Vuosikokous 2022

Vuoden 2022 vuosikokous pidettiin 7.7.2022 Vaasan Sähkö Areenalla.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokous hyväksyi viime vuoden tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden johtokunnalle ja tilivelvollisille. Myös tulevan vuoden toimintasuunnitelma, talousarvio sekä kausimaksut hyväksyttiin. Niistä tarkemmin alempana.

Puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Juha-Petteri Lesonen

Johtokunnan muut jäsenet kaudella 2022-2023 ovat seuraavat:

  • Mika Myllykangas, Varapuheenjohtaja
  • Camilla Toivio, Sihteeri
  • Juha-Pekka Ketola
  • Arto Saranpää
  • Marko Pirhonen
  • Jarkko Hirvonen (uusi)
  • Juha Sjöblom (uusi)
  • Jannica Granbacka (uusi)

Jo kolmannesta perättäisestä koronan värittämästä kaudesta huolimatta seurassa on pystytty viemään strategian mukaisia kehityskohteita suunnitellusti eteenpäin ja seuran pelaajamäärät ovat pysyneet lähes edellisen kauden tasolla. Viime kaudelle tehtiin suuria toiminnallisia muutoksia, kun lanseerasimme Tarjotinmallin ja palkkasimme mm kaksi uutta kokopäivästä seuravalmentajaa vastaamaan arjen harjoittelusta ja joukkueiden toiminnasta ja sen suunnittelusta U14 ja nuorempiin ikäluokkiin. Tarjotinmalli on tuonut yksittäiselle pelaajalle huomattavasti aiempaa enemmän valinnanvaraa harjoitusmääriin ja samalla myös joustoa kausimaksuihin. Mallin myötä kustannukset myös kohdistuvat paremmin niitä todellisuudessa käyttäviin pelaajiin. Aktiivisille pelaajille malli tarjoaa myös entistä enemmän jääaikaa pelaajan niin halutessaan. Pelaajat tekevät valinnat yhteisyössä seura- ja vastuuvalmentajan sekä perheen kanssa aina 7 viikon jaksoksi kerrallaan ja jokaiselle pyritään löytämään parhaiten omaa aktiivisuustasoa vastaava valikoima toimintaa. Täten pelaajan harjoitussuunnitelma voi elää vahvastikin kauden aikana riippuen mm. muista harrastuksista tai tilanteesta muuten. Lopullinen kausimaksu muodostuu tehtyjen valintojen mukaan. Palaute tarjotinmallista on ollut pääsääntöisesti erittäin positiivista niin seuran sisältä kuin ulkoakin ja uskomme, että mallin myötä pystymme vastaamaan entistä paremmin erilaisten pelaajien tarpeisiin ja viemään pelaajakehitystä vahvasti eteenpäin.

Tulevalle kaudelle organisaatioon tulee väistämättä muutoksia urheilujohtaja Juhani Sarilon ja taitovalmentaja Joni Finnen vaihtaessa työnantajaa Suomen Jääkiekkoliiton leipiin. Taitovalmentajan olemme jo palkanneet ja pyrimme myös palkkaamaan seuraan toiminnanjohtajan, jonka vaihtoehtojen kartoitus aloitetaan välittömästi. Urheilujohdon osalta teemme päätöksiä lähiaikoina. Jatkamme edelleen strategian mukaisesti myös Pohjanmaan alueen seurayhteisön kehittämistä. Yhdessä Pohjanmaan alueen kanssa meillä on yli 2.500 pelaajan yhteisö, joka luo vahvan pohjan seuran ja alueen jääkiekon kehittämiselle myös jatkossa. Tavoitteenamme on edelleen olla Pohjanmaan huippukiekon keskus ja pyrimme tiivistämään yhteistyötä myös edustusjoukkueen kanssa.

Tarkemmin ensi kauden toimintasuunnitelmasta voit lukea tämän uutisen liitteenä olevasta dokumentista.

Kausimaksut päätettiin pitää samalla tasolla kuin edellisellä kaudella. Kauden 2022-2023 talousarvio ja kausimaksut sekä kauden 2021-2022 tilinpäätös ja toimintakertomus myös liitteenä.

Lisäksi vuosikokous hyväksyi yksimielisesti ehdotuksen uusiksi säännöiksi. Seuran sääntöjen mukaan ollakseen pätevä on päätöksen saatava läsnä olevien äänioikeutettujen jäsenten kolmen neljäsosan äänten enemmistön kannatus kahdessa perättäisessä vähintään yhden kuukauden välein pidetyssä kokouksessa. Ylimääräinen kokous tullaan pitämään elokuun aikana ja kutsu siihen toimitetaan seuran sääntöjen mukaisesti ennen kokousta.

Lisätietoja: Juha-Petteri Lesonen, Puheenjohtaja, 043-824 5913