Tuomas Tarkki jatkaa seuran maalivahtikoordinaattorina. Jonathan Iilahti palaa kasvattajaseuraansa.
11.6.2021 12:14 Uutiset / Pääsivusto

Tuttu kasvo kahdelta aiemmilta vuosilta jatkaa edelleen seuran maalivahtikoordinaattorina. Uutena maalivahtivalmennukseen liittyvä Sportin oma kasvatti, Jonathan Iilahti tuo lisää kokemusta huipulta seuran maalivahtivalmennukseen. Kuva: Pasi Mennander

Entinen ammattilaismaalivahti Tuomas Tarkki on toiminut Vaasan Sportin Junioreiden maalivahtikoordinaattorina viimeiset kaksi vuotta, vastaten maalivahtivalmennuksen kokonaisvaltaisesta kehityksestä sekä Sport-tien jalkauttamisesta seuran maalivahtipolulle. Tuomas osallistuu myös säännöllisesti maalivahtien valmennukseen. Koronakaudella 2020-2021 maalivahtien ja valmentajien opastus tapahtui pitkälti etänä, mutta tulevalla kaudella odotamme, että pääsemme jälleen normaaliin rytmiin ja myös Tuomas pääsee jälleen normaalisti osallistumaan myös fyysisiin tapahtumiin.

Yhteistyö koostuu aiemman mallin mukaisesti säännöllisistä lähijaksoista sekä etäratkaisuin toteutettavasta tuesta maalivahtivalmentajille.

Seuran oma kasvatti Jonathan Iilahti liittyy myös maalivahtien valmennustiimiin U15-U19 ikäluokkien sekä Naisten Liiga -joukkueen maalivahtivastaavana. Hänen tehtävä on toimia mainittujen joukkueiden maalivahtivalmentajien mentorina sekä yhteistyössä muun tiimin kanssa kehittää maalivahtien harjoittelua. Tämän lisäksi hän vastaa maalivahtien aamuharjoittelusta Vaasan Seudun Urheiluakatemiassa, toimii maalivahtien tukena arjessa sekä analysoi ja antaa palautetta otteluista.

Iilahti on tuttu nimi jääkiekkoa seuranneille. Pelaajauraansa hän on luonut juniorivuosien jälkeen kotimaisessa Mestiksessä sekä Liigassa, sekä Ruotsin sarjoissa.

Nyt solmituilla sopimuksilla taataan entistä paremmat mahdollisuudet tavoitella strategian mukaista tavoitetta nousta Suomen TOP-10 jääkiekkoseurojen joukkoon, varmistetaan maalivahdeille entistä laadukkaampi harjoittelu, sekä annetaan seuran maalivahtivalmentajille hyvä toimintamalli ja lisää työkaluja arjen toimintaan.

Janne Eklundin rooli kasvaa, kun hän toimii jatkossa U19-, U17- ja U15 akatemia -joukkueiden mv-valmentajana sekä vastaa seuran mv-jään toteutuksesta yhdessä Tarkin kanssa.

Lisäksi seuramme omat kasvatit Victor Wik ja Jani Rauhala palaavat Vaasaan ja liittyvät seuran maalivahtivalmennukseen.

Lue lisää Iilahden mietteitä oheisesta haastattelusta: Vaasan Sportin Juniorit Ry - Iilahti maalivahtivastaavaksi! (juniorsport.fi)

Ikäluokkien maalivahtivalmentajat ovat:

Naiset Jonathan Iilahti

U19 Janne Eklund

U18 Victor Wik

U18-ak Victor Wik

U17 Janne Eklund

U16 Marko Härkönen

U15 Matti Teerimäki

U15-ak Janne Eklund

U14 Ville Mäkelä

U13 Juha Rinne

U12 Jan Tekoniemi

U11 Tuomas Väyrynen

U10 Jani Rauhala

U9 Jani Rauhala

Lisätietoja antaa seuran urheilujohtaja Juhani Sarilo, 040 738 6588, juhani.sarilo@juniorsport.fi


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat