Iilahden ajatuksia uudesta pestistä
11.6.2021 12:08 Uutiset / Pääsivusto

Seuran uusi U15-U19-ikäluokkien ja Naisten maalivahtivastaava Jonathan Iilahti pääsi myös mediaosaston tiukkojen kysymysten ristitulitukseen:

Mahtavaa saada äijä remmiin! Valottaisitko hieman sopimuksen synnyn taustoja?

Kiitos! Minulla on varmaan aina ollut mielessä että jossain vaiheessa elämää pystyisin auttamaan vaasalaisia veskareita tavalla tai toisella, ja ollaan pari vuotta jo juteltu tästä parhaan kaverini, Victor Wikin, kanssa. Ja nyt avautui sellainen mahdollisuus meille molemmille.

Erityisesti vaasalaista jääkiekkoa kauemmin seuranneille olet tietysti tuttu nimi, mutta kerrataan hieman; millainen oli oma pelaajapolkusi?

Aloitin lätkän Sportissa 7-vuotiaana, ja matka jatkui 16-vuotiaana Espoon Bluesiin muutamaksi vuodeksi. Espoossa tein ensimmäisen ammattilaissopimukseni, ja sen jälkeen olen saanut pelata monta vuotta ammatikseni Suomessa sekä Ruotsissa.

Olet siis käynyt läpi Sportin junioripolun aikanasi, millaiset ovat omat muistosi ajasta, jos vertaat nykyhetkeen tai omiin tulevaisuudenvisioihisi?

Minulle se oli aina itsestäänselvyys että minun piti lähteä kehittymään muualle jos joskus haluaisin tavoitella ammattilaisuutta. Mutta on ilo nähdä miten paljon Vaasassa ollaan tehty vuosien varrella työtä sen eteen ja nykyään pystytään antaa nuorille pelaajille entistä enemmän mahdollisuuksia ja resursseja kehittyä ammattilaisiksi.

Maalivahtipelaaminen on tullut pitkän matkan olkitäytteisistä patjoista ja seisovasta tyylistä eteenpäin, mutta miten näet sen kehittyneen ihan tässä lähimenneisyydessä, vai onko suunta pysynyt samanlaisena?

Suunta on edelleen sama, mutta maalivahtipeli on tosiaan ottanut valtavia harppauksia viimeisten 10 vuoden aikana. Isoimpana syynä on se että maalivahtivalmennus on kehittynyt ja että maalivahtivalmentajia on ruvettu arvostamaan eri tavalla kun esimerkiksi 20 vuotta sitten.

Hyppäät nyt tolppien välistä valmentajaksi, mitkä näet omina parhaina ominaisuuksinasi valmentajana? Millaisia oppeja olet omilta valmentajiltasi ottanut mukaan matkan varrelta?

Uskon että minulla on annettavaa teknisellä, taktisella ja varsinkin henkisellä puolella.

Minun mielestäni ihmisläheisyyttä ei saa ikinä aliarvioida. ja siitä me ollaan Victorin (Wik) kanssa juteltu paljon aikojen saatossa, ja me pyritään siihen että jokainen veskari tuntisi olonsa tärkeäksi ja turvalliseksi.

Mainitset vahvuudeksesi henkisen puolen valmennuksen. Miten olennaisena osana näet sen maalivahtien osalta?

Henkinen puoli on, pelipaikasta riippumatta, kaikkein tärkein osa-alue. Joten tulemme ilman muuta antamaan veskareille uusia työkaluja siihen.


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat