Uusi seuravalmentaja U9-U12 ikäluokkiin ja Kiekkokoulu rehtori valittu
4.6.2021 13:37 Uutiset / Pääsivusto

Eu Jin Yap on Sportin uusi seuravalmentaja U9 - U12 ikäluokissa. Tomi Somppi ottaa kiekkokoulun rehtorin paikan Eezy AHL & NHL -ryhmistä

Eu Jin Yap seuravalmentajaksi U9-U12 ikäluokkiin

Malesialainen Eu Jin Yap tulee seuravalmentajan roolissaan vastaamaan U12 ja nuorempien joukkueiden arjen harjoittelun suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista, sekä vastaa ikäluokkien valmentajien toiminnan kehittämisestä.

Seuravalmentajan vastuulle kuuluu yksilön kehitys yhteistyössä ikäluokkien valmennustiimien kanssa. Lisäksi hän vastaa myös valmentajakerhon järjestämisestä nuoremman pään valmentajille. Arjessa hän toimii tiivisti yhteistyössä ikäluokkien valmentajien, mutta myös taitovalmentaja Joni Finnen kanssa.

Myös yhteistyö vanhemman pään seuravalmentaja David Laszlon kanssa on äärimmäisen tärkeää erityisesti nivelvaiheessa (U12 –> U13), helpottamaan pelaajien siirtymää seuraavalle askelmalle Sport-tiellään.

35-vuotias Eu Jin saapui Suomeen 2018, ja hän on suuorittanut Vierumäellä Haaga-Helian Degree Programme in Sports Coaching and Management tutkinnon. Hänellä on vankka kokemus valmentamisesta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Suomessa hän on toiminut pääkaupunkiseudulla Hyrin, Kiekko-Nikkareiden ja HIFK:n eri ikäisten juniorijoukkueiden valmennustiimeissä, sekä Jääkiekkoliiton leireillä, mutta myös ulkomailla esimerkiksi IIHF:n kehitysleireillä sekä Qatarin ja Malesian jääkiekkoliittojen tehtävissä.

“Olen erittäin innoissani tulevasta tehtävästäni seuravalmentajana ja mahdollisuudesta auttaa seuraa menestymään! Tehtävää on paljon, mutta haaste tulee olemaan todella mielenkiintoinen. Haastatteluprosessi oli äärimmäisen hyvä, ja pidin siitä, että seura haastoi omaa näkemystäni joka pakotti minua miettimään asioita uudelta kantilta. Prosessin aikana myös seuran visio ja strategia vakuutti minut, ja tiedän, mitä minulta odotetaan sen tukemiseksi.” Totesi Eu Jin tuoreeltaan sopimuksen synnyttyä.

Tulevaisuuden osalta Eu Jinin tavoite on selkeä. “Henkilökohtainen tavoitteeni on tukea nuorten pelaajien kasvua ja kehitystä parhaani mukaan. Velvollisuuteni seuravalmentajana on kehittää laadukas valmentajia tukeva systeemi, joka auttaa valmennustiimejä kehittämään pelaajia yksilöinä ja urheilijoina Sport-tien mukaisesti. Valmentajana näen, että positiivisen ja luottamuksellisen suhteen rakentaminen niin pelaajiin, kuin myös vanhempiin ja muihin seuran jäseniin on ensisijaisen tärkeää.

Toinenkin valmentajasopimus saatiin ns. puserrettua maaliin samaan aikaan, kun Tomi Somppi ottaa kiekkokoulun rehtorin vastuullisen roolin kantaakseen. Tomi on toiminut nuoremmassa päässä jo useamman vuoden vastuuvalmentajana, kulkien seuran valmentajapolun aina luistelukoulusta U11 vaiheeseen, jossa hän edelleen jatkaa toisena vastuuvalmentajana tulevalla kaudella.

Hänen tehtäviinsä kuuluu Eezy AHL ja NHL –ryhmien toiminnan laadun ylläpitäminen ja kehittäminen. Hän toimii kiekkokoulun valmentajien sparraajana ja kouluttajana yhdessä taitovalmentajan kanssa. Hän on mukana myös laatimassa kausisuunnitelmaa yhdessä joukkueiden vastuuvalmentajien kanssa.

“Palaset alkaa loksahdella paikalleen! Nyt läpi Sport-tien on seuran vastuuhenkilö entistä lähempänä joukkueita ja heidän arkeaan. Tämä mahdollistaa laadukkaan toiminnan läpi pelaajapolun jalkauttaen Sport-tien painopisteet eri ikäluokille tehokkaasti taitovalmentajan ja urheilujohtajan avustuksella.” Kommentoi taitovalmentaja Joni Finne Eu Jinin ja Tomin sopimuksia.

Eu Jinin koulutus- ja valmennustausta vakuutti meidät, ja olemme erittäin iloisia toivottaessamme hänet tervetulleeksi osaksi Sport-yhteisöä. Hän tuo erittäin hyvää osaamista ja omia, tuoreita ideoita niin lajitaitojen kuin henkisen valmennuksenkin osalta. Unohtamatta kansainvälistä kokemusta, jota molemmat seuravalmentajamme tuovat tulevaisuuteen” Finne jatkaa.

Myös tuore kiekkokoulun rehtorin sopimus lämmittää hänen mieltään

“Tomi on kulkenut nuoremman pään valmentajaputkea pitkään, jossa hän jatkaa edelleen, mutta on hienoa saada hänen osaamistaan käyttöön myös tuoreemmille ikäluokille. Hän on hyvä esimerkki, miten sitoutunut ja itseään kehittävä valmentaja pystyy ottamaan entistä suurempaa roolia seuran pelaajakehityksessä, ja täten etenemään omalla valmentajatiellään askelia eteenpäin. Kiekkokoulun rehtorin pesti on erittäin vastuullinen, ja erityisesti aloittelijaryhmän mukana hän toimii seuraan mukaan hyppäävien niin uusien pelaajien kuin valmentajienkin laadukkaana ensikontaktina.


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat