Uusi seuravalmentaja U13-U14 ikäluokkiin!
30.3.2021 15:00 Uutiset / Pääsivusto

Seuravalmentajahaussa potentiaalisista kandidaateista esiin nousi yhdysvaltalainen David Laszlo. Nuoremman pään seuravalmentajahaku avataan uudelleen hakuun.

David Laszlo on Vaasan Sportin Junioreiden uusi seuravalmentaja U13-U14 ikäluokkiin. 50-vuotias Laszlo on valmentanut Yhdysvalloissa 16-vuotiaasta saakka käytännössä joka tasolla aina harrastesarjoista AAA-sarjoihin eri ikäluokissa. Lisäksi hän on toiminut pitkään myös Yhdysvaltain jääkiekkoliiton kouluttajana, sekä valmentanut heidän pelaajakehitysleireillään. Laszlo on Yhdysvaltain jääkiekkoliiton valmennusohjelman tason 5 valmentaja (joka on ohjelman korkein mahdollinen taso). Suomessa hän on suorittanut Vierumäellä Haaga-Helian Degree Programme in Sports Coaching and Management tutkinnon.

“Olen erittäin otettu ja innoissani tästä mahdollisuudesta, jonka Sport minulle tarjoaa!”

Laszlolle pohjoismaiset olosuhteet eivät kuitenkaan ole täysin vieraat.

“Kahdeksan vuotta sitten muutin Suomeen opiskellakseni Vierumäellä, ja viimeiset kuusi vuotta on vierähtänyt valmennustehtävissä Tanskassa ja Norjassa. Nykyinen sopimukseni oli umpeutumassa, ja opiskelukaverini Vierumäeltä vinkkasi minulle Vaasassa olevasta avoimesta U13-U14 seuravalmentajatehtävästä, joka kolahti välittömästi.

Ja voisi oikeastaan sanoa, että en valinnut Vaasaa, vaan Vaasa valitsi minut; kävin useamman pitkän keskustelun seuran työntekijöiden ja hallituksen jäsenten kanssa, ja olin erittäin vakuuttunut Sportin vahvasta tahtotilasta olla edelläkävijä Suomessa nuorten pelaajien kehityksessä, ja selkeä suunnitelma, jolla seura tulee tuottamaan vuosi toisensa jälkeen erinomaisia pelaajia ja kunnollisia nuoria miehiä ja naisia. Tällainen työ ottaa oman aikansa, mutta minulle välittyi vahvasti seuran halu tehdä töitä asian eteen.

Laszlolla on selkeä kuva siitä, mitä häneltä odotetaan uudessa tehtävässään.

Työskentelen U13 ja U14 -ikäluokkien valmennuksen kanssa kehittääksemme pelaajien harjoittelua niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, jotta voimme tukea pelaajien kehitystä, ja tehdä heistä Sportin näköisiä pelaajia. Tähän kuuluu oleellisena osana avoin dialogi niin pelaajien, vanhempien kuin valmennuksenkin kesken tavoitteista ja niiden saavuttamisesta yhdessä.

Valmentajana näen, että tehtäväni on ohjata ja tukea pelaajia, kun he kehittyvät yksilöinä sisäisen motivaation kautta, sekä saada heidät ymmärtämään, miten huippujoukkueet toimivat yhtenä yksikkönä yksilöiden sijaan. Valmentajana pyrin olemaan järjestelmällinen ja kurinalainen, jotta voin vaatia sitä myöskin pelaajilta ja muulta joukkueelta

Yhdysvalloissa mm. Chicagossa, Detroitissa ja Pohjois-Carolinassa asuneella Laszlolla on jääkiekon lisäksi myös muita odotuksia Vaasasta.

“Sauna! Sitä on ollut kova ikävä!”

Urheilujohtaja Juhani Sarilo on erittäin tyytyväinen rekrytointiprosessin tulokseen.

“Rekrytointiprosessi oli pitkä ja kilpailu oli tiukkaa, mutta lopulta David nousi esiin vankan valmennuskokemuksensa ja modernien näkemystensä ansiosta. Davidin osaaminen, kansainvälinen kokemus ja vierumäkeläis-amerikkalainen valmennusote tulee viemään seuraa haluttuun suuntaan. Olemme erittäin tyytyväisiä että saamme Davidin osaksi Sport-perhettä!"

Nuoremman pään seuravalmentajahaku avataan uudelleen, ja haku on auki 18.4. saakka. Tarkemmat tiedot löydät tästä uutisesta: Vaasan Sportin Juniorit Ry - Nuoremman pään seuravalmentajan hakua on jatkettu 18.4.21 asti! (juniorsport.fi)


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat