Anssi Tankka ja Mikko Fisk U16 ja U18 SM-joukkueiden vastuuvalmentajiksi!
8.4.2021 8:50 Uutiset / Pääsivusto

U16 & U18 SM-joukkueiden vastuuvalmentajasopimukset julki – tutut kasvot keulilla!

Anssi Tankka ja Mikko Fisk ovat solmineet kaksivuotiset sopimukset U16 ja U18 SM–joukkueiden vastuuvalmentajina. Samalla seuran organisaatiouudistuksen mukaisesti U18 SM–joukkueen vastuuvalmentajapositio on nyt kokopäiväinen.

Seuran urheilujohtaja Juhani Sarilo kommentoi tuoreeltaan uusia sopimuksia.

Olen erittäin tyytyväinen, että saatiin kiinnitettyä Mikko ja Anssi seuraavaksi kahdeksi kaudeksi SM-joukkueidemme vastuuvalmentajiksi. Tämä tuo toivottua jatkuvuutta valmennuksen osalta, mikä on kriittisen tärkeää tavoiteltaessa seuran strategian mukaisesti Suomen top10 -seuran paikkaa. Tämä tavoite vaatii sen, että oikeat ihmiset ovat oikeilla paikoilla riittävän kauan.

Porista kotoisin oleva Mikko Fisk on tehnyt pitkän uran juniorivalmentajana ensin Porissa ja sen jälkeen Joensuussa.

Pikkuhiljaa Vaasaan kotiutunut Karhu alkaa pudottaa turkkiaan, ja alta paljastuu Kotkan siivet.”, jatkaa Sarilo.

Anssi taas on “oman kylän poika” ja nouseva kyky suomalaisessa jääkiekkovalmentajakentässä. Sarilon mukaan hallilla puhutaan jopa vaasalaisen juniorijääkiekon kotka-prinssistä.

"Anssi on tehnyt vaikutuksen kehittymishalukkuudellaan, sitoutumisellaan ja päivittäisellä työmäärällään.", Sarilo lisää.

Sarilon tyytyväisyyttä lisää myös se, että Tamas Fodor jatkaa kolmannen kauden U18SM joukkueen valmennustiimissä, ja seuran kokenein valmentaja Kai Katajalehto puolestaan U16SM valmennustiimissä.

"Tamas on nuori, mutta korkeasti koulutettu valmentaja ja hän on osoittanut halunsa sitoutua vaasalaisen jääkiekon ja itsensä kehittämiseen, joten on erittäin hienoa, että hän haluaa vielä Vaasassa jatkaa uraansa. Olin erittäin innoissani, kun Katajalehto viestitti halustaan liittyä Tankan valmennustiimiin, sillä näin saamme samaan joukkueeseen nuoruuden tuomaa energiaa ja intoa sekä kokemuksen tuomaa rauhallisuutta ja viisautta.", päätti Sarilo.


Herrat Tankka ja Fisk pääsivät myös viestintäosaston piinapenkkiin vastailemaan kiperiin kysymyksiin.

U16Selvin askelmerkein kohti tulevaisuutta

Anssi, aivan alkuun klassinen kysymys; miltä nyt tuntuu?

Henkilökohtaisesti erittäin hyvä fiilis kahden vuoden jatkosta, ja varsinkin hienosta mahdollisuudesta päästä tekemään töitä SM-tason pelaajien kanssa! Kahden vuoden sopimus osoittaa luottamusta jo tekemääni työtä kohtaan ja luo myös kaivattua jatkuvuutta kilpapolulle.

Millaisin askelmerkein tämä kevät tässä etenee ennen kesäharjoittelua?

Kevään aikana jääharjoittelussa isoimpana prioriteettina lajitaidoista tulee olemaan luistelu. Sen lisäksi lähdemme muistuttelemaan mieleen pallopelien lainalaisuuksia pienpelien muodossa. Myös pelaajien valmistaminen U16 SM-vaiheen vaatimuksiin niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella tulee olemaan painotuksen kohteena.

Mitä tavoitteita olet asettanut tähän kahden kauden mittaiselle jaksolle?

Seuraavan kahden vuoden ajan tavoite on selvä; valmistaa mahdollisimman monta pelaajaa mahdollisimman hyvin seuraavan tason vaatimuksiin, eli U18 ikävaiheeseen. Myös itseni jatkuva kehittäminen valmentajana, muun muassa jääkiekkoliiton koulutuksien avulla, on suunnitelmissa!

Olet, Anssi, pitkään ollut tuttu näky jäähallilla. Millaisena näet puitteet Vaasassa nuorten kiekkoilijoiden kehittämiselle?

Tosiaan, kuten sanoitkin, pitkän ajan olen nuoresta iästäni huolimatta viettänyt Vaasan jäähallilla. Puitteet kehittymiselle ovat Vaasassa nykyään erinomaiset neljän, saman katon alla sijaitsevan, jään myötä. Myös urheilupuoli on mennyt valtavasti eteenpäin tässä vuosien saatossa. Varsinkin urheiluakatemian kautta yhteistyö koulun ja urheilun välillä on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Uskon tämän yhteistyön jatkuvan ja paranevan, joka takaa hienot mahdollisuudet kehittyä Vaasassa.

Millainen valmennusryhmäsi tulee olemaan tulevalla kaudella?

Olen erittäin iloinen kun valmennustiimi on saatu kasaan hyvissä ajoin. Tiimiin kuuluu valmentajat Kai Katajalehto sekä Niko Toivola, ja tämän lisäksi maalivahtivalmentajana Marko Härkönen.

Saan itselle ennestään tutut ja kaiken lisäksi loistavat valmentajat avuksi projektiini!

U18 – Omilla vahvuuksilla kohti seuraavaa askelmaa

Onnittelut tuoreesta sopimuksesta Suomen vaasalaisimmalle porilaiselle! Mitkä fiilikset?

Totta kai on hyvät ja hienot fiilikset! Seura osoitti luottamusta tarjoamalla pidempää sopimusta, ja tiedän olevani etuoikeutettu saadessani tehdä ammatikseni sitä mitä rakastan. Tämä on myös osoitus seuran vahvasta tahtotilasta mennä oikeasti eteenpäin, ja halusta rakentaa tulevaisuutta kärsivällisesti. Pidempi sopimus tuo itselle luonnollisesti turvallisuuden tunnetta ja toivottavasti myös pelaajille, ettei heidän tarvitse joka kevät miettiä, kuka valmentaa.

On myös hienoa, että pääsemme jatkamaan Suomen kovimman taitovalmentajan, Finnen Jonin, kanssa erinomaisesti alkanutta yhteistyötä toimiston puolella tulevaisuudessakin!

Mitkä asiat näet prioriteettilistan kärjessä, kun uuden ryhmän kanssa lähdetään liikkeelle?

Kyllä tämä toisiimme tutustumisella, ryhmädynamiikan ja turvallisen arjen rakentamisella käynnistyy. Meidän täytyy löytää tämän joukkueen kanssa se meidän tapa toimia. Tärkeää on, että jokainen tuntee olevansa arvokas ja että hänestä välitetään ihmisenä ja jääkiekkoilijana. Joukkueen arvomaailman selkeyttäminen on myös yksi avaintekijä.

Mitkä ovat seuraavien kahden kauden osalta tärkeimpiä tavoitteitanne?

Isossa kuvassa haluamme kehittää kokonaisvaltaisesti parempia pelaajia, joukkuepelaajia, urheilijoita ja ihmisiä seuraavaa steppiä varten. Pelaajat olisivat valmiita ottamaan oman ruutunsa omilla vahvuuksilla pelaten ja joukkuetta auttaen seuraavalla askeleella urallaan.

Joukkueurheilusta kun puhutaan, niin luonnollisesti myös joukkueena menestyminen on tavoitteena. Siihen pääsemiseksi pitää kasvaa joukkueeksi, jossa kaikki joukkueen jäsenet puhaltavat yhteen hiileen ja haluavat aidosti menestyä. Silloin pitää olla valmis iloitsemaan omista ja joukkuekaverin onnistumisista ja olla valmis auttamaan kaveria. Voittamaan oppiminen on prosessi, jossa jokaisen pitää ymmärtää pienten asioiden merkitys kokonaisuuteen. Jokainen päivä merkkaa!

Millaisena näet Vaasan olosuhteet pelaajien kehityksen kannalta?

Ympäristö täällä mahdollistaa kyllä paljon: neljä jäätä saman katon alla, hyvä (vaikkakin pienehkö) kuntosali ja kaikki palvelut kaupungissa kävelyetäisyydellä. Sportin ilmapiiri on myös mieleeni; pystytään puhumaan asioista suoraan, unohtamatta huumoria ja pientä pilkettä silmäkulmassa! Lisäksi yhteistyö Vaasanseudun Urheiluakatemian kanssa toimii erinomaisesti ja aamuharjoittelu on järjestetty ammattimaisesti. VSUA:n, Liiga Sportin ja Kuortane OTC:n kanssa aloitettu kuormituksen seurantaprojekti pitää myös nostaa esille, sillä tämä projekti on tuonut arkeen laatua ja energiaa, kun Kuortaneen ammattilaiset Tommi Pärmäkoski ja Arto Sieppi ovat käyneet sparraamassa toimintaamme,

Näetkö jotain kehityskohteita, joihin seuratasolla mielestäsi tulisi kiinnittää huomiota?

Valmentajien yhteisiä kokoontumisia eli valmentajakerhoa hiukan kaipasin menneellä kaudella, mutta nyt sekin toiminta pyörähtää käyntiin ja alamme luomaan yhdessä kilpapolun valmentajien ja urheilujohtajan kanssa Sport-pelaajan rinnalle yhteisiä pelaamisen raameja.

Ainahan toimintaa pystyy kehittämään. Erityisesti hyvät ja avoimet keskustelut ovat avain kehitykselle. Myös nyt kun saadaan kilpakiekkoon yhteisiä toimintamalleja, niin ne ovat myös pelaajien etu, sillä silloin pelaajilla on tuttu ja turvallinen alusta kasvaa ja kehittyä!


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat