Sportin ja S-Kiekon yhteiselle pelaajapolulle jatkoa
13.4.2021 14:48 Uutiset / Pääsivusto

Vaasan Sportin Juniorit (Sport) ja S-Kiekko Juniorit (S-Kiekko) ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen yhteisestä pelaajapolusta

Menneellä kaudella käynnistynyt yhteistyö saa jatkoa, kun seurat ovat päättäneet jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä tuleville kausille. Sopimus mahdollistaa Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan pelaajille oman tasoisen harjoittelun ja pelaamisen mahdollisimman lähellä kotia ja siten nostaa kummankin alueen urheilullista tasoa. Tärkeä osa sopimusta on myös tietotaidon jakaminen ja urheilullisten linjausten yhtenäistäminen seurojen välillä mm. Urheiluakatemiatoiminnan osalta.

Sopimus laajenee aiemman suunnitelman mukaisesti kattamaan sekä U16 että U15 ikäluokat. U15 ikäluokassa molempien seurojen joukkueista muodostetaan kevääksi yhteisjoukkueet kahdelle korkeimmalle sarjatasolle. Näistä joukkueista muodostuu seuraavan kauden U16 SM- ja Mestis-joukkueiden rungot. Menneellä kaudella sopimus koski 2006 syntyneitä pelaajia, joista muodostetaan SM-joukkue Sportiin Vaasaan ja Mestis-joukkue S-Kiekkoon Seinäjoelle. Pelaajien aamuharjoittelu urheiluakatemioissa ja alkuviikon joukkueharjoitukset on mahdollistettu Pohjanmaan pelaajille Vaasassa ja Etelä-Pohjanmaan pelaajille Seinäjoella. Loppuviikko harjoitellaan oman pelijoukkueen kanssa.

Viime kauden U15 AAA yhteisjoukkuetta valmentanut Anssi Tankka kommentoi kokemuksiaan yhteistyöstä seuraavasti:

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tämän mallista yhteistyötä lähdettiin toteuttamaan, ja alkuun toki oli pieniä käytännön ongelmia, mutta loppujen lopuksi käteen jäi hyvin toimiva yhteistyömalli!llainen malli takaa alueen pelaajille enemmän mahdollisuuksia varsinkin kilpakiekkopolulla ja siitä näkökulmasta yhteistyö on äärimmäisen tärkeää myös jatkossa.

Myös S-Kiekon valmennuspäällikkö Tuomas Takala pitää kauden 2020-2021 yhteistyöpilotointia onnistuneena koronan aiheuttamista haasteista huolimatta.

“Mennyt kausi oli repaleinen ottelusiirtojen ja peruuntumisten takia. Halusimme ehdottomasti jatkaa yhteistyömallia kohti seuraavaa pelikautta. Tulevalla kaudella pystymme yhdessä rakentamaan pelaajille eritasoista kilpailutoimintaa sekä samalla vahvistamaan pelaajien polkua kohti huippua. Täytyy muistaa, että matka kohti unelmia ei ole kaikille samankaltainen. Tällä mallilla pystymme lisäämään tasollisesti tarjontaa ja löytämään kunkin pelaajan tämän hetkiseen pelaamiseen tarvittava vaade. Odotan innolla tulevaa!”

Sportin urheilujohtaja Juhani Sarilo on Tankan ja Takalan kanssa samoilla linjoilla.

Olen erittäin iloinen jatkosta! Kauden 2020-2021 seurojen välisen pelaajapolun ensivaiheen kokeilu oli erittäin onnistunut. Saimme AAA- ja AA-joukkueille tuloksellisesti hyviä onnistumisia ja palaute erittäin hyvähenkisestä meiningistä ja pelaajien keskinäisestä kemiasta on lämmittänyt mieltä. mä kertoo mielestäni siitä, että tällaiselle yhteistyölle alueella on ollut tilausta.”

Sopimus on vielä tulevalle kaudelle yksivuotinen ja keräämme kokemuksia rauhassa. Molempien seurojen vakaa aikomus on laajentaa sopimus jatkossa monivuotiseksi ja kattamaan myös U18 ja U20 ikäluokat.

Tulevaisuuden osalta Sarilo näkee isoja mahdollisuuksia:

“Toimintamalli vakiintuessaan tulee takaamaan yksilöille paremman alustan ponnistaa kohti omia tavoitteitaan. Lisäksi uskon, että yhteistyö tulee näkymään myös kummankin seuran joukkueiden menestyksessä tulevaisuudessa.

Sarilo korostaa myös yhteistyön strategista merkitystä:

Olemme Sportissa linjanneet tavoitteeksi rakentaa Suomen suurin kaksisuuntainen seurayhteistyö koko Pohjanmaan alueelle, ja tämä pelaajapolku on merkittävä osa tätä tavoitetta. Sen lisäksi tämä vie meitä kohti toista strategista tavoitettamme olla jatkossa Suomen top 10 -jääkiekkoseura.

Lisätietoja antaa:

Vaasan Sportin Juniorit ry

Urheilujohtaja

Juhani Sarilo

0407386588

juhani.sarilo@juniorsport.fi

S-Kiekko Juniorit ry

Valmennuspäällikkö

Tuomas Takala

0504115236

tuomas.takala@s-kiekko.com


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat