Opiskelu

Koulunkäynti on tärkeämpää kuin jääkiekko, koska opiskelemalla itsellesi ammatin turvaat itsellesi toimeentulon jolla elät loppuelämän. Jääkiekosta taas harva saa toimeentulonsa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö voi harjoitella määrätietoisesti, päinvastoin! Hyvät jääkiekkoilijat ovat useimmiten fiksuja kavereita jotka hoitavat koulunkäynnin hyvin.

On vaativaa urheilla ja opiskella samanaikaisesti. Jääkiekon pelaaminen on hauskaa, eikä koulukäynti aina maistu. Täytyy kuitenkin muistaa, että on välttämätöntä hoitaa myös opiskelu tai koulunkäynti. Opiskelemalla hyvin lisäät mahdollisuuksia myös jääkiekon osalta, sillä koulustasi löytyy varmaan muita jääkiekko-kavereita jolta voit oppia asioita. Silloin kun menet opiskelemaan lukioon tai ammattiopistoon, sinulla on helpompaa päästä sinne minne haluat pelaamaan ja opiskelemaan jos sinulla on peruskoulusta hyvät arvosanat.

Joskus varmasti tuntuu siltä, että on vaikeaa ehtiä tehdä läksyt ja kotitehtävät. Koulun pystyy hoitamaan suunnittelemalla ajankäyttöä paremmin. Hanki itsellesi kalenteri, johon laitat ensin harjoitus- ja otteluajankohdat. Tämän voit tehdä esimerkiksi sunnuntai-iltana viikoksi eteenpäin. Seuraavaksi varaat kalenteristasi aikaa läksyille ja kotitehtäville, ja mieluiten ennen harjoituksia. Jos sinulla on kokeita tulossa, aloita lukeminen ajoissa, niin ettei tarvitse muuta kuin kerrata kokeita edeltävänä iltana.

Jos sinulla on tärkeät kokeet edessä ja joudut jättämään harjoitukset väliin - ilmoita siitä valmentajallesi, jolloin hänelläkin on helpompaa suunnitella harjoitusten sisältöä. Jos joudut olemaan koulusta pois pelimatkan tai harjoitusleirin vuoksi ,ilmoitat tästä hyvissä ajoin opettajallesi.

Myös urheilun ja opiskelun yhdistäminen saumattomasti toisiinsa on mahdollista. Miettiessäsi jatko-opintoja peruskoulun jälkeen, on tärkeää huomioida myös tavoitteesi urheilijana. JuniorSport tekee kiinteää yhteistyötä Vaasan Urheiluakatemian kanssa ja Vaasa tarjoaa erinomaiset ja monipuoliset opiskelumahdollisuudet. Urheiluakatemia on tarkoitettu B -junioreiden kilpajoukkueen pelaajille, jotka haluavat yhdistää opiskelun sekä urheilun. Vaasan Urheiluakatemian kotisivuille www.vsua.fi


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat