U15, U16 ja U18 valmennus kiinnitetty kaudelle 2024-25

Vaasan Sportin Junioreiden kilpaikäluokkien vastuuvalmentajat tulevalla kaudella 2024-2025 ovat selvillä. U18-joukkueessa hyvää työtä tehnyt Anssi Tankka jatkaa joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella. U16 valmennuksesta vastuun ottaa Samuli Hassi. Hassi on toiminut seurassa aiemmin taitovalmentajana. Ennen taitovalmentajuutta Hassi on toiminut Kärppien naisten vastuuvalmentajana sekä RoKin U15, U16 ja U18 joukkueiden vastuuvalmentajana. 2010-ikäluokan kanssa ensimmäistä kauttaan toimiva Tomi Somppi jatkaa joukkueen mukana myös U15 ikäluokassa.

Tankka toimii U18SM-joukkueen vastuuvalmentajan lisäksi U18 akatemiajoukkueen mentorina. Tankan vastuulla on koko U18 ikäluokan toiminnan suunnittelu ja akatemiajoukkueen valmennuksen määrätietoinen tukeminen. Lisäksi Tankalla on merkittävä vastuu seuran ja Vaasan Seudun Urheiluakatemian yhteistyössä toteutettavassa aamuvalmennuksessa sekä seuran omilla iltapäiväjäillä sekä leiritoiminnassa.
Hienoa, että Anssi jatkaa seurassa. Anssilla on vahva kotkasydän ja on valmis kehittymään valmentajana joka päivä. Syyskausi on osoittanut, että Anssi on tuleva huippuvalmentaja. Anssin kehittymisen kannalta on todella tärkeää, että hän ottaa vastuun koko u-18 ikäluokan toiminnasta mentorina, junioriurheilujohtaja Ari-Pekka Pajuluoma kommentoi jatkosopimusta.

Samuli Hassi saapui Vaasaan elokuussa 2022 ja on ottanut nopeasti paikkansa yhtenä seuran avainhenkilöistä. Taitovalmentajana ensimmäisellä kaudella vastuuna oli kiekkokoulusta U12-ikäluokkaan. Tällä kaudella Hassi on toiminut U12, U13 ja U14 joukkueiden ikäluokkavastaavana. Lisäksi Hassi on vetänyt Pohjanmaan alueen talenttitoimintaa, joten hänellä ei pelkästään ole loistava ymmärrys siitä missä Sportin juniorit menevät, vaan hyvä ymmärrys myös siitä missä alueella mennään. Hassi on osoittanut olevansa loistava nuorten kehittäjä ja erittäin pidetty niin meillä kuin yhteistyöseuroissakin. Samppa tulee olemaan erinomainen vahvistus kilpaikäluokkiimme. Hassin vastuulla on myös U15 ja U13 ikäluokkavastaavana toimiminen. Molemmissa vastuuikäluokissa jatkaa tuttu valmennus, joten yhteistyö jatkuu luontevasti myös ensi kaudella.  Samulin oma intohimo on joukkuevalmennuksessa, jolloin oli luontevaa jatkaa yhteistä matkaa kilpaikäluokan valmentajana sekä nauttia Samulin osaamisesta myös lisäjäillä ja akatemiatoiminnassa, Ari-Pekka Pajuluoma kommentoi sopimusta.

Tomi Somppi on kulkenut pitkän linjan vaasalaisessa jääkiekkovalmennuksessa. Kokemusta on kertynyt kiekkokoulun rehtorina toimimisesta sekä useista eri ikäluokista. Lisäksi Tomi on kouluttautunut matkan varrella ja omaa hyvät tiedot ja taidot valmentaa ensikaudella u-15 AAA-joukkuetta. Oli luontevaa, että Tomi jatkaa ikäluokan kilparyhmän valmentajana, koska nyt mennyt syyskausi on ollut kaikilla mittareilla hyvää. Mahtavaa, että Tomi haluaa jatkaa hyvin alkanutta matkaa kohti kilpapolkua Ari-Pekka Pajuluoma kertoo.

On erityisen tärkeää, että ollaan saatu valmentajat kiinnitettyä tulevaksi kaudeksi meidän kilpajoukkueisiin tässä vaiheessa. Tammikuun aikana varmasti ollaan saatu koko paketti kasaan ainakin vastuuvalmentajan osalta Pajuluoma kertoo sopimustilanteesta.