TAISTELUPISTEITÄ JA TUHNUJA TAPPIOITA

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20- ja U18-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
Tiukan Turun taistelun jälkeen vaisumpi esitys Raumalla

TPS – Sport 2–1 vl (0–0, 0–0, 1–1, 0-0)
Revanssihenkisestä ottelusta TPS:ää vastaan muodostui niin tahdon kuin myös loistavien maalivahtien taistelu. Turkulaisten maalia vartioinut Noa Vali ja Sportin maalia vartioinut Casimir Weckström nousivat pääosiin, kun kenttäpelaajat kukin vuorollaan joutuivat toteamaan maalivahdit paremmikseen. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon vasta 45 minuutin pelaamisen jälkeen, Eeti Tuomisen viedessä Sportin 0–1 johtoon. TPS:n kova painostus tuotti lopulta tulosta reilu kolme minuuttia ennen ottelun loppua, kun U18 ikäinen Aatos ”Sakun poika” Koivu laukoi tasoituksen. Jatkoajalle venyneessä ottelussa Sport sai voiton avaimet käteensä heti jatkoajan alussa, kun TPS otti 2min jäähyn. 4v3 ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja maalittoman jatkoajan jälkeen ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta, jossa TPS oli tällä kertaa parempi.

Pörssit
Eeti Tuominen 1+0
Jesse Rantanen ja Marijus Dumcius 0+1
Casimir Wecström 29/30 torjuntaa

Lukko – Sport 4–1 (1–0, 1–1, 2–0)
Edellisen päivän ottelussaan ruman 6–2 tappion kokenut Lukko tuli otteluun nälkäisenä. Sportin loisto-ottelu TPS:ää vastaan taas näytti vieneen mehut pelaajilta, sillä sisuuntunut Lukko oli lähes joka asiassa vierailijoitaan edellä. Sport heräsi pelaamaan ottelun puolivälin jälkeen Artur Seniutin kaventaessa pelin lukemiksi 2-1. Lukon Eetu Levänen vei päivän toisellaan Lukon uudelleen kahden maalin karkumatkalle kolmannen erän alkupuoliskolla. Sport yritti kiriä takaisin peliin, mutta seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua otettu viiden minuutin jäähy, teki takaa-ajosta kokolailla hankalan. Lukko iski vielä kertaalleen tyhjään maaliin varmistaen paluun voittokantaan selkeällä 4-1 voitolla. Sportille länsirannikon reissusta jäi käteen yksi piste ja paljon mietittävää, kuinka pitää peli kasassa koko viikonlopun.

Pörssit
Artur Seniut 1+0
Jesse Rantanen ja Marijus Dumcius 0+1
Masi Härkönen 25/28 torjuntaa

Koutsin kommentit
Tepsiä vastaan alun jäähyily sekoitti hiukan rytmiä, mutta niiden jälkeen päästiin oikein hyvin peliin ja alettiin viemään sitä. Enemmän kuin yksi piste olisi tästä ollut otettavissa mutta tällä kertaa emme siinä onnistuneet. Ei voi joukkuetta moittia, työmäärä oli tosi kova ja aivan riittävällä tasolla, joskus sitä vain hyvällä pelillä häviää.
Maalinteon ja ylivoiman suhteen ei ottelu tuonut parannusta, vaan siinä on edelleen suurimmat kehityskohteet tämänkin illan jälkeen.

Lukkoa vastaan oltiin puolitoista erää ihan statisteja tässä. Ei ollut yhtään meidän näköistä tekemistä. Ei oltu valmiina Lukon kamppailu & luisteluvaateeseen vaikka siitä keskusteltiin ja sitä painotettiin ennen peliä. Täysin oikea joukkue voitti tänään.
Meillä on mietinnän paikka joukkueena mihin suuntaan tätä laivaa soudetaan ja mitä tämä leikki vaatii, jos halutaan pärjätä.

Tulevat ottelut
Tuleva viikonloppu kuluu Espoon Matinkylässä, kun Sport kohtaa perjantaina K-Espoon Challengers joukkueen ja lauantaina vastassa on kivikovan edari. Jos on ollut maalinteon kanssa ongelmia, niin perjantaina siihen olisi hyvä hakea muutosta ja kaikkien lukkojen avaamista. K-Espoo Ch on ollut koko kauden melkoinen vastaantulina otteluissaan. 36 ottelua on kartuttanut voittosaraketta kahden ottelun verran ja maalierokin on pakkasella peräti 144 maalin verran. Keskimäärin 5,4 maalia pelissä päästävää joukkuetta vastaan ketsuppipullon olisi syytä aueta. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ch onnistui viemään pelin jatkoajalle saakka.

Lauantaina vastaan asettuva K-Espoon edari onkin sitten ihan toista maata. Joukkue on hyvää vauhtia matkalla ylempään jatkosarjaan, joten siinä ottelussa olisi hyvä, jos mailaa ei ihan niin hirveästi pitäisi puristaa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Vaasassa päättyi totaaliseen tyrmäykseen K-Espoon mättäessä taululle 0-6 lukemat.

U18SM-sarja
Espoossa mentiin äärilaidasta toiseen

K-Espoo Ch – Sport 2–1 (0–0, 2-0, 0-1)
Vaasalaisittain ottelu ei liiemmin hurraa huutoja aiheuttanut. Sport kyllä pystyi luomaan paikkoja, mutta maalinteko oli melkoista tervanjuontia. K-Espoo puolestaan onnistui kahdesti hyödyntämään Sportin hajallaan ollutta viisikkoa ja iski kaksi maalia vastahyökkäyksistä. Kumpaakin espoolaisten maalia edelsi toisessa päässä tilanne, jossa osa pelaajista oli jo nostamassa käsiään pystyyn maalin merkiksi, mutta saivatkin lopulta poistua leuka rinnassa vaihtoon. Sportin ainokaisen teki Onni Pöyhölä reilu neljä minuuttia ennen pelin loppua. Maalivahdin poisottamisen mukanaan tuoma ylivoimakaan ei auttanut ja K-Espoon haastajajoukkue otti kaikki kolme jaossa ollutta pistettä

Pörssit
Onni Pöyhölä 1+0
Petter Herrgård ja Kevin Snellman 0+1
Valtteri Kivimäki 36/38 torjuntaa

K-Espoo – Sport 1–3 (0–1, 1-0, 0-2)
Yksi yö kaiken muuttaa voi. Tarina ei kerro mitä Espoossa yön aikana tapahtui, mutta sunnuntaiaamuna hotellista ulos asteli eri joukkue, mikä sinne lauantaina meni. Vastassa sarjaa johtava K-Espoo, jolla ennen ottelua saldona 10 voittoa ja 1 tappio. Eiliseltä tappio ja sarjaa johtavalla kotijoukkueella viikon ainoa ottelu, eli lepoetu myös isännillä. Niin vain Sport tuli taistelemaan, pelasi joka tilanteen alusta loppuun täysillä, blokkasi laukauksia ja suojeli omaa maaliaan. Viimeisenä lukkona maalissa unelmaottelun pelannut Valtteri Kivimäki, joka 42 torjunnallaan kannatteli ajoittain kotkapaitoja. Espoolaisten maalilla pelannut Magnus Loponen joutui koko ottelussa torjumaan vain 11 kertaa. Maalit kuitenkin lasketaan ja niitä Sport teki kolme, K-Espoon jäädessä yhteen. Äärimmäisen arvokas ja lupauksia herättävä ottelu Sportilta. Pelaajat pääsivät näkemään sen hinnan, joka pitää maksaa näissä otteluissa pisteitä saadakseen. Tästä kokemuksesta on hyvä ammentaa seuraaviin otteluihin.

Pörssit
Tim Ekman 0+2
Kalle Uutela, Robin Kronqvist ja Edvards Eglitis 1+0
Jakob Rönnqvist 0+1
Viljami Kukkola 42/43 torjuntaa

Koutsin kommentit
Lauantaina vaikea jakso sai jatkoa Espoossa. Lukuisista loistavista paikoista huolimatta ei vain saatu yhtä maalia enempää aikaiseksi. Kliseisesti, kun itse et tee niin kaveri tekee. Vastustajan molemmat maalit tuli aivan suoraan meidän huippumaalinteko paikan perään, joten tässä ottelussa ainakin tämä kliseinen lausunto piti paikkansa.

Sunnuntaina sitten tuli vastaan sarjakärki ja asetelma oli selvä. Ilman jokaista pelaajaa ja heidän täyttä panostaan ei pisteitä olisi saatavilla. Joukkue näytti kuitenkin luonteensa ja löi aivan jokaisen solun peliin. Siitä palkintona oikein kunnon taisteluvoitto, joka varmasti tuo ison annoksen energiaa ja uskoa loppukauteen.

Viikonlopun hahmo
Iisakki Sjöblom oli pirteällä peli päällä luoden tukun loistavia paikkoja ketju kavereilleen.

Maalilla pelannut Valtteri Kivimäki oli liekeissä eritoten sunnuntain kamppailussa.

Sunnuntain pelistä voisi mainita joka ikisen soturin, mutta mainittakoon tässä viimeisten minuuttien aikana useamman blokin uhrautuvasti ottanut Jacob Rönnqvist.

Tulevat ottelut
Kasitoistaset palaavat kotikaukaloon, kun lauantaina vieraita saapuu Lappeenrannasta Saipan muodossa. Ennen viikonloppua Saipalla on pisteitä 20 ja Sportilla 14. Pääsy neljän parhaan joukkoon on Sportin haaveissa ja sinne päästäkseen pitää Saipat voittaa. Sunnuntaina ei pelejä ole, joten ainakin osa pelaajista pääsee ABC ruoan sijaan äidin lihapatojen äärelle.