Sportin Tyttökiekko huikeassa iskussa Mini Aurora Cupissa

Suomen suurin tyttökiekkotapahtuma Mini Aurora Cup 2022 pelattiin Kuopiossa 23 – 24.4.2022 muutaman koronan estämän vuoden jälkeen. Vaasan Sportin Junioreiden tyttökiekko pelasi uskomattoman turnauksen ja kulki omassa lohkossaan voitosta voittoon U10 sarjassa. Vastassa oli kuitenkin sellaisia joukkueita kuin K-Espoo, Jyp, Jokipojat, Nivala Cowboys ja Tihc.

U10 sarjassa turnaukseen osallistui 15 joukkuetta ja pelit pelattiin puolikkailla kentillä. Kyseisessä sarjassa ei pisteitä laskettu eikä siten jatkolohkojakaan pelattu, ne odottavat sitten tytöillä seuraavana vuonna U12 sarjassa

Tytöt osoittivat hienoa yhteishenkeä ja taistelutahtoa. Pääpaino oli luistelussa ja kiekollisen vastustajan paineistamisessa ja tietysti kiekon syöttämisessä omalle joukkuekaverille. Onnistumisia tuli myös omassa maalivahtipelissä, jokaiseen peliin saatiin puettua eri maalivahti.

Pakko vielä laittaa toisen valmentajamme Juha Jänisojan kommentti turnauksen jälkeen: ”Kyllä tyttöjen kanssa onkin helppo reissata”.

Tästä on hieno jatkaa, kyllä seurassa on mainioita tyttökiekkoilijoita.

Joukkueessa pelasivat: Emelina Kuusisto, Sara Kronqvist, Emma Luhta, Venla Suoniemi, Julia Kuoppala, Jolanda Brändström, Noomi Wahlroos, Viola Vuorinen ja Meija Renvall.