Tältä sivulta löydät pähkinänkuoressa kysymyksiä ja vastauksia jääkiekon aloittamisen helpottamiseksi. Joukkueissamme on aina tilaa uusille pelaajille. Olit sitten poika tai tyttö, olet aina tervetullut.

Kysymys: Minkä ikäisenä jääkiekon harrastamisen voi aloittaa?

Vastaus: Nuorimmat pelaajamme ovat 3-vuotiaita reippaita luistelukoululaisia. Jääkiekon voit aloittaa silloin kuin sinusta siltä tuntuu. Parhaiten pääset mukaan joko Luistelukoulun tai Kiekkokoulun (Eezy-liiga) kautta - joka vuosi toimintaamme tulee mukaan uusia pelaajia lähes joka ikäluokkaan. Mikäli olet 8 -vuotias tai vanhempi, voit liittyä mukaan oman ikäluokkasi toimintaan. 8-vuotiaat juniorit pelaavat U9 joukkueessa. Yhteystiedot löytyvät yläpalkin kohdasta Yhteystiedot.

Kysymys: Mitä varusteita tarvitaan alkuun pääsemiseksi?

Vastaus: Kiekkokouluun tullessasi tarvitset luistimien lisäksi kasvosuojuksellisen kypärän, kaulasuojan, hanskat ja mailan. Luistelukoulussa varusteiksi riittävät luistimet ja kypärä. Mikäli tulet mukaan ikäluokkien toimintaan (8-vuotias tai vanhempi) korostuu varusteiden merkitys jo alussa. Seuramme on tilannut jääkiekon aloituspakkauksia lainattavaksi pienimmille junioreille harrastuksen aloittamista helpottamaan. Varustepakkauksia voit tiedustella esimerkiksi Kiekkokoulun vetäjältä. Oman varustealoituspaketin saat WasaSportista alle 100:lla eurolla. Käytettyjä varusteita myy esim Wasa Skate Corner Västervikissä.

Kysymys: Mitä jääkiekon harrastaminen maksaa?

Vastaus: Jääkiekko ei ole harrastuksena sen kalliimpaa kuin monet muutkaan joukkuelajit. Toki varusteisiin saa rahaa uppoamaan, mutta maalaisjärkeä käyttämällä kustannukset pysyvät kohtuullisina. Joukkueiden joukkueenjohtajat ja toimihenkilöt antavat tarkempia tietoja esimerkiksi kausimaksuista. He opastavat myös tarvittaessa varustehankinnoissa.

Kysymys: Millä tavalla pääsee mukaan toimintaan?

Vastaus: Helpoiten pääset mukaan tulemalla jäähallille oman ikäluokkasi harjoituksiin ja kokeilemalla. Kokeilujakso, 2 vko, on maksuton ja sen aikana teet päätöksesi jääkiekon jatkamisesta (pelaaja ei ole vakuutettu seuran puolesta kokeilujaksolla). Oman ikäluokkasi harjoitusajat ja muuta tietoa joukkueen toiminnasta saat suoraan ikäluokista (yhteystiedot ikäluokittain yläpalkin kohdasta Yhteystiedot). Voit myös aina lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto(at)juniorsport.fi tai soittaa numeroon 040-7689 057 (toimisto).