Pipolätkä on ilahduttanut ja liikuttanut, kevään ilmoittautuminen avattu

Syyskuussa startattu Pipolätkä on ollut huikea menestys. Tyhjästä nyhjäisty konsepti on kerännyt kaukaloon viikoittain yli 60 lasta laadukkaaseen ohjattuun toimintaan. Pipolätkä ei ole pelkästään niille, jotka eivät syty kilpailusta, vaikka heillekin toiminta sopii erinomaisesti. Pipolätkä toimii myös loistavana astinlautana ikäluokkatoimintaan tai jo ikäluokkatoiminnassa mukana oleville, jotka syystä tai toisesta haluavat vähentää viikoittaista harjoitusmääräänsä, mutta pitää silti kiinni harjoituksen laadusta.

Meillä ylivoimaisesti suurin osa Pipolätkäpelureista on täysin uusia lapsia. Uusista lapsista arviolta puolet tulevat Pipolätkän pariin katsomaan onko jääkiekko se heidän oma juttunsa vai ei. Heidän ajatuksissaan Pipolätkä toimii nimenomaan ensikosketuksena jääkiekkoon ja sieltä on luontevaa siirtyä ikäluokkatoimintaan, jos jääkiekko harrastuksena alkaa kiinnostaa kilpailutasolla saakka. Toinen puoli pelaajista on sellaisia, jotka haluavat oppia paremmin luistelemaan, haluavat hauskaa säännöllistä tekemistä, haluavat olla mukana jääkiekossa yhdessä kavereidensa kanssa, mutta eivät välttämättä kaipaa montaa kertaa viikossa tapahtuvaa harjoittelua viikonlopun pelireissuineen.

Pipolätkä vieraili lakon takia ulkojäillä ja Redi vieraili Pipolätkässä

Meillä jokaisella on omat lähtökohtamme ja tarpeemme urheilua kohtaan ja pipolätkä täyttää aika hienosti useamman tarpeen. Meillä oli juuri eilen ulkojäillä Pipolätkän harjoitukset, kun jäähalli oli lakon vuoksi kiinni. Kuuntelin siellä kuinka vanhemmat kertoivat tämän olevan parasta mahdollista lajin pariin ottamista. Eräskin isä kertoi, kuinka pojalla on haluja ikäluokkatoimintaan, mutta koska muut ovat pelanneet jo useamman vuoden, haluavat he hakea täältä hyvän startin harrastukselle ja ehkä jo kevääksi siirtyvät ikäluokkatoiminnan puolelle, kuvailee toimintaa JuniorSportin toiminnanjohtaja Jukka Leino.

Pipolätkää on yritetty tutkia tarkalla kammalla syksyn aikana koska kyseessä on uusi toiminta. Toiminnassa oli paljon hyvää, mutta kuten aina, myös kehitettävää on löytynyt. Meillä oli syksyllä jaettu pipolätkä kahteen ryhmään, toisessa oli 1–3 luokkalaiset ja toisessa 4–6 luokkalaiset. Molemmissa ryhmissä tuli ehkä lievää ääripäiden kipuilua. Ekaluokkalaisille kolmoset olivat vähän ison tuntuisia ja taas kolmosille ekaluokkalaiset tuntuivat ehkä vähän liian pieniltä lapsilta. Nelosluokkalaiset potivat samaa kutosista, joskaan toisinpäin ei siellä enää hirveästi tullut kipuilua.

Olemme reagoineet tähän ja kevääksi tuomme kolmannen Pipolätkäryhmän ja saamme samalla tehtyä ryhmiin uudet jaot. Pienimpien Pipolätkään otetaan mukaan eskarilaiset ja heidän lisäksi 1- ja 2-luokkalaiset. 3–4 luokkalaisista tehdään oma ryhmä ja 5–6 luokkalaisista omansa. Näin saamme lapset jaettua paremmin henkisesti samanhenkisten pariin. Myös ohjauspuolelle on tuotu lisävoimia. Saimme yliopiston kautta aikuisia apuohjaajia Pipolätkään. Aiemmin Andreas Nykvist oli ainoa aikuinen ryhmässä, keväällä ryhmissä on pääsääntöisesti aina kaksi aikuista ja mahdollisesti sitten vielä lisänä meidän omia junnujamme, Leino päättää.

Pipolätkän keväkausi alkaa jo joululomalla tammikuun ensimmäisellä viikolla. Joululoman tapahtumiin voi tulla veloituksetta kokeilemaan Pipolätkää. Voit myös ilmoittautua suoraan toimintaan. Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautua voit alla olevien linkkien kautta.

Eskarilaisista 2.luokkalaisiin aloittaa torstaina 4.1, ryhmään voit ilmoittautua tästä
3–4 luokkalaiset aloittavat keskiviikkona 3.1, ryhmään voit ilmoittautua tästä
Myös 5–6 luokkalaiset aloittavat torstaina 4.1, ryhmään voit ilmoittautua tästä