Nuorilla vaisu viikonloppu

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20- ja U18-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
Sport lähti otteluun jälleen hieman puolivillaisesti ja siitähän ei hyvä heilunut.

Sport – HPK 1–4 (1–3, 0–0, 0–1)
”Sportilla on pitkin kautta ollut haasteita saada viikonlopun ensimmäiseen peliin liekki ja latinki sille tasolle, millä sen pitää olla. Nyt siinä pitää onnistua, sillä toista peliä ei viikonloppuna ole tulossa.”

Tähän kappaleeseen päätettiin viime viikon viikkoraportti, jossa alustettiin tätä viikon ainoaa HPK-ottelua. Kyllä ei ollut alussa liekkiä eikä latinkia, jos oli, niin piippuun jäi. Peli alkoi HPK:n ottamalla jäähyllä, ennen kuin minuutti oli ehtinyt kulua täyteen. Lapaan syötetty mahdollisuus terävälle startille ei kuitenkaan päätynyt haltuunottoon vaan päinvastoin. HPK paineli alivoimalla johtoon ja reilu puoli minuuttia sen jälkeen kävi lusikoimassa vielä toisen kauhallisen katkeraa kalkkia, 0-2 taululle. Pari minuuttia maalin jälkeen HPK myllytti vielä päälle, sen jälkeen Coach Tapio viittoi T-merkkiä tuomareille ja keräsi joukkonsa pikku möteen. Joukkue löysikin kaasupolkimensa, mutta se ei enää pisteille kantanut. Viimeiset 55 minuuttia peli oli tasaisempaa, mutta senkin HPK voitti 1-2, toki toisen maaleista joukkue sai laittaa tyhjään Sport-maaliin.

Pörssit
Valtteri Haataja 1+0
Elias Kokko ja Marek Potsinok 0+1
Masi Härkönen 24/27 torjuntaa

Koutsin kommentit
Hyvä U20 SM-peli. Vauhdikasta, kovaa kamppailemista, tunnetta ja vähän kevään pelin merkkejä alkoi näkyä. Maalille pääseminen oli vaikeaa.
Jos ensimmäistä 5min ei lasketa niin 55min pelattiin hyvin. Alun koomailu kuitenkin maksoi liika. Siihen muutama turha hyökkäyspään jäähy ja heikko oma ylivoima niin vaikea on voittaa näitä pelejä.
Saatiin kyllä luotua riittävästi paiķkoja 5vs5 pelissä tehdä useampikin maali, mutta tehotonta oli ja on tällä hetkellä. Pitää keksiä keinoja olla tehokkaampia, kun paikka tulee ja haluta mennä maalille.

Tulevat ottelut
Länsirannikon turnee edessä. Perjantaina rymytään Turussa, kun TPS yrittää maksaa kalavelkoja viikko sitten kärsitystä tappiosta. Lauantaina ollaan siivoustalkoissa Raumalla. Vaasassa pelattu ottelu päättyi Sportin selkeään 5–1 voittoon. Lukko oli jo peräti kahdeksan ottelun tappioputkessa, mutta tuo putki katkesi edellisessä ottelussa, kun joukkue kairasi 4–5 jatkoaikavoiton Ketterästä. Joukkue kohtaa ennen Sportia vielä K-Espoon ja mikäli onnistuvat siitä voiton nappaamaan niin saattaa olla kalastajakylän veijarit melkoisessa hurmoksessa päästyään voittoputkeen.

U18SM-sarja
Kotkanpojille kylmä suihku kotikaukalossa

Sport – HS Riga 1–6 (0–1, 0-3, 1-2)
HS Riga, tuo latvialaisten pelaajien kokoelmajoukkue. Tuli Vaasaan ja laittoi luistimet liikkumaan. Oli nimittäin erittäin vauhdikas joukkue tämä Riga. Ensimmäinen erä pysyttiin tuloksellisesti hyvin mukana, mutta sen jälkeen alkoi vastustaja mennä menojaan. Riga iski armottomasti Sportin virheistä ja latoi taululle kuusi maalia, ennen kuin Robin Kronqvist toi hieman lohtua kotkaparveen kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Maalilla pelannut Valtteri Kivimäki oli melkoisessa kiekkosateessa, mutta selviytyi urakastaan kunnialla. Vaikka taakse meni kuusi maalia, ei maaleista voinut maalivahtia syyttää.

Pörssit
Robin Kronqvist 1+0
Peter Kovac 0+1
Valtteri Kivimäki 40/46 torjuntaa

Sport – HS Riga 3–6 (1–0, 1-2, 1-4)
Vaasa – Latvia maaottelun toinen osa pelattiin heti lauantaina ja tälläkin kertaa vierailijat tekivät kuusi pussia ja korjasivat voiton. Nyt Sport onnistui kuitenkin pistämään paremmin kampoihin ja ratkaisu nähtiin vasta ottelun lopussa. Sport kävi ottelussa jo 2-0 johdossa, mutta Riga aloitti oman kirinsä toisen erän alkupuoliskolla ja paineli ensimmäistä kertaa johtoon kolmannen erän puolivälissä. Kalle Uutela onnistui tasoittaa vielä ottelun illan toisellaan vain reilu 20s latvialaisten johtomaalin jälkeen. Tuo ilo oli kuitenkin yhtä lyhytaikainen, kuin Rigan ensimmäinen johto-osuma, sillä Riga meni uudelleen johtoon vain puoli minuuttia Sportin tasoituksesta. Riga iski vielä kertaalleen maalia vartioineen Viljami Kukkolan selän taakse ja kerran tyhjään Sport-maaliin, isäntien hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. Vaikka ottelu oli huomattavasti edellistä tasaisempi, ei voi väittää väärän joukkueen voittaneen. HS Riga oli laadukas joukkue, joka luisteli hyvin ja käytti paikkansa armotta hyväkseen.

Pörssit
Kalle Uutela 2+0
Tim Ekman 1+0
Jakob Rönnqvist, Iisakki Sjöblom, Robin Kronqvist ja Edvards Eglitis 0+1
Viljami Kukkola 35/40 torjuntaa

Koutsin kommentit
Perjantain pelissä pelattiin todella huolimattomasti. Meneteltiin kiekkoa keskialueelta ja hyökkäyssiniviivan päällä. Tästä vielä juteltiin, että vastustaja varmasti pyrkii kärkkymään ja kyttäämään nopean käännön paikkoja. Kun meillä ei nöyryys riittänyt pelata kiekkoa selustaan, niin lopputulos oli sen mukainen. Lauantaina korostettiin voittavien tekojen merkitystä ja kiekkojen pelaamista vastustajan pakkien selustaan. Tässä onnistuttiin huomattavasti paremmin lauantaina ja kiekon menetyksien määrä laski perjantaista. Tämän takia pystyttiin roikkumaan voittotaistelussa huomattavasti paremmin, mutta vastustajan parempi erikoistilannepelaaminen käänsi pelin heille.

Viikonlopun hahmo
Jimi Matikainen pelasi loistavan pelin perjantaina joukkueen kyykkäyksestä huolimatta
Kalle Uutela oli lauantaina mainiolla pelipäällä ja pari maalia palkinnoksi siitä

Tulevat ottelut
U18 pelaa viikonloppuna kahdesti K-Espoota vastaan. Perjantaina vastassa espoolaisten Challengers joukkue ja lauantaina juuri Vaasasta 0-5 vierasvoiton hakenut espoolaisten edari.