Maukkaita pisteitä jaettiin junnuille

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20- ja U18-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
TPS pysyy Tapion taskussa, JYP onnistui vähistä paikoistaan voiton arvoisesti

JYP – Sport 4–3 (2–1, 1–1, 1–1)
Erikoistilanteet näyttelivät merkittävää osaa joukkueiden kohtaamisessa sillä seitsemästä maalista peräti viisi tuli erilaisten erikoistilanteiden kautta. Sport meni heti ottelun alkuminuuteilla johtoon illan tehokkaimman pelaajan, Marek Potsinokin viimeistellessä ylivoimalla 0–1 maalin. JYP tasoitti ottelun vain kaksi minuuttia edellisestä käyttäen oman ensimmäisen ylivoimansa surutta hyväkseen. JYP voitti tasaisen ensimmäisen erän 2-1 kun Valtteri Aliranta viimeisteli siirretyn jäähyn aikana JYPin johto-osuman. Toisessa ja kolmannessa erässä molemmat joukkueet osuivat yhtä monta kertaa ja näin ottelu päättyi lopulta JYPin niukkaan yhden maalin voittoon. JYPin voiton takuuna oli hyvin maalilla pelannut Otti Hannikainen sekä joukkueen erikoistilannepelaaminen. Sport otti ottelussa kaksi jäähyä, joista molemmista JYP rokotti. Sportin kolmas jäähy ei ehtinyt päätyä toteutukseen asti, JYPin onnistuessa siirretyn rangaistuksen aikana.

Pörssit
Marek Potsinok 1+2
Jesse Rantanen 0+2
Artur Seniut ja Topi Tikkanen 1+0
Matti Härmä ja Eeti Tuominen 0+1
Masi Härkönen 10/14 torjuntaa

TPS – Sport 1–4 (0–2, 0–0, 1–2)
Toispual jokkee alkunsa saanut Sport-käskijä Jussi Tapio johti soturinsa isiensä maille kohtaamaan maineikkaan Turun Palloseuran. Hurjaan taisteluilmeeseen luotsattu kotkaparvi laittoi turkulaiset alusta lähtien ahtaalle, puolustaen vimmatusti jokaisen tilanteen alusta loppuun saakka. Ensimmäisen erän puolivälissä nähdyt kaksi nopeaa maalia koko viikonlopun ilmiliekeissä olleen Marek Potsinokin sekä Matti Härmän lavoista veivät Sportin 0-2 karkumatkalle. Tuota johtoa joukkue puolusti taidolla ja tunteella riemastuttavaan loppuun saakka. Lenni Suutari ja Jesse Rantanen lopettivat turkulaisten pyristelyt iskemällä kiekon kaksi kertaa tyhjään rysään. Kolme pistettä ja Tepsi tukevasti Tapion taskussa, upea lopetus viikonlopulle.

Pörssit
Jesse Rantanen 1+1
Marek Potsinok, Matti Härmä ja Lenni Suutari 1+0
Eeka Kangas, Marijus Dumcius ja Juuso Vesala 0+1
Masi Härkönen 32/33 torjuntaa

Koutsin kommentit
JYP
Alku oli vähän varoivainen, vaikka päästiinkin johtoon. Kaksi viimeistä erää oli enemmän meidän näköistä peliä ja etenkin kolmas erä oli aivan täysin meidän. JYP oli äärimmäisen tehokas omissa vähissä paikoissaan. Raskaalta tuntuu, raaka tapa hävitä ja jäädä ilman palkintoa.

TPS
Hyvä peli meiltä. Saatiin ensimmäiseen erään juuri sellaisia maaleja mistä juttelimme ennen peliä. Toinen erä oli myös hyvä, vain maalit jäivät puuttumaan. Kolmannessa erässä vähän passivoiduttiin ja kaveri oli siinä vähän vahvempi mutta kestettiin se. Olemme pelanneet hyviä pelejä mutta jääty ilman palkintoa, olen erittäin iloinen joukkueen puolesta, että jätkät saivat nyt palkintonsa, vastassa oli äärimmäisen nimivahva porukka.

Tulevat ottelut
Lauantaina palataan kotiaskiin, kun HPK saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa klo 15

U18SM-sarja
Sport voittomaalikilpailussa vahvempi

Sport – KooKoo 3–2 vl (1–0, 0-1, 1-1, 0-0)
KooKoo oli saapunut Vaasaan voitonkiilto silmissään, mutta ilmeisen kova lataus purkautui hieman väärällä tavalla ja joukkue kulutti jäähyaitiota oikein urakalla. Jäähyistä ei lopulta ollut sen suurempaa haittaa sillä seitsemän otetun kakkosen aikana joukkue päästi kaksi ylivoimamaalia, mutta myös teki kaksi alivoimamaalia. Kaikki ottelun maalit syntyivät KooKoo-pelaajan istuessa jäähyllä. Voittomaalikilpailuun venyneessä ottelussa Sportin maalivahti Alex Kahila veti pisimmän korren, torjuen kaikki viisi kouvolalaisten yritystä. Ei Sportkaan tuossa kisassa maaleilla mässäillyt, mutta Tim Ekmanin yritys sentään osui ja sillä kaksi pistettä lisää taulukkoon.

Pörssit
Kalle Uutela ja Onni Pöyhölä 1+0
Tim Ekman, Robin Kronqvist, Iisakki Sjöblom ja Niilo Pöyhölä 0+1
Alex Kahila 21/23 torjuntaa

Koutsin kommentit
Pelin startti mentiin hyvin suunnitelman mukaan. Pysyttiin hyvin kiekossa ja päästiin vaihtamaan paljon kiekon kanssa mihin pyrimmekin. Hieman kiekollinen huolimattomuus paistoi kuitenkin läpi ja sen vuoksi ei saatu niin isoa hallintaa pelistä, mihin pyrimme. Puolustimme 5v5 pelissä hyvin ja kaveri jäi tosi vähille paikoille tasakentällisin pelatessa. Muutama huolimattomuus virhe niin yli- kuin alivoimalla maksoi meille pisteen. Voittoon saa kuitenkin olla tyytyväinen.

Viikonlopun hahmo
Mico Kirvesmäki teki paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen ja toi johtajuutta Sportin puolustukseen.

Tulevat ottelut
Lauantaina Mikkelissä Jukurit ja sunnuntaina Tampereella Ilves akatemia. Siitä on tuleva viikonloppu tehty.