Liiku Turvallisesti tapahtuma on lapsille suunnattu huikea tapahtuma elokuussa

Vaasan Sportin Juniorit järjestävät koulujen aloitusviikonloppuna 10.8.2024 riehakkaan lasten Liiku Turvallisesti -tapahtuman. Tapahtuma järjestetään jäähallin parkkipaikalla ja ohjelmaa löytyy koko perheelle klo 10-15 välisen ajan. Liiku Turvallisesti tapahtuma on jalostettu vuosia Vaasan torilla järjestetystä lasten liikennepäivästä, joka ajan myötä muuntautui sellaiseksi, että torilla oli lasten liikenneteemaista tapahtumaa ja Rewell Centerin sisällä oli urheiluseurat esittelemässä omaa toimintaansa.

Viime kesänä tapahtumaa ei enää järjestetty ja käytyäni asiasta keskustelua edellisten järjestäjien kanssa, kuulin ettei tapahtumaa tulla jatkossa enää järjestämään. Minusta tämä oli erittäin harmillinen uutinen, sillä Vaasassa ei liikaa ole lapsille suunnattuja tapahtumia, eikä toisaalta seuroille ole liikaa mahdollisuuksia esitellä omaa toimintaansa ja löytää tätä kautta uusia harrastajia, Vaasan Sportin Junioreiden toiminnanjohtaja Jukka Leino avaa tapahtuman taustoja.

Visit Vaasa oli aikaisempia tapahtumia organisoimassa ja heiltä tuli välittömästi rohkaiseva kannuste järjestää tapahtuma JuniorSportin organisoimana. Haluamme tuoda lapsille ja lapsiperheille sellaisen suurehkon hyvän mielen tapahtuman koulujen aloitusviikonloppuun, jossa lapset voisivat nauttia erilaisista aktiviteeteista ja etsiä yhdessä vanhempiensa kanssa itselleen mieluisaa harrastusta. Koulujen aloitus on kuitenkin varmasti suurin yksittäinen ajankohta, jolloin lapset lähtevät uusia harrastuksia kokeilemaan. Samalla haluamme tuoda esille pienten lasten lähtemistä liikenteeseen ja muistuttamaan liikenneturvallisuudesta niin lapsia kuin aikuisiakin.

Paikalla on varmuudella pomppulinnapuisto, polkuautorata, Aava Kertun Kotitila eläimineen sekä harrastustori jossa seurat esittelevät toimintojaan. Lisäksi paikalla on lasten suosikkihahmot Maltti ja Valtti, jotka ovat hauskoja teeveestä tuttuja liikennepoliiseja. Ideoita tapahtumaan on valtavasti ja koko ajan tapahtumaa työstetään lisää. Etsimme vielä mukaan yhteistyökumppaneita, jotka jakavat tapahtuman kantavat arvot lasten turvallisesta liikuttamisesta niin seuroissa, kuin liikenteessäkin. Kyllä tästä saadaan hyvä karnevaali aikaiseksi, joten kannattaa ehdottomasti laittaa päivämäärä 10.8.2024 kalenteriin isolla tussilla. Niin ja tapahtumahan ei maksa kävijöiltä yhtään mitään. Pomppulinnat, polkuautot yms ovat kaikki vapaassa käytössä. Myös seurat ovat tervetulleita esittelemään toimintojaan ilman minkäänlaista maksua, pääasia on, että lapset löytävät itselleen mieluista tekemistä, Leino päättää.

Jos et omaa seinäkalenteria tai tarpeeksi suurta tussia, voit myös käydä ilmaisemassa kiinnostuksesi tapahtumaa kohtaan, sen Facebook-sivuilla https://www.facebook.com/share/GE9E9zsKm3zz2uya/ ja pysyä näin loopissa tapahtumaa koskevia uutisia ajatellen.