KUPARISAARESSA KUPARISEN KANSSA HAASTEITA

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20- ja U18-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
HIFK nollasi Sportin, Sportin pitkään Turuntautiin löytyi lääke.

Sport – HIFK 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Viikonlopun avausottelussa joulukinkut tuntuivat vielä painavan kotijoukkueen pohkeissa. Sportilla oli huomattavia vaikeuksia pärjätä ottelun tempossa ja HIFK:n paineistaminen tuotti alati haasteita vaasalaisille. Tämä sitten näkyi sekä jäähyjen määrässä, että isomminkin ottelun hallinnassa. Jos häviät järjestään kiekon tavoittelukisat ja kamppailut, niin vaikea siinä on päästä pelin päälle.

Pörssit
Ei ollut pörssipäivä
Masi Härkönen 24/27 torjuntaa

Sport – TPS 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)
Aina helppo TPS, niin tänäänkin. Mitä vielä. Sport ei ollut voittanut TPS U20:ssä viiteen vuoteen. Tuo kirous päättyi kuitenkin lauantain lounaslöylyihin, kun Matti Härmän ja Masi Härkösen johdolla Sport kampesi sarjajohtajan kumoon ja otti kaikki jaossa olleet pisteet. Sportin jokaisessa maalissa mukana ollut Härmä avasi pelin heti ensi minuuteilla ja vei Sportin johtoon. Tasainen ottelu eteni melkein pelin viimeiselle kymmenminuuttiselle ilman lisämaaleja, kunnes TPS:n heti pian ottelun jälkeen Euroopan alppiliigaan siirtynyt Jan Shikera tasoitti pelin. Marek Potsinok vei isännät uudestaan johtoon ja Matti Härmä tälläsi kiekon kertaalleen vielä tyhjään rysään varmistaen Sportille täydet pisteet 3-1 voitolla.

Pörssit
Matti Härmä 2+1
Marek Potsinok 1+1
Lenni Suutari, Valtteri Haataja ja Santeri Kuusisto 0+1
Masi Härkönen 20/21 torjuntaa

Koutsin kommentit
HIFK peli oli tasainen. Yritettiin saada hyvää lähtöä tauon jälkeen, mutta ei siinä ihan onnistuttu. Luistelu-, kamppailu- ja reagointivaade oli tänään todella korkea. Siinä oltiin vähän perässä Kolleja mikä näkyi siinä, että jouduttiin ottamaan aivan liikaa jäähyjä ja oltiin vaikeuksissa paineen alla omissa. Se taas söi energiaa. Maalinteko tuossa tempossa tuotti vaikeuksia, eikä saatu siitä lisä energiaa, parannettavaa jäi paljon.

Tepsiä vastaan tasainen maalinpeli, niinkuin eilenkin. Joukkue vastasi siihen huutoon mitä pyydettiin ennen peliä. Sitoutunut ja ehjä 60min peli meidän joukkueeltamme, saatiin joukkueen identiteetti näkyviin.

Viikonlopun hahmot
Marek Potsinok Tärkeä voittomaali TPS-pelissä. Oli vaarallinen hyökkäyspäässä koko voitto-ottelun.
Eeka Kangas Jämäkkä paluu kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen

Tulevat ottelut
Sportilla on pitkin kautta ollut haasteita saada viikonlopun ensimmäiseen peliin liekki ja latinki sille tasolle, millä sen pitää olla. Nyt siinä pitää onnistua, sillä toista peliä ei viikonloppuna ole tulossa. Perjantaina viikonlopun ainoassa pelissä vastaan asettuu HPK. Sport haki joulukuun alussa Hämeenlinnasta 2-3 vierasvoiton, mutta se oli todella kovan työn ja tuskan takana. HPK on erinomainen joukkue, jolla on oman pään lukkona yksi sarjan parhaista maalivahdeista, riippumatta siitä vartioiko maalia Kaj vai Kim Saarinen. Tasaisesti pelanneet maalivahdit ovat molemmat sarjan Top 4 maalivahteja tilastoissa. Maalipaikkoja tarvitaan oletetusti hieman normaalia enemmän tuloksen tekemiseksi ja sen varmistamiseksi pitää pystyä olemaan pelissä kuskin paikalla.

U18SM-sarja
Kotkanpojille kylmä suihku kotikaukalossa

Sport – K-Espoo 0–5 (0-1, 0-3, 0-1)
Huh huh, joulupöytään jalkansa jättäneet kotkapaidat olivat suurissa vaikeuksissa espoolaisten kanssa. Jos et tee kotona yhtään maalia ja vastustaja latoo niitä viisi, niin ei siinä hirveästi jää sijaa selittelylle. K-Espoon alkukausi ylemmässä SM-sarjassa näkyi karulla tavalla. Vaikka joukkue siellä jäikin viimeiseksi niin ero ylemmän viimeisen ja alemman kolmannen välillä oli ainakin tässä pelissä melko selvä.

Pörssit
Ei ollut pörssipäivä
Valtteri Kivimäki 28/33 torjuntaa

Koutsin kommentit
Vähän huolimaton startti peliin, eikä oikein alkuun oltu valmiita pelin vaateeseen. Varsinkin vastustajan luisteluvoima ja kamppailupelaaminen lävähti vähän silmille. Alun jälkeen saatiin vähän pelistä paremmin kiinni, mutta kyllä vastustaja oli tänään meitä vahvempi. Varmasti yksi kauden parhaista joukkueista jota vastaan ollaan tällä kaudella pelattu, jollei jopa kaikista paras. Saatiin hyvä opetus siitä mikä arjen vaatimustaso pitää olla, jos mielii ottaa askeleen seuraavalle tasolle.

Viikonlopun hahmo
Rasmus Rönnqvist U16 ikäinen peluri toi energisen oman itsensä hienosti mukaan U18 tempoon.

Tulevat ottelut
U18 pelaa viikonloppuna kahdesti latvialaista HS Rigaa vastaan kotikaukalossa. Riga on taulukossa tasapisteissä Sportin kanssa vaikka pelejä on lähes puolet vähemmän.