KOTKANPOJAT LENSIVÄT PÄIN SEINÄÄ, NUORET KOTKAT OTTIVAT ISOJA PISTEITÄ

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20-, U18- sekä U16 joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
Pisteitä ropisi vaikka lähtökohdat eivät aivan optimaaliset olleet

Jukurit – Sport 3–2 vl (0-0, 1–0, 1–2, 0-0)
Sport lähti vierasturneelle ilman tehokkainta pelaajaan Oskari Hultia sekä päävastuun maalilla kantanutta Masi Härköstä. Molemmat nuoret nostettiin liigan mukaan paikkaamaan poissaoloja, mikä oli herroille luonnollisesti upea mahdollisuus. Ensimmäinen erä Mikkelissä meni hieman tunnustellessa, eikä peli oikein tahtonut lähteä käyntiin. Toisessa ja kolmannessa erässä koneet alkoivat yskiä itseään eloon, mutta Jukurit puolusti kovalla asenteella maaliaan ja teki pelin vaasalaisille vaikeaksi. Kolmannen erän loppupuolelle lähdettiin isäntien 2-1 johdossa. Ajassa 57:07 päävalmentaja Tapio viittoili joukkueelleen aikalisän, ukot kasaan, tussia tauluun ja miehet kentälle. Kuusi sekuntia myöhemmin nuo miehet saivat nostaa kädet kohti kattoa Marijus Dumciuksen tasoittaessa pelin. Jatkoajalla laitettiin jännävaihde silmään ottamalla heti alkuun 2min jäähy, mutta Jukurit ei onnistunut 4v3 ylivoimaansa hyödyntämään. Rankkarikisaan venynyt ottelu vaati kuusi laukojaa, ennen kuin Jukureiden Dan Harkimo onnistui toistamiseen yllättämään Sport-maalia vartioineen Casimir Wecsktrömin kirjaten lisäpisteen kotijoukkueelle.

Pörssit
Marijus Dumcius 1+1
Iiro Karppinen 1+0
Erik Potsinok, Marek Potsinok ja Jesse Rantanen 0+1
Casimir Weckström 23/25 torjuntaa

Sport – Kalpa 2-4  (0–1, 0–1, 2–2)
Edellisviikonloppuna Sport kaatoi Kalpan kotonaan niukasti 4-3. Revanssi mielessään otteluun lähtenyt Kalpa joutui kuitenkin pettymään, sillä pisteitä ei ollut tälläkään kertaa luvassa. Sport laittoi heti ottelun alussa ison vaihteen silmään ja luisteli kuopiolaiset läkähdyksiin. Tämä näkyi myös tilastoissa, sillä Kalpa joutui ottamaan useasti erän aikana Sportilta vauhtia pois koukkaamalla vai oliko tarkoitus kenties ottaa itselleen vauhtia. Mene ja tiedä, mutta jäähyboksia jatkuva koukkiminen kulutti pelkästään ensimmäisen erän aikana kuuden minuutin verran. Sport sai vyörytykselleen palkinnon sopivasti kolme sekuntia ennen erätaukoa. Mahtava koppimaali. Toisessa erässä Sportkin päätti lähteä lämmittämään osaltaan ottelun tunnelmaa halailemalla ja tönimällä vastustajaansa. Ilmeisesti ei ollut ihan täyttä varmuutta haluttiinko vastustaja lähelle vai kauas, mutta molemmista yrityksistä tuomaristo palkitsi Sport-pelaajan 2min jäähyllä poikittaisesta mailasta ja perään kiinnipitämisestä. Kalpa ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut, Sport puolestaan onnistui. Jesse Rantasen maalilla kolmanteen erään lähdettiin 0-2 Sport-johdossa. Kolmatta erää ehdittiin pelata 13 minuuttia ilman mitään merkittävää, kunnes Sport nopean suorahyökkäyksen päätteeksi siirtyi 0-3 johtoon Lucas Rautavan laittaessa karat sisään, maali kuitenkin merkattiin ensimmäisen kiekon laukoneelle Marek Potsinokille. Sport-viisikko luisteli ilo ylimmillään antamaan ylävitosia vaihtopenkillä odottaneille joukkuekavereilleen, kun Kalpan kapteeni päätti hypätä askiin ja kävi jututtamassa ottelun tuomaristoa, jonka seurauksena maalin tekijäksi merkattu Marek Potsinok ajettiin ulos epäurheilijamaisesta käytöksestä. Kiukaan lämmettyä Kalpa pääsi peliin mukaan. Ilman maalivahtia tuli ensin kavennus 1-3 ylivoimalla. Sen jälkeen Kalpalle tuomittiin jäähy, mutta ilman maalivahtia pelatessaan Kalpan onnistui tulla jo maalin päähän, kunnes Atte Peltonen lopetti kuopiolaisten pyristelyn laittamalla kiekon tyhjään maaliin.

Pörssit
Erik Potsinok ja Atte Peltonen 1+1
Lucas Rautava 0+2
Marek Potsinok ja Jesse Rantanen 1+0
Marijus Dumcius ja Juho Heinonen 0+1
Casimir Weckström 19/21 torjuntaa

Koutsin kommentit
Jukurit peli oli vähän nihkeä. Vastustaja puolusti hyvin ja teki pelaamisen vaikeaksi. Oltiin myös aika tehottomia. Kalpa-peliin saatii hyvä startti. Oltiin energisiä ja saatiin siirrettyä sitä energiaa myös taululle. Onnistuttiin viikonloppuna erinomaisesti nimenomaan joukkueena. Meillä on aika huikea jengi kasassa ja olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme koko syksyn tehneet töitä niin peleissä, kuin arjessakin. Nyt tuleva maaottelutauko tulee hyvään hetkeen. Päästään vähän ottamaan happea ja täyttämään energiatankkeja.

Viikonlopun hahmo
Casimir Wecström –Pelasi ensimmäiset tuplapelinsä tällä kaudella ja oli mies paikallaan. Piti joukkueen voitossa kiinni molemmissa otteluissa, vaikka Mikkelistä ei voittoa tullutkaan, niin maalivahtipelaamisesta se ei jäänyt kiinni.

Tulevat ottelut
Maaottelutauko antaa nuorukaisille tyhjän viikonlopun kalenteriin. Sarja jatkuu 17-18.11 Imatralla ja Lappeenrannassa.

U18SM-sarja
Sportille maksimipisteet viikonlopusta, mutta taisto ei helpota, sillä K-Vantaakin voitti omansa

HIFK Ak – Sport 3–5 (2-0, 1-2, 0-3)
Ottelun alku oli vaasalaisittain karmea. Elintärkeistä pisteistä kamppailemaan saapuneet kotkapaidat nukkuivat ottelun alun kun HIFK kävi latomassa 3,5 minuutin sisällä kaksi maalia Sport-verkkoon. Tämä riitti Kotkaprinssinä tunnetulle vastuuvalmentaja Tankalle, joka laittoi kädet T-asentoon ja viittoi pelaajat luokseen. Tulikivenkatkuisen aikalisän jälkeen Sport sai pelaamisesta paremmin kiinni ja onnistui ainakin tukkimaan oman päänsä loppuerän ajaksi. Hallilta kantautuneiden puheiden mukaan erätauolla, koppikäytävillä kaikui Tankan painavat sanat ottelun tärkeydestä. Toiseen erään Sport sitten tulikin täysin uudella ilmeellä ja alkoi vyöryttää peliä kohti helsinkiläisten päätyä. Sama vyöry jatkui vielä kolmannessa erässä ja HIFK joutui pelissä katsojan rooliin, ihmetellen vain mitä täällä tapahtuu. Etenkin Tim Ekmanin johtama ykköskenttä oli liekeissä ja loi maalipaikkoja kuin Toyotan tehdas Avensiksia. Sport nappasi tahmean alun jälkeen ansaitun ja tärkeän voiton lukemin 3-5

Pörssit
Tim Ekman 1+3
Miro Koskinen 2+0
Jakob Rönnqvist 0+2
Jimi Matikainen 0+2
Onni Pöyhölä ja Jonatan Ahrner 1+0
Kalle Anttila, Kevin Snellman ja Kalle Uutela 0+1
Alex Kahila 25/28

K-Espoo Ch – Sport 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Ottelusta kivikovia vastaan muodostui kahden erinomaisessa pelivireessä olleen maalivahdin taistelu, josta voittajana ulos käveli Sportin Alex Kahila. Ottelussa nähtiin yksi ainoa maali, kun Miro Koskisen onnistui ylivoimalla yllättää K-Espoon maalia vartioinut Tuomas Karstu. Kolmen arvokkaan pisteen ikäväksi vastapainoksi joukkueen ja koko sarjan pistekärki Onni Pöyhölä loukkaantui ikävästi vaarattoman oloisessa taklaustilanteessa. Loukkaantuminen pitää pisterohmun pois tositoimista usean viikon ajan.

Pörssit
Miro Koskinen 1+0
Jakob Rönnqvist ja Tim Ekman 0+1
Alex Kahila 32/32 torjuntaa

Koutsin kommentit
Ylivoima oli lauantaina mallillaan ja sunnuntaina Kahila maalissa oli ilmiömäinen. Maaliodottamat K-Espoo pelissä osoitti molemmille joukkueille lukemaa 3,34. Maalipaikat oli meille 22-14, mutta tosiaan kun tuota maaliodottamaa katsoo, niin pystyy hyvin päättelemään Kahilan olleen mies paikallaan maalilla. Espoolaisten paikat olivat meidän paikkoja laadukkaampia, vaikka meillä niitä enemmän olikin. Kahila nollasi mm. neljä puhdasta läpiajoa, mikä on aika kova suoritus, maalivahtivalmentaja Victor Wik taustoitti viikonloppua.

Viikonlopun hahmot
Alex Kahila tyylitteli sunnuntaina upean nollapelin ja oli lauantainakin mies paikallaan

Tim Ekman teki lauantaina ketjukavereistaan alati vaarallisia ja oli mukana neljässä maalissa viidestä. Sunnuntainakin syötti joukkueen ainoan maalin, joten Ekmanin lapa oli kuuma.

Niklas Kapanen molemmissa otteluissa luukkuvahtina toiminut Kapanen, tuli pikalainalle HJK:sta, kun maalivahtipulassa kärvistelleet Sportin vanhimman ikäluokan joukkueet, eivät onnistuneet omista löytämään toista maalivahtia. Yhdellä maalivahdilla on aika riskialtista lähteä pelejä pelaamaan, joten iso hatunnosto kaverille tästä pikavisiitistä.

Tulevat ottelut
U18 on myös maaottelutauolla ja latailee akkuja ennen alkusarjan viimeistä viikonloppua 17–18.11. Silloin vastaan asettuu alkusarjan varmuudella voittava Ässät, ensin kotona ja sitten vieraissa. Sport on pisteen päässä toisena olevasta K-Vantaasta. K-Vantaa saa pelata kaksi jäljellä olevaa otteluaan kotona. Toisessa ottelussa KiVa kohtaa KooKoon jolla panosta ei pelissä ole, toisessa ottelussa vastaan tulee JYP akatemia, joka kaipaa pisteitä varmistaakseen paikkansa SM-sarjassa. Luvassa on siis huikean mielenkiintoinen ja isojen panosten viikonloppu, kunhan ensin ollaan vedetty hetki happea.

U16SM-sarja
Orastavasti alkanut lento tyssäsi kuin seinään Tapparan ja TuTon käsittelyssä.

Tappara – Sport 11–0 (3–0, 3–0, 5–0)
TuTo – Sport 7-1 (3-0, 1-0, 3-1)

Piste jommasta kummasta pelistä olisi nostanut oletettavasti Sportin pois viimeiseltä sijalta ja varmistanut paikan Mestiksessä. Piste ei sitten ollut kyllä edes kovin lähellä. Edes tarkkasilmäisimmät eivät nähneet pisteestä pistettäkään, kun Tappara ja TuTo murjoivat yhteensä 18 kertaa kiekon Sport-verkkoon, Sportin onnistuessa vain kertaalleen. Viimeinen sija sarjassa tietää sitä, että Sport kohtaa ristiinkarsinnassa toisen lohkon viimeisen, Jokipojat Joensuusta. Edellisen viikonlopun kaksi voittoa voivat osoittautua kultaakin kalliimmaksi, sillä ristiinkarsinta pelataan kerrasta poikki menetelmällä ja koska saimme edellisestä viikonlopusta viisi pistettä, nousi joukkueemme pisteissä toisen lohkon viimeisenä ollutta Jokipoikia korkeammalle, mikä takaa kotiedun karsintaotteluun. Reilun 500km välinen etäisyys joukkueiden välillä on jo jonkinnäköinen kun mietitään kotiedun tuomaa hyötyä.

Pörssit
Eero Koivumäki 1+0
Viljami Kukkola 61/72 ja 23/30 torjuntaa