Kasper Vuorinen U18 SM joukkueen vastuuvalmentajaksi!

Kasper Vuorinen on valittu Sport U18 SM joukkueen vastuuvalmentajaksi kaksivuotisella sopimuksella. Kasper tekee paluun seuraan muutaman vuoden tauon jälkeen ja tänä aikana hän on toiminut ammattilaisjoukkueiden valmentajana viimeisen kolmen kauden ajan Saksassa, Ruotsissa, Unkarissa ja viimeisimpänä kaudella 21-22 Slovakian pääsarjassa HK Dukla Michalovcessa. Ennen ammattilaisuraansa hän on toiminut pitkään junioreiden parissa Sportin lisäksi mm. Jokereissa ja Kiekko-Vantaassa.

Kasper aloittaa tehtävässään paikan päällä Vaasassa 30.5, mutta hän aloittaa välittömästi toiminnan suunnittelun ja pelaajiin tutustumisen. Arjen toiminnasta vastaa Kasperin saapumiseen asti seuran urheilujohtaja Juhani Sarilo.

– Olemme erittäin tyytyväisiä rekrytoinnin lopputulokseen, toteaa Sarilo. Vaikka rekrytointiprosessi oli pitkä, palaset loksahtivat kuitenkin kohdalleen Kasperin kanssa ja uskomme, että hän on juuri oikea henkilö viemään U18 SM joukkueemme ja seuramme uudelle tasolle, hän jatkaa.

– On hienoa palata taas Vaasaan ja kotkaperheeseen. Muutama vuosi ammattivalmentajana ulkomailla on tuonut näkemystä ja uutta kulmaa myös omaan valmennukseen ja odotan innolla tulevaa kautta joukkueen kanssa, toteaa puolestaan Vuorinen. On myös hienoa nähdä, että seura on mennyt paljon eteenpäin ja etenkin olosuhteet ovat kehittyneet entisestään.

Kasperin valmennustaustaan voi tutustua täältä: Kasper Vuorinen Team Staff Profile – Elite Prospects

Kai Katajalehto puolestaan siirtyy U15 ikäluokan vastuuvalmentajaksi tavoitteenaan kehittää 08-ikäluokan pelaajista hyvä nippu SM-tason pelaajia U16- ja sitä kautta U18- joukkueisiin. Kajen on valmentanut seurassa jo yli 25 vuotta eri ikäluokissa ja hänellä on hyviä näyttöjä aiemmilta vuosilta etenkin kilpapolun pelaajien ja joukkueiden kehittämisessä kohti SM- ja maajoukkuepolkuja.

Näiden nimitysten myötä kilpapolun vastuuvalmentajat on nimetty. Jatkamme valmennustiimien täydentämistä ja julkaisemme lisää nimiä sitä mukaa, kun sopimuksia tehdään.

Kilpapolun vastuuvalmentajat kaudella 2022-2023

U18 Kasper Vuorinen
U16 Anssi Tankka
U15 Kai Katajalehto

U13-U14 ikäluokista vastaa seuravalmentaja David Laszlo.
U14 vastuuvalmentaja Toni Koski
U13 vastuuvalmentaja Hardy Toivio

U9-U12 ikäluokista vastaavat taitovalmentaja Joni Finne sekä seuravalmentaja Eu Jin Yap
Näiden ikäluokkien vastuuvalmentajat julkaistaan myöhemmin kevään aikana.