KAKSKYMPPISILLE KÄVI KYLMÄT POHJOISEN REISSULLA, PIKKUKOTKILLA VÄSYNYT VIIKONLOPPU

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20- ja U18-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
Sport jäi toista kertaa putkeen ilman pisteitä, kun pohjoisen turneelta mukaan ei tarttunut edes matkamuistoja

Roki – Sport 4–3 (0–2, 3–0, 1–1)
Vahvasti peliä hallinnut Sport avasi ensimmäisen erän tehokkaasti mennen 0-2 johtoon ennen erätaukoa. Paineesta ja paikoista huolimatta toisesta erästä alkaen tehottomuus alkoi vaivata joukkuetta ja Roki pääsi puolestaan iskemään omista paikoistaan tehokkaasti. Roki tuli heti toisen erän alkupuolella kahdella maalillaan nopeasti tasoihin ja hurmos rovaniemeläisten puserossa kasvoi, kun Tuomas Örn teki todellisen koppimaalin viisi sekuntia ennen erätaukoa alivoimalla. Rokin maalia vartioinut Eetu Hyypiä venyi erässä kiekon tielle 15 kertaa, Sportin Masi Härkösen ollessa huomattavasti vähemmän työllistetty viidellä torjunnallaan. Erik Potsinok toi Sportin kolmannen erän alussa tasoihin, mutta Rokin tehokkaimpana pelissä häärännyt Teppo Ukko laittoi kiekon vielä kertaalleen verkkoon pari minuuttia ennen loppua varmistaen Rokille arvokkaan voiton.

Pörssit
Marek Potsinok ja 1+1
Eeti Tuominen 0+2
Oskari Hult ja Erik Potsinok 1+0
Marijus Dumcius, Jesse Rantanen ja Valtteri Haataja 0+1
Masi Härkönen 19/23 torjuntaa

Kärpät – Sport 6–3  (1–1, 4–2, 1–0)
Toinenkaan ottelu ei tuonut helpotusta Sportille, sillä vaikka kotkapaidat menivät heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla johtoon ja kamppaili ottelun puoleen väliin saakka tasapäisesti Kärppien kanssa alkoi kurittomuus ja kamppailupelaamisen velttous kääntää peliä isännille mitä pidemmälle ottelu meni. Kärpät iski toisessa erässä peräti neljä maalia. Kolmanteen erään kahden maalin johdossa lähtenyt Kärpät näytti puolustamisen mallia vaasalaisille, eikä antanut Sportille mitään mahdollisuuksia nousta peliin enää mukaan. Loppulukemat 6-3 Kärpät viimeisteli tyhjään maaliin.

Pörssit
Marijus Dumcius, Eetu Heikkilä ja Elias Mäkitalo 1+0
Lenni Suutari, Oskari Hult, Juho Heinonen, Marek Potsinok ja Matti Härmä 0+1
Masi Härkönen 25/30 torjuntaa

Koutsin kommentit
Pettynyt olen Roki-pelin tulokseen. Ensimmäisessä erässä olisi voitu karata jo tukevaan johtoon, sillä maalipaikkoja oli niin paljon, niin kuin toki koko pelissä meillä. Liian paljon meidän peli heittelee pelin sisällä tällä hetkellä. Toinen erä oli erittäin heikko. Maalinhinta omiin on tällä hetkellä aivan liian halpa, eikä jänne tahdo millään kestää tällä hetkellä. Liikaa tuli isoja nukahduksia mistä vastustaja teki kovalla prosentilla maaleja, vaikka paikkoja heillä ei montaa tänään ollut.

Kärpät matsissa vähän sama trendi jatkui. Toinen erä taas heikko ja siihen se peli tänään myös kaatui. Jäähyjä otettiin liikaa ja annettiin otetta kaverille. Kolmannessa erässä saatiin vähän näennäistä kiriä aikaiseksi, mutta kaveri puolusti hyvin ja oli parempi tänään varsinkin siellä, mistä maalit tehdään eli maalinedessä.

 Tulevat ottelut
Neljän ottelun tappioputkeen ajautuneet nuoret kotkat kohtaavat perjantaina HPK:n ja lauantaina Pelicansin. Molemmat ottelut pelataan jälleen vieraissa. Tappioiden seurauksena Sport on pudonnut sarjassa viidennelle sijalle, mutta eroa toisena olevaan Kärppiin on vain yksi piste. Myös HPK on hyvissä asemissa, sillä joukkue on sarjassa kuudentena vain pisteen Sportia perässä. Tappioputki olisikin mahtavaa laittaa poikki heti perjantaina ja repäistä samalla vähän eroa Kerhoon.

U18SM-sarja
Kuortaneen kolmen ottelun turnaus alkoi niukalla voitolla ja päättyi kahteen tappioon.

JYP ak – Sport 2–3 (0-2, 1-0, 1-1)
Sport aloitti ottelun tehokkaasti karaten 0-2 johtoon ensimmäisessä erässä. Ensimmäinen erä oli ottelussa selkeästi Sportin vahvin ja siinä koeteltiin JYPin puolustusta ja maalivahtia toden teolla. Toisessa erässä jyväskyläläiset pääsivät peliin huomattavan paljon paremmin mukaan ja siinä koeteltiin lähinnä Sportin puolustusta ja maalissa kauden ensimmäisen U18SM pelin pelannutta Viljami Kukkolaa. Kolmas erä oli tasaväkisin kaikista. JYPin takaa-ajoa vaikeutti joukkueen turhautuminen ja turhat jäähyt ottelun loppuhetkillä. Viimeisen seitsemän minuutin aikana JYP istui kuusi minuuttia jäähyllä ja vaikkei Sport pystynyt ylivoimalla peliä ratkaisemaan, on takaa-ajo alivoimaisena koko lailla vaikeampaa kuin tasavoimin pelatessa.

Pörssit
Tim Ekman, Niilo Pöyhölä ja Kalle Uutela 1+0
Jimi Matikainen ja Robin Kronqvist 0+1
Viljami Kukkola 26/28

JYP – Sport 5-2 (0-2, 3-0, 2-0)
Sport aloitti jälleen vahvasti. Kevin Snellman vei kotkapaidat johtoon, kun kellossa oli vasta 1:48 ja Miro Koskinen lisäsi johdon jo kahteen maaliin ylivoimalla ajassa 3:30. Tehoalkua seuranneiden reilun 56 minuutin aikana Sport ei kuitenkaan onnistunut enää maalinteossa, mutta kotijoukkueena toiminut JYP osui puolestaan viidesti. Kotkapaitojen peli-ilme oli jotenkin vaisun oloinen, eikä joukkue noussut oikein missään kohtaa enää taistelemaan ottelun voitosta, kun JYP oli kerran johtoon päässyt. Sportin vakuuttavin oli maalilla urakoinut Valtteri Kivimäki, joka sai paiskia töitä toden teolla torjuen ottelussa 42 kertaa.

Pörssit
Miro Koskinen ja Kevin Snellman 1+0
Tim Ekman, Jimi Matikainen, Oskari Valta ja Petter Herrgård 0+1
Valtteri Kivimäki 42/47 torjuntaa

Sport – K-Espoo Ch 2-5 (1-3, 0-1, 1-1)
Ottelu Kiekko-Espoon Challengers joukkuetta vastaan oli heittämällä kauden heikoin esitys. Kotkapaitojen esitys muistutti lähinnä nukkuneen rukousta, jossa aina silloin tällöin joku havahtui toivomaan parempaa huomista, tekemättä asialle kuitenkaan lopulta yhtään mitään. Jääkiekko-ottelu on siinä mielessä rehellinen, että jos et edes oikein yritä, niin ihan varmasti et myöskään mitään hyvää mukaan saa. Niin kävi tälläkin kertaa ja vaikka on päivänselvää, että näin nuorilla esitykset kimpoilevat maan ja taivaan välillä, niin valmennus saa hetken taas paiskia hommia löytääkseen peli-ilon ja tasaisuuden sieltä minne se on eksynyt.

Pörssit
Jasu Leikkari ja Tim Ekman 1+0
Onni ja Niilo Pöyhölä sekä Kevin Snellman 0+1
Valtteri Kivimäki 6/9 torjuntaa (vaihtoon ajassa 17:41)
Viljami Kukkola 23/25 torjuntaa

Koutsin kommentit
Ei päästy oikein koko viikonlopun aikana vauhtiin ja tunnelataus jäi vajaaksi oikeastaan joka ottelussa, pieniä hyviä hetkiä lukuun ottamatta. Perjantaina vielä saatiin rutiinilla taisteltua voitto, mutta lauantaina jäätiin kokonaan ilman pisteitä sitten syyskuun lopun jälkeen. Lauantain peliä sitten seurasi sunnuntaina kauden ponnettomin ja heikoin esitys.

Meillä on nyt meneillään tähän astisen kauden haastavin jakso ja nyt meitä mitataan, että miten joukkue kestää pieniä vastoinkäymisiä. Koitetaan alkuviikko ladata akkuja ja saada energiatasot ylös, jotta saataisiin loppuviikosta pari hyvää harjoitus päivää ennen viikonlopun idän kiertuetta.

Viikonlopun hahmot
Kevin Snellman varakapteeni jättää joka ottelussa kaikkensa kaukaloon.
Eero Nevamäki hoiti oman ruutunsa moitteettomasti ja kamppaili vahvasti läpi viikonlopun.

Tulevat ottelut
Kiretue-elämä jatkuu kun Sport kohtaa lauantaina Lappeenrannassa Saipan ja sunnuntaina vuorossa on KooKoo Kouvolassa.