KAKSKYMPPISILLE IDÄSTÄ TÄYDET PISTEET, PIKKUKOTKIEN HAAVE YLEMMÄSTÄ SM-SARJASTA KARIUTUI

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20- ja U18-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
Idän kiertueelta täydet kuusi pistettä

Ketterä – Sport 1–6 (0-2, 0–2, 1–2)
Sport oli tyly vieras Imatralla hakien vakuuttavan 1-6 vierasvoiton Ketterästä. Sport lähti peliin ilman kahta kärkipistemiestään Oliver Hultin ja Jesse Rantasen ollessa miesten liigajoukkueen mukana. Vahvan joukkueen merkki, kun kentällä tällaista ei juuri huomaa. Matti Härmä ja Erik Potsinok tekivät kaksi maalia mieheen ja Valtteri Haataja alusti puolet Sportin maaleista. Maalilla jälleen vakuuttavasti pelanneen Masi Härkösen nollapeli rikkoontui reilu minuutti ennen ottelun loppua ja sen voikin sanoa olleen ainoa negatiivinen asia ottelussa.

Pörssit
Valtteri Haataja 0+3
Matti Härmä ja Erik Potsinok 2+0
Marijus Dumcius ja Eetu Heikkilä 0+2
Juho Heinonen ja Antti Männistö 1+0
Eeli Topp, Axel Törmänen ja Iiro Karppinen 0+1
Masi Härkönen 30/31 torjuntaa

Saipa – Sport 2-3  (1–1, 0–1, 1–1)
Idän kiertueen toinen ottelu oli numeroiden valossa edellistä tasaisempi, mutta kuitenkin hyvin Sportin käsissä alusta loppuun. Kapealla rosterilla pelannut kotkaparvi pelasi yksinkertaista ja suoraviivaista peliä puolustaen omaa keskustaa tiiviisti. Sport ei ollut ottelussa missään kohtaa tappiolla vaan meni aina ensin johtoon ja sitten Saipa tasoitti. Johtomaaleissa kolmas kerta toden sanoi, eikä Saipa onnistunut enää kolmatta kertaa tasoihin nousemaan, vaan 3 pistettä lähti Sportin matkaan kohti Vaasaa.

Pörssit
Valtteri Haataja 1+2
Eeti Tuominen 1+1
Santeri Kuusisto 1+0
Topi Tikkanen ja Antti Männistö 0+1
Masi Härkönen 17/19 torjuntaa

Koutsin kommentit
Tosi tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen näin tauon jälkeen. Ensimmäisessä pelissä kuusi tehtyä maalia ja taas pidettiin kaveri hyvin poissa paikoilta. Pystyttiin myös pelaamaan neljällä kentällä koko peli mikä oli hyvä asia. Pystyttiin jakamaan kuormaa mukavasti.

Saipa otteluun pitää myös olla tyytyväinen. Toisessa erässä oli muutama vähän heikompi hetki kun  kiekot jäi vähän vääriin paikkoihin ja kaveri sai niistä vähän otetta. Pelattiin tosi yksinkertaista ja suoraviivaista peliä pienellä porukalla. Jätkät toteutti pelisuunnitelmaa hienosti. Keskustan puolustaminen oli todella hyvää ja tyytyväinen pitää olla siihen kovaan taisteluun mitä nämäkin pisteet vaativat. Yleisesti ottaen meillä on vähän haastetta pelaajamäärän kanssa tällä hetkellä, Jussi Tapio virkkoi viikonlopusta.

Viikonlopun hahmo

Valtteri Haataja – Normaalisti pakkina pelaava Haataja pelasi nyt koko viikonlopun hyökkääjänä ja alivoimat pakkina. Kuusamon ikiliikkuja teki siinä ohessa tehot 1+5.
Matti Härmä – Oli liekeissä Imatralla vanhaa joukkuettansa vastaan ja kuritti heitä kahdella maalillaan.

Tulevat ottelut
Perjantaina Sport kohtaa Jokerit Helsingissä ja lauantaina KooKoon Kouvolassa.

U18SM-sarja
Sportille tiukassa paikassa voitto, mutta se ei riittänyt K-Vantaan hoitaessa omansa

Sport – Ässät 4–1 (1-1, 2-0, 1-0)
Sport lähti otteluun alkusarjan voittavaa Ässiä vastaan veitsi kurkulla. Mikäli kotkapaidat mielisivät ylempään jatkosarjaan, tulisi Ässistä ottaa kolmen pisteen voitto, mikä ei sekään välttämättä riittäisi, jos Kiekko-Vantaa hoitaisi oman ottelunsa.

Ässät karkais jo ottelun toisella minuutilla ottelussa johtoon. Ottelun kuvasta muodostui kuitenkin sellainen, että aina kun Ässät löysi itsensä jäähyaitiosta, löytyi kiekko porilaisten maalista. Ässät otti ottelussa kolme jäähyä, joista jokaisesta Sport rankaisi. Loppulukemat 4–1 Sport iski tyhjään maaliin. Voitto ei kuitenkaan riittänyt, sillä myöhemmin pelatussa ottelussa K-Vantaa voitti omansa ja varmisti paikan ylemmästä jatkosarjasta Sportin nenän edestä.

Pörssit
Tim Ekman 1+2
Jakob Rönnqvist 0+3
Robin Kronqvist, Jasu Leikkari ja Kalle Uutela 1+0
Miro Koskinen ja Mico Kirvesmäki 0+1
Alex Kahila 28/29

Ässät – Sport 5-4 vl (1-1, 1-2, 2-1, 0-0)
Merkityksettömässä pelissä Ässiä vastaan Sport osoitti kuitenkin luonnetta pelaamalla ottelun alusta loppuun tosissaan. Maalien muodossa joukkueet etenivät tasaisesti eikä kumpikaan joukkue johtanut missään kohtaa kahdella maalilla. Toki Ässät työllisti Sportin maalia vartioinutta Valtteri Kivimäkeä yli kaksi kertaa enemmän, mitä Sport työllisti porilaisten maalivahtia. Voittomaalikisaan venyneen ottelun vei lopulta Ässät nimiinsä.

Pörssit
Tim Ekman 2+0
Miro Koskinen 1+1
Robin Kronqvist 0+2
Niilo Pöyhölä 1+0
Jakob Rönnqvist, Peter Kovac, Edvard Eglitis, Mico Kirvesmäki ja Jimi Matikainen 0+1
Valtteri Kivimäki 36/40 torjuntaa

Koutsin kommentit
Toimitus ei tavoittanut valmennusta kommentoimaan otteluita.

Viikonlopun hahmot

Tim Ekman Kahteen peliin 3+2. Oli molemmissa otteluissa joukkueen kantavia voimia.
Valtteri Kivimäki Kuukauden tauon jälkeen maalinsuulle Porissa. Ei mikään helpoin paikka. Oli maalilla mies paikallaan ja sai tärkeitä minuutteja jatkosarjaa ajatellen.

Tulevat ottelut
U18 aloittaa jatkosarjan mielenkiintoisella setillä. Lauantaina Vaasaan tulee Ilves akatemia vieraaksi ja siitä Sport hyppää bussiin ja lähtee kohti Rovaniemeä, jossa joukkue kohtaa sarjaan nousseen RoKin jo klo 13:30.