KAKSKYMPPISILLÄ VIERASJOUKKUEIDEN JUHLAA, PIKKUKOTKAT PALASI VOITOKANTAAN KOTIKAUKALOSSA

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20- ja U18-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
Jukurit oli tyly vieras, mutta Tapparan vieraana mukaan lähti täydet pisteet.

Sport – Jukurit 0–6 (0–1, 0–3, 0–2)
Pitkästä aikaa kotiyleisön eteen pelaamaan päässyt Sport koki tylyn tyrmäyksen, kun Jukurit haki puhtaan 6–0 voiton Vaasasta. Ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista. Kokoonpanohuolien kanssa paininut Sport antautui ensimmäisen kerran kolmen minuutin pelin jälkeen. Joukkue kuitenkin keräsi itsensä hyvin takaiskusta ja pelasi tasapäisen loppuerän. Toinen erä alkoi, jos mahdollista vieläkin murheellisemmin. Iiro Karppinen koukkasi itsensä jäähylle vain 18 sekunnin pelin jälkeen. Reilu 20 sekuntia edellisestä Juho Heinoselle tuomittiin huitomisesta 5+20 minuutin rangaistus. Jukurit tarvitsi tasan 20 sekuntia iskeäkseen kahden miehen ylivoimalla itsensä kahden maalin johtoon. Heinosen jäähyn aikana Jukurit iski vielä toisen ylivoimamaalin ja peli kuoli lopullisesti siihen. Jukurit iski vielä erän lopussa kertaalleen ja kolmanteen erään lähdettiin 0-4 tilanteesta. Kolmas erä muodostui kosmeettiseksi, joskin Sport ei tehnyt edes kosmeettista maalia. Jukureiden maalilla pelannut Oskari Hokka pokkasi nollapelin 28 torjunnallaan.

Pörssit
Ei ollut pörssipäivä
Masi Härkönen 7/10 torjuntaa (vaihtoon ajassa 24:26)
Casimir Wecström 12/15 torjuntaa

Tappara – Sport 1–2  (0–1, 0–0, 1–1)
Asetelmat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset. Edellisenä iltana kuusi nolla turpaan pelin päättyessä yhdeksältä illalla. Seuraavana päivänä Tampereella pelaamaan lounasajan ottelu levännyt Tapparaa vastaan. Ehkä se oli kuitenkin juuri tämä asetelma, joka antoi pelaajille tarvittavan buustin ja näyttämisen halun. Sport taisteli ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen, kuin vimmattu, eikä antanut missään tilanteessa tuumaakaan periksi. Peli ei välttämättä ollut kauneinta mahdollista, mutta kaikki kolme pistettä siitä lähti mukaan ja se oli myös pelaajille varmasti uskoa ja itseluottamusta antava asia. Jesse Rantanen vei Sportin ensimmäisessä erässä johtoon. Tappara tasoitti kolmannessa erässä pelin ylivoimalla reilu neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Tasoitusmaalin jälkeen ja pelinkuva vaikutti siltä, että tänäänkin mennään Tapparaa vastaan pitkän kaavan kautta, kunnes reilu minuutti ennen ottelun loppua Tapparan Jesper Ahlroth huitoi Lenni Suutaria läpiajotilanteessa. Tuomarilla välittömästi kädet pään päälle ristiin ja kiekko keskiympyrään. Oskari Hult kiitti ja kumarsi saamastaan vastuusta ja taituroi kiekon ohi Tapparan maalia vartioineen Henri Karppisen. Tapparan rimpuilusta ja Sportin viime hetken jäähystä huolimatta tasoitusta ei enää nähty, vaan Sport otti ison kolmen pisteen voiton Tapparasta.

Pörssit
Oskari Hult ja Jesse Rantanen 1+0
Axel Törmänen ja Joel Jääskeläinen 0+1
Masi Härkönen 28/29 torjuntaa

Koutsin kommentit
Jukurit-peli ei ollut meiltä parasta tekemistä. Tiedettiin mitä on vastassa mutta oltiin silti perässä vähän koko ajan jalalla & kamppailuissa. Lisäksi sarvipäät puolustivat tosi hyvin. Toisen erän 5min jäähy oli ratkaiseva tänään, siitä ja sen aikana tulleista maaleista ei enää toivottu.

Tapparaa vastaan oli eri ääni kellossa joukkueella, vaikka oli levännyt joukkue vastassa. Jätkät oli valmistautunut tähän hyvin. Pysyttiin suunnitelmassa sinnikkäästi joukkueena. Toteutettiin sitä hyvin ja tehtiin tarvittavat maalit. Hyvin puolustettiin keskustaa ja iskettiin vastaan kun paikkoja tuli. Ei tultu viihdyttämään Tampereelle vaan hakemaan pisteitä. Onnistuttiin siinä ja nyt ansaitulle joulutauolle.

Tulevat ottelut
U20 sarja viettää joulutaukoa. Sport palaa tositoimiin jälleen ensi vuoden puolella. 5.1 vastaan asettuu HIFK ja 6.1 TPS. Molemmat pelit pelataan Vaasassa.

U18SM-sarja
Vesi valui höyhenistä, kun pikkukotkat palasivat ilmojen teille.

Sport – TuTo 4–0 (1-0, 3-0, 0-0)
Ensimmäisessä erässä tappioputken tuoma ahdistus paistoi kotikaukaloon palanneen joukkueen tekemisestä. Vaikka Miro Koskinen vei Sportin ylivoimamaalillaan johtoon jo erän alkupuolella, oli tekeminen silti hieman tahmean oloista. Koskisen toinen maali ottelun toisessa erässä muutti kuitenkin kaiken. Tahmeus jäi siihen tuuletukseen ja itseluottamus huokui jokaisen kotkapaidan puserosta. Tästä energiasta huumaantuneena Kalle Uutela niittasi kiekon jo kolmannen kerran TuTon maaliin heti maalin jälkeisen vaihdon alussa. TuTo otti tilanteen jälkeen aikalisän, jonka Sportin valmentaja Anssi Tankka käytti mainiosti joukkueensa hengen nostatukseen ja fokuksen pitämiseen oikeissa asioissa. Se kannatti, sillä neljäskin maali merkittiin Sportille eikä TuTo päässyt missään vaiheessa peliin mukaan. Maalia vartioinut Valtteri Kivimäki seisoi viimeisenä lukkona pitäen maalinsa koskemattomana.

Pörssit
Miro Koskinen 2+0
Jimi Matikainen 0+2
Kalle Uutela ja Otto Valta 1+0
Jonathan Ahrner, Tim Ekman, Eero Nevamäki ja Kevin Snellman 0+1
Valtteri Kivimäki 26/26 torjuntaa

Koutsin kommentit
Eka erä oli vähän tuskaista eikä meinattu saada oikein koneita käyntiin. Toisen erän onnistumiset sitten ruokkivat itseluottamusta ja alettiin pääsemään omalle tasolle aktiivisen pelaamisen takia. Viimeinen erä puolustettiin tiiviisti eikä siinä oikein tarjottu minkäänlaista mahdollisuutta TuTolle tulla mukaan peliin.

Nyt on syyskausi taputeltu pelien osalta ja joulukuun vaikeasta ajanjaksosta huolimatta oli syksy positiivinen. Hyvin saatiin syksyn ainut pidempi tappioputki vielä poikki ennen ansaittua joulu lomaa.

Hyvää joulua kaikille ja palataan pelien pariin ensivuoden puolella!

Viikonlopun hahmot
Valtteri Kivimäki on noussut hyvin paikkaamaan loukkaantunutta Alex Kahilaa. Nollapelillä joulun viettoon, kyllä kelpaa.

Tulevat ottelut
U18 sarjakin viettää joulutaukoa. Pelit jatkuvat loppiaisena Vaasassa kun vieraaksi astelee K-Espoo