KAKSKYMPPISET LENSIVÄT ILMAN SIIPIÄ, PIKKUKOTKAT ALOITTI JATKOSARJAN VOITOILLA

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20- ja U18-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
Sportille kauden ensimmäinen pisteetön viikonloppu

Jokerit – Sport 6–4 (2–1, 3–1, 1–2)
Sport pelasi varsin kaksijakoisen ottelun Jokereiden vieraana. Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasaista tekemistä molemmilta joukkueilta, toinen puolisko kaikkea muuta. Jokerit karkasi toisen erän puolessa välissä 4–1 johtoon, tehtyään kaksi maalia 2,5 minuutissa. Valtteri Haataja toi nopeasti Sportin takaisin peliin, iskemällä 4–2 kavennuksen, mutta Jokereiden kuitti tuli reilu minuutti myöhemmin. Jokereiden maaleista harmillisia teki se, etteivät ne niinkään tulleet oman erinomaisuuden kautta, vaan niissä vahvasti vaikuttaneena tekijänä oli Sportin heikko puolustuspelaaminen. Sport löysi kolmanteen erään kirivaihteen ja ennen erän puoliväliä Sport oli noussut maalin päähän Erik Potsinokin ja Marijus Dumciuksen maaleilla. Lupaavasti alkanut kiri kuitenkin tyrehtyi, vaikka Sport sai pian neljännen maalinsa jälkeen mahdollisuuden hakea tasoitusta ylivoimalla. Ylivoima ei kuitenkaan tulosta tuonut, mutta Jokereiden saadessa vastaavan mahdollisuuden neljä minuuttia ennen loppua, joukkue ei epäröinyt, vaan naulasi pelin ylivoimalla 6–4 ja lopetti Sportin takaa-ajon kuin seinään.

Pörssit
Erik Potsinok ja Marijus Dumcius 1+1
Valtteri Haataja ja Eeli Topp 1+0
Juho Heinonen, Eetu Heikkilä, Jesse Rantanen ja Marek Potsinok 0+1
Casimir Wecsktröm 23/29 torjuntaa

KooKoo – Sport 3–1  (2–1, 0–0, 1–0)
Vaikka Sport paransi merkittävästi puolustuspelaamistaan, ei bensa tahtonut riittää pisteisiin saakka. Otteluun levänneenä lähtenyt KooKoo käytti hienosti sekä lepoetunsa, että sarjan suurimman kaukalon tuoman edun. Erittäin energisesti otteluun tullut KooKoo asetti luistelullaan otteluun sellaisen temmon, että edellisen pelin vain reilu puoli vuorokautta ennen Helsingissä päättäneen Sportin pelaajat eivät tahtoneet pysyä perässä. KooKoo hallitsi peliä alusta loppuun. Hallinnasta jotain kertoo maalivahtien torjunnat. Sport onnistui toimittamaan kiekon KooKoon maalille koko ottelussa vain 10 kertaa, kun KooKoo toimitti sen tasan kolme kertaa useammin, eli 30 kertaa kohti Sportin maalia. Jos Jokereita vastaan pelaaminen jäi kiinni puolustamisesta, jäi se Kouvolassa kiinni hyökkäämisestä.

Pörssit
Marijus Dumcius 1+0
Valtteri Haataja 0+1
Casimir Wecström 27/30 torjuntaa

Koutsin kommentit
Jokereita vastaan 30min hyvää peliä ja 30 jotain muuta. Maalinhinta tänään omiin oli kevyt mikä söi energiaa, 4 maalilla pitäisi saada pisteitä mukaan.

KooKoota vastaan saatiin levännyt vastustaja vastassa aikaiseen peliin. Meillä hädin tuskin 16 tuntia edellisen pelin päättymisestä Helsingissä, aikamoinen etu kaverilla. Parannettiin keskustan puolustamista selvästi eiliseen. Tosi kovan kamppailu/intensiteetti vaatimuksen Kookoo peliin asetti mikä oli toki tiedossa. Hyökkääminen ja kiekolla pelaaminen tuossa temmossa isossa kaukalossa noin energistä vastustajaa vastaan oli tänään meille  vaikeaa. Joukkue kyllä taisteli ja yritti siitä ei voi syyttää mutta kaveri oli tänään vahvempi. Meidän parasta antia oli toisen erän ensimmäiset 10min. Sen jälkeen tulleet kaksi peräkkäistä jäähyä meille siirsi otteen takaisin kaverille.

Viikonlopun hahmo

Iiro Karppinen –isoja minuutteja alakerrassa ja hyvää esimerkkiä nuoremmille

Tulevat ottelut
Viikonloppuna lähdetään porotourille. Perjantaina vastaan asettuu joulupukin oma joukkue RoKi ja lauantaina pelataan Oulussa Kärppien vieraana. Peleistä tulee varmasti aika erilaisia, sillä RoKi on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, 119. Vertailuksi Sport on päästänyt maalia vaille puolet vähemmän, eli 60 maalia. Kärpät puolestaan on tehnyt sarjassa ylivoimaisesti eniten maaleja, peräti 114 maalia. Se tekee lähes viisi tehtyä maalia per peli. Sport puolestaan on tehnyt pelin enemmän pelanneena 86 maalia, mikä tekee 3,5 maalia per peli. Ero on hyvin merkittävä.

U18SM-sarja
Jatkosarja alkoi viiden pisteen viikonlopulla

Sport – Ilves Ak 7–1 (0-0, 2-0, 5-1)
Sport aloitti jatkosarjan vakuuttavasti näyttäen uudelle tulokkaalle Ilves Akatemialle kaapin paikan heti kättelyssä. Ensimmäisessä erässä maaleja ei vielä nähty, siitä piti huolen Ilveksen maalilla 20 kertaa erän aikana torjunut Rasmus Teeri. Sport sai kuitenkin koneet hyvin käyntiin ja kiekko alkoi toisessa erässä löytää tiensä maaliin asti, kun Jimi Matikainen ja Jonatan Ahrner onnistuivat ohittamaan Teerin. Kolmannessa erässä Sport laittoi kaasun pohjaan ja Ilves jäi nielemään jäähileitä. Sport iski erässä viisi maalia, Ilveksen onnistuessa kertaalleen kaunistamaan numeroita. Slovakiasta täksi kaudeksi Sportiin saapunut Peter Kovac pelasi kauden parhaan pelinsä ja se näkyi nyt myös tilastoissa, nuorukaisen summatessa tehot 1+3.

Pörssit
Peter Kovac 1+3
Tim Ekman 2+1
Jimi Matikainen 1+2
Niilo Pöyhölä 0+3
Kalle Uutela 1+1
Jonatan Ahrner ja Onni Pöyhölä 1+0
Robin Kronqvist, Oskari Valta ja Eero Nevamäki 0+1
Alex Kahila 16/17

RoKi – Sport 3-4 vl (0-2, 2-0, 1-1, 0-0)
Sport aloitti ottelunsa toista uutta tulokasta Rokia vastaan vahvasti. Ensimmäisen erän jälkeen taululla oli Sportin 2-0 johto ja myös torjuntojen osalta peliä pelattiin lähinnä yhdessä päässä. RoKin veräjänvartija torjui erässä 17 kertaa, Sportin Kahilan torjuntojen jäädessä viiteen. Erätauolla RoKin pukukopissa tehtiin jotakin, joka toi kaukaloon aivan eri joukkueen, kuin sieltä tauolle lähtenyt oli. Naamat ja pelipaidat pysyivät samana, mutta kaikki muu muuttui. Toisessa erässä RoKi vyörytti pelin kohti Sportin maalia ja teki saman, mitä Sport teki ensimmäisessä erässä. Kaksi maalia ja kolme kertaa enemmän laukauksia kohti maalia kuin vastustaja. Kolmanteen erään molemmat joukkueet olivat löytäneet paremmin oman pelinsä ja erästä muodostuikin selkeästi tasaväkisin erä ottelussa. Molempien joukkueiden onnistuessa erän aikana maalinteossa kertaalleen, haettiin ratkaisua jatkoajalta, joka ei kuitenkaan tulosta tuonut. Sport onnistui voittomaalikilpailussa kolmasti, RoKin onnistuessa kertaalleen. Voittomaali merkittiin Onni Pöyhölälle, muut onnistujat olivat Petter Herrgård ja Miro Koskinen.

Pörssit
Miro Koskinen 1+1
Tim Ekman 0+2
Robin Kronqvist ja Jimi Matikainen 1+0
Kalle Uutela 0+1
Alex Kahila 35/38 torjuntaa

Koutsin kommentit
Lauantaina saatiin hyvä startti pelille ja uuteen sarjaan sellainen alku mitä lähdettiinkin hakemaan. Välillä tahtoi vähän maltti loppua, kun hallinnasta huolimatta ei meinannut tulosta tulla taululle. Loppujen lopuksi sitten hallinta kuitenkin tuotti myös tuloksen. Hypättiin heti pelin jälkeen bussiin ja keula kohti Rovaniemeä, jossa odotti vieraspeli sunnuntaina. Sunnuntaina saatiin alle hyvä eka erä, mutta sitten ruvettiin vähän luulemaan, että peli on taputeltu ja päästettiin kaveri peliin mukaan. Paljon tuli heppoisia jäähyjä, jotka kuitenkin pystyttiin tappamaan hyvin. Muutenkin erikoistilanne pelaaminen on ollut viime aikoina vahvalla pohjalla, joka lämmittää mieltä. Nyt vähän huilia ja sitten valmistautumaan ensi viikonlopun kovaan 3 pelin urakkaan.

Viikonlopun hahmot

Peter Kovac Kovac oli joukkueen tehokkain pelaaja lauantaina Ilvestä vastaan. Alkusarjassa 20 ottelussa tehot 2+8 tehnyt Kovac onnistui pelkästään Ilvestä vastaan tekemään neljä pistettä. Toivottavasti onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja Kovac löytäisi potentiaalinsa myös pisteiden valossa alkukautta paremmin.

Niilo Pöyhölä Puolustavampi Pöyhölän veljeksistä pelasi kokonaisvaltaisesti vahvan viikonlopun Sportin alakerrassa.

Tulevat ottelut
Pelaa tulevana viikonloppuna Kuortaneella turnausmuotoisesti kolme peliä kolmeen päivään. Perjantaina vastaan tulee JYP akatemia, lauantaina JYP edari ja sunnuntaina K-Espoo challengers.