Junnuilla tunteita ja karvaita tuoksuja

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20- ja U18-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
Karvaita kotitappioita kaksin verroin

Sport – Tappara 3–4 ja (1–2, 1–0, 1–1, 0-1)
Joukkueiden kohtaamisesta muodostui melkoinen erikoistilannenäytös. Sport otti ottelussa seitsemän 2min rangaistusta ja Tappara peräti yhdeksän. Tehokkuudessa olikin sitten melkoinen ero Sportin osuessa kertaalleen 5v3 ylivoimalla, kun taas Tappara osui kolmesti. Kolmen yv-maalin joukossa oli mm. tasoitus kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla, sekä voittomaali jatkoajalla. Sport työllisti kyllä Tapparan maalia vartioinutta Henri Karppista lähes 40 kertaa, mutta tehokkuudessa oli jälleen tuskaa.

Pörssit
Eeti Tuominen, Lenni Suutari ja Valtteri Haataja 1+0
Iiro Karppinen, Artur Seniut, Juho Heinonen, Marek Potsinok, Oskari Hult ja Antti Männistö 0+1
Masi Härkönen 24/28 torjuntaa

Sport – K-Espoo 1–2 ja (0–0, 0–0, 1–1, 0-1)
Viikko sitten käydyssä kohtaamisessa Espoossa Sport takerteli tehokkuutensa kanssa sekä oman puolustuspelinsä kanssa, K-Espoon korjatessa selkeän 6-2 voiton. Nyt puolustuspeliin oli löytynyt uusi vaihde ja espoolaisten tehokkuus saatiin tiputettua sellaiselle tasolle, jolla pelejä pystytään voittamaan. Oman tehokkuuden kanssa on kuitenkin vielä tekemistä ja vaikka se lähellä olikin, niin yksi tehty maali ei voittoon asti riittänyt. Pisteen sillä kuitenkin sai, joskaan se ei hirveästi lämmitä, sillä K-Espoo tasoitti ottelun vain reilu minuutti ennen ottelun loppua.

Pörssit
Marek Potsinok 1+0
Masi Härkönen 25/27 torjuntaa

Koutsin kommentit
Tappara.
Hyvä peli meiltä, 5vs5 pelissä oltiin kaveria edellä ja luotiin enemmän paikkoja voittaa peli. Tiedossa oli vastustajan ylivoiman vaarallisuus ja hölmöiltiin silti 4 hyökkäyspään jäähyä, erikoistilanteihin tänään kompastuttiin. Jatkoajan jäähy oli ihan farssi, tuomari otti siinä liian isoa roolia ja ratkaisi pelin kaverille.

K-Espoo
Kahden tasaisen joukkueen tasainen maalinpeli. Hyvin meidän joukkue oli käsitellyt eilisen tunteiden sekamelskan minkä häviö tuomarivirheeseen aiheutti. Huippumaalipaikat olivat molemmilla vähissä ja jokaisen tilanteen pelaamisen merkitys oli suuri. Hienosti meidän jätkät laittoivat itseään likoon koko pelin ajan. Loppu tietenkin jäi harmittamaan, pienet on marginaalit näissä peleissä ja näistä vain pitää ottaa opiksi.

Tulevat ottelut
Tuleva viikonloppu on vapaa, joten nyt olisi pari viikkoa aikaa löytää jyvä, jos keväällä meinataan pelata muutakin kuin piiloa. Seuraavat ottelut ovat 17.2 JYPiä ja 18.2 TPS:ää vastaan, molemmat ottelut pelataan vieraskaukalossa.

U18SM-sarja
Hurmoksesta hullunmyllyyn, se oli kasitoistasten tie viikonloppuna

Sport – RoKi 6–2 (2–0, 2-2, 2-0)
Sport löysi maalinteon jyvän ja oli muutenkin ottelussa erittäin raikkaalla jalalla. Pitkän tauon jälkeen paluun maalille tehnyt Alex Kahila oli oma varma itsensä ja edellisessä ottelussa paluun tehnyt Jasu Leikkari oli saanut tuntumasta jo hieman paremmin kiinni, ollen vaarallinen hyökkäyspäässä. Viime otteluissa Sportin parhaimmistoon kuulunut Tim Ekman johti tänäänkin joukkoja etulinjassa ollen mukana puolissa kotkapaitojen maaleista. Vauhdikkaassa pelissä erikoista oli, että kuitenkin hieman jaloissa ollut RoKi onnistui välttelemään jäähyaitiota erinomaisen hyvin. Kertaalleen toisessa erässä vierailijat tökkivät itsensä boksiin ja puoli minuuttia siitä, oli neliö sahattu halki poikki ja pinoon Robin Kronqvistin saadessa kunnian nostaa kädet ilmaan maalin merkiksi. Sport oli ottelun alusta loppuun tasaisen hyvä, eikä antanut vierailijoilleen mitään mahdollisuuksia pisteille.

Pörssit
Tim Ekman 0+3
Robin Kronqvist 2+0
Jakob Rönnqvist, Onni Pöyhölä ja Jasu Leikkari 1+1
Eero Nevamäki 1+0
Edvards Eglitis, Iisakki Sjöblom ja Petter Herrgård 0+1
Alex Kahila 30/32 torjuntaa

Sport – JYP 2–7 (1–3, 1-3, 0-1)
Kauas oli tultu edellisestä ottelusta, kun ottelusta JYPiä vastaan ei käteen jäänyt kuin paha mieli. JYPinkylän hurrikaani hyrräsi ottelun ensimmäisen puoliskon aikana sellaisellla voimalla, että coach Tankka oli pakotettu reagoimaan maalivahdin vaihdolla jo ennen ottelun puolta väliä, pelin ollessa 1-5 vierailijoille. Valtteri Kivimäen paikan maalilla ottanut Alex Kahila ei ehtinyt kunnolla tolppiinsa tutustua, kun JYP iski kiekon jo kuudennen kerran verkkoon. Ottelun kolmas erä sisälsi tunteita ja tuoksuja, mutta ei minkäänlaista kirivaihdetta. Erän toisella minuutilla nähtiin pienimuotoista poikapainia, mutta isompaa vaihdetta ei siinä silmään laitettu ja osallistujat selvisivät tilanteesta pikkukakkosilla. Jos jotain positiivista haluaa etsiä, niin erikoistilanteissa Sport oli hyvä, tehden molemmat maalinsa ylivoimalla. JYP ei onnistunut ylivoimalla kertaakaan, mutta seitsemän tehtyä maalia 5v5 pelissä, on sekin ihan ok suoritus.

Pörssit
Robin Kronqvist ja Tim Ekman 1+1
Jakob Rönnqvist 0+2
Valtteri Kivimäki 12/17 (vaihtoon ajassa 27:16)
Alex Kahila 16/18

Koutsin kommentit
Lauantaina jämäkkä esitys ja ansaittu voitto taskuun. Oltiin rohkeita kiekon kanssa ja puolustettiin koko viisikon voimin. Vastustajan kapea rosteri oli tiedossa ja pidettiin pelin tempo kovana. Loppua kohden tämä alkoi näkyä meidän etuna.

Sunnuntain pelistä tiedettiin tulevan kova peli meille. Valmistauduttiin hyvin ja pelin alku oli meidän pienoista hallintaa, mutta vastustaja naulasi ekassa erässä todella kovalla prosentilla paikoista sisään. Sama kaava jatkui toisen erän alkuun. Meiltä vahva hallintajakso joka ei tuottanut tulosta ja JYP käytti omat paikkansa tehokkaasti hyödyksi. Pelin tulos varmasti vähän mairittelee vastustajaa, kun ei me aivan näin huonosti pelattu, mitä tulos antaa ymmärtää. Toki jääkiekko on maalintekopeli. Jos itse on tehoton omissa hallinta jaksoissa ja omaan päähän maalin hinta on kevyt niin silloin tulos voi olla karu ja sen tänään opimme.

Viikonlopun hahmo
Alex Kahila palasi pitkän tauon jälkeen voittoisasti maaliin lauantain ottelussa ja tuli vaikeaan paikkaan hyvin sisään sunnuntaina.

Täytyy antaa maininta koko ketjulle Nevamäki-Uutela-Sjöblom. Nuoremmasta ikäluokasta (-07) koottu ketju pelasi todella hyvän viikonlopun yhdessä.

Tulevat ottelut
Myös U18 vetää happea seuraavan viikonlopun ajan. Tämä on jo toinen vapaa viikonloppu kauden aikana, jos joulua ei lasketa. Mitä lie poikaset keksivätkään tehdä. Pelit jatkuvat 17.2 KooKoota vastaan Vaasassa.