JuniorSportille valittiin uusi johtokunta

Vaasan Sportin Junioreiden vuosikokous pidettiin 18.6.2024. Kokouksesta poikkeuksellisen teki nykyisen johtokunnan reilu viikko sitten antama kollektiivinen eroilmoitus, kannanottona Urheilujohtaja Herkko Kosken työsuhteen päättymiseen. Vuosikokouksessa uusittiin kerralla siis koko JuniorSportin johtokunta.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Hans-Alexander Öst, joka seuraa tehtävässään edelliset kuusi kautta nuijaa heiluttanutta Juha-Petteri Lesosta. Öst toimii Vaasan Sähkön sähkökauppayksikön johtajana, jonka lisäksi Öst istuu useammassa hallituksessa jäsenenä. Östin mukana JuniorSport saa puheenjohtajakseen kokeneen ja erittäin osaavan henkilön, jonka monipuolinen kokemus työelämän vaativissa tehtävissä on varmasti eduksi uudessa tehtävässään.

Valta vaihtui leppoissa merkeissä

Väistyvä puheenjohtaja Lesonen on tyytyväinen niin uuteen puheenjohtajaan, kuin johtokunnan kokoonpanoon yleisestikin. Uudistuneen strategian myötä uskon Vaasan Sportin olevan oikealla tiellä. Uusi johtokunta puheenjohtajanaan kokenut Öst vaikuttaa erittäin osaavalta, sopivan moninaiselta ja ennen kaikkea eteenpäin katsovalta ryhmittymiltä. Juuri sellaiselta, mitä JuniorSport ja vaasalainen jääkiekko tässä tilanteessa tarvitsee. Nyt on tärkeää pystyä jatkamaan valittua strategiaa ja viemään se seuraavalle tasolle. Uskon vakaasti tämän johtokunnan pystyvän siihen yhdessä avainhenkilöiden Jukka Leinon ja Ari-Pekka Pajuluoman kanssa.

Olen todella innoissani päästessäni jatkamaan edellisen johtokunnan hyvin tehtyä työtä uusin voimin. Olen oikeastaan aina lähtenyt uusiin tehtäviin kehitys edellä. Haluan olla mukana kehittämässä asioita ja uskon siihen mitä täällä on luotu Omat Pojat Liigaan -strategian myötä. Uskon pystyväni omalla panoksellani kehittämään toimintojamme niin, että pystymme ottamaan vaasalaisessa jääkiekossa tarvittavia askeleita eteenpäin.

Johtokuntaan laaja-alaista kokemusta
JuniorSportin uusi johtokunta koostuu puheenjohtaja Östin lisäksi viidestä miehestä ja neljästä naisesta. Mukana on henkilöitä, jotka ovat aktiivisesti mukana JuniorSportin toiminnassa, mutta myös henkilöitä, jotka eivät ennen tätä ole mukana olleet.

Mielenkiintoisena nimenä uudessa johtokunnassa on Mikael Hallbäck, joka on sekä entinen Sportin edustusjoukkueen pelaaja, että nykyisen liiga-Sportin hallituksen jäsen. Hallbäckin mukana Sport Oy:n ja JuniorSportin ymmärrys toisistaan sekä tiedonkulku varmasti nousee merkittävästi ja tämä on ensiarvoisen tärkeää Omat Pojat Liigaan strategian onnistumisen kannalta.

Vuosia miesten A-maajoukkueen valmennusryhmään kuulunut ammattivalmentaja Mikko Manner kuuluu hänkin uudistuneeseen johtokuntaan. Mannerin myötä johtokunnan ymmärrys urheilusta ja jääkiekosta on sellaisella tasolla, jolla Omat Pojat Liigaan strategian urheiluosuuksia voidaan analyyttisesti tarkastella ja sen tekijöitä tukea heidän tarvitsemallaan tavalla.

Erittäin mielenkiintoinen lisä johtokunnassa on myös professori Annika Laine-Kronberg. Laine-Kronberg toimii tällä hetkellä Handelshögskolan Åbo Academin organisaatioiden- ja johtamisenyksikön johtajana. Laine-Kronberg on toiminut jo pitkään yliopistouransa lisäksi muutos- ja konfliktijohtamisen sekä strategisen johtamisen konsulttina ja kouluttajana. Hänen osaamisensa etenkin muutos- ja strategisen johtamisen osalta on JuniorSportille äärimmäisen arvokasta, sillä vastikään uudistettu strategia on nimenomaan muutoksen tie.

Seuran aktiivitoimijoista uudessa johtokunnassa ovat Jarkko Lehto, Niina Salo, Hanna Keskitalo sekä Pauliina Suoniemi. Johtokunnassa ovat mukana myös Joni Koskela ja Juha Mäkynen.

Uusi johtokunta aloittaa tehtävissään välittömästi. Johtokunnan roolit ja vastuualueet tarkentuvat myöhemmin.