JUNIOREILLA SUPERVIIKONLOPPU, JOKAINEN KILPAIKÄLUOKKA POISTUI OTTELUISTAAN VOITTAJANA

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20-, U18- sekä U16 joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja
Yksilö- ja joukkuetasolla isoja onnistumisia. Viime sekunnin venymistä ja hattutemppuja, siitä oli viikonloppu tehty.

Sport – Jokerit 2–1 ja (0-0, 0–1, 1–0, 1-0)
Kaikki haluavat voittaa sarjakärjen ja useimmiten se ei jää haastajan asenteesta kiinni. Ei tälläkään kertaa. Jokerit oli niin lähellä aiheuttaa Sportille sen kauden toisen tappion varsinaisen peliajan puitteissa, ettei lähempänä voi olla. Liki ei kuitenkaan killata kuin Raumalla. Sport tuli, tasoitti ja voitti jatkoajalla. Ottelun ensimmäinen erä tarjoili vain jäähyjä, ei juuri muuta. Toinen erä alkoi vauhdilla, kun ensimmäisessä vaihdossaan Jokerit meni 0–1 johtoon. Ketsuppipullo ei kuitenkaan auennut vaan peli jatkui tarkkaakin tarkempana. Kolmas erä tarjoili ensimmäisen tilastomerkinnän vasta 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Sportin aikalisän muodossa. Jussi Tapion koukeroissa oli voimaa, sillä 14 sekuntia myöhemmin Matti Härmä laittoi kiekon maaliin tasoittaen ottelun. Maalia tarkisteltiin vielä videolta, mutta se ei siitä muuksi muuttunut. Tasoitus tapahtui ottelun viimeisellä sekunnilla. Sport on kerännyt rutkasti kokemusta jatkoajoista ja siitä oli tälläkin kertaa hyötyä. Erik Potsinok laittoi jatkoajan puolen välin jälkeen kiekon maaliin. Tätäkin maalia tarkisteltiin, mutta tulos oli sama kuin viimeksikin. Maali hyväksyttiin, Sportille lisäpiste, Jokereille karvaan makuinen luu käteen.

Pörssit
Oskari Hult 0+2
Matti Härmä ja Erik Potsinok 1+0
Marijus Dumcius ja Valtteri Haataja 0+1
Casimir Weckström 14/15 torjuntaa

Sport – Kalpa 4-3  (1–2, 2–0, 1–1)
Kärkiottelu Kalpaa vastaan ei lähtökohdiltaan ollut paras mahdollinen, mutta Sport osoitti vahvuutensa ottamalla pelistä täydet kolme pistettä. Kalpalle ottelu oli viikonlopun ensimmäinen. Sport puolestaan oli pelannut reilu 15 tuntia sitten tiukkaakin tiukemman ottelun. Isännät saivat otteluun kuitenkin mainion alun, kun Marijus Dumcius vei Sportin 1-0 johtoon. Kalpa tuli kuitenkin erän loppuvaiheissa alle minuutissa rinnalle ja ohi. Lähes heti Kalpan johtomaalin jälkeen Sportille tuomittiin 2 minuutin jäähy. Sport kuitenkin tappoi jäähyn ja heti perään soinut erätaukosummeri katkaisi Kalpan momentumin oikein sopivasti. Sport tuli vahvasti toiseen erään ja nyt oli kuopioilaisten vuoro kokeilla köysissä oloa. Mainion pelin pelannut Dumcius tasoitti pelin toisella osumallaan. Erän puolen välin jälkeen Eeka Kangas vei isännät jälleen johtoon. Sportin vyöryntä toi toivotun tuloksen ja viimeiseen erään lähdettiin isäntien johdossa. Kalpa sai heti erän alkuun ylivoimamahdollisuuden, mutta se ei tuottanut tulosta. Sport sen sijaan pamautti heti alivoiman jälkeen taululle 4-2. Maalintekijänä hattutempun viimeistellyt Dumcius. Kalpa tuli hetkeä myöhemmin maalin päähän, mutta lähemmäs ei kuopiolaisilla ollut tällä kertaa asiaa. Sport puolusti johtoaan loistavasti ja otti upean voiton kärkikamppailusta.

Pörssit
Marijus Dumcius 3+0
Oskari Hult 0+2
Eeka Kangas 1+0
Marek Potsinok, Antti Männistö, Artur Seniut, Topi Tikkanen, Erik Potsinok ja Jesse Rantanen 0+1
Masi Härkönen 20/23 torjuntaa

Koutsin kommentit
Jokerit pelasi vähän meidän aseillamme ollen tosi työteliäs, eikä meillä ollut energiaa vastata siihen tällä kertaa. Pitää olla tyytyväinen, että vähän heikommallakin pelillä pystyttiin voittamaan eikä usko horjunut, vaikka maalia ei kuulunut ennen viimeistä sekuntia.

Kalpa-peli oli meiltä parempi esitys, vaikka Kalpan kaksi ensimmäistä maalia jäikin harmittamaan. Maalit tulivat tilanteista, joita nimenomaan oli painotettu joukkueelle. Erikoistilanteet ja sydän olivat isossa osassa tätä kamppailua. Sitä sydäntä tarvittiin ennen kaikkea ottelun lopussa, jossa tahtoi mennä vähän selviytymiseksi, Jussi Tapio kertasi viikonlopun otteluita.

Viikonlopun hahmo
Marijus Dumcius Nuoren miehen hattutemppu Kalpaa vastaan oli melko suuressa roolissa 4-3 päättyneessä voitto-ottelussa.

Tulevat ottelut
Sport aloittaa raskaan 10 ottelun vieraspeliputken pelaamalla ensin Mikkelissä Jukureita vastaan ja lauantaina on puolestaan luvassa Kalpan isännöimä ottelu. Jussi Tapio, minkälaisin fiiliksin lähdette kohti tätä raskasta rupeamaa?
Tämä pitää nähdä positiivisena asiana. Saadaan olla yhdessä joukkueen kanssa ja hitsata joukkuettamme vieläkin tiiviimmäksi. Tämän kokemuksen jälkeen entistä vahvempia.
Toki tämä vaikuttaa vähän meidän harjoitteluumme myös, mitä tehdään ja tietyt asiat palautumisessa korostuu. Hoidetaan asiat viimeisen päällä niin hyvä tulee.

 

U18SM-sarja
Sport moukaroi Hermeksen kanveesiin Kustkamppenin ensimmäisessä osassa, toisesta osasta kehkeytyi maalivahtien taisto.

Sport – Hermes 5–0 (1-0, 1-0, 3-0)
Onni Pöyhölän ja Alex Kahilan piipuissa oli lataus kohdillaan. Pöyhölä oli mukana jokaisessa Sportin maalissa tehden itse neljä ja syöttäen vielä Kevin Snellmannin maalin. Kahila puolestaan nollasi joka ainoan Hermeksen maalintekoyrityksen. Lehtereille paikalliskamppailua seuraamaan saapuneet katsojat näkivät melko yksipuoleisen näytöksen, vaikkakin ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat numeroiden puolesta tasaisia. Pöyhölän tehoilta vei nuorukaisen sarjan pistepörssin kärkeen. Pöyhölä on tehnyt 18 ottelussa tehot 16+10.

Pörssit
Onni Pöyhölä 4+1
Jimi Matikainen 0+2
Kevin Snellman 1+0
Petter Herrgård, Jasu Leikkari ja Niilo Pöyhölä 0+1
Alex Kahila 28/28

Hermes – Sport 1-2 vl (0-1, 1-0, 0-0, 0-0)
Hermes-maalivahti Elias Grannabban ottelu ei alkanut mukavimmissa merkeissä. Edellisillan tehoillaan mahdollisesti jopa yöuniin painajaiseksi asti päätynyt Onni Pöyhölä jatkoi siitä mihin edellisiltana jäi vieden Sportin 0-1 johtoon vain kahden minuutin pelin jälkeen. Peli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin edellisen kaltainen. Hienosti tilanteen nollannut Grannabba oli kuin muuri maalillaan ja kun toisella maalilla pelannut Alex Kahila oli jälleen oma varma itsensä, ei pelissä maaleilla mässäilty, vaikka laukauksia sateli molempiin päihin varsin railakkaaseen tahtiin. Grannabba torjui ottelussa 33 kertaa ja Kahila 35 kertaa. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 ja kun jatkoillakaan ei paremmuus selvinnyt oli voittolaukauskisan vuoro. Sportilta onnistuivat Jimi Matikainen ja Miro Koskinen. Hermes ei puolestaan onnistunut ohittamaan Kahilaa kertaakaan, joten lisäpiste Sportille ja viikonlopun Kustkampenin pisteet 5-1 kotkapaidoille.

Pörssit
Jimi Matikainen ja Onni Pöyhölä 1+0
Niilo Pöyhölä ja Tim Ekman 0+1
Alex Kahila 35/36 torjuntaa

Koutsin kommentit
Anssi Tankka, alkusarjaa on jäljellä neljä ottelua ja matkaa ylemmän jatkosarjan tuovaan viivaan on yksi piste. Ensi viikonloppuna kohtaatte vieraissi HIFK:n ja K-Espoon niin sanotut akatemiajengit. Millä miettein kohti tulevaa viikonloppua? Tietysti hyvillä fiiliksillä ja hienoa, että saadaan pelata isojen panosten pelejä. Molemmat etelän joukkueet kaipaavat myös kipeästi pinnoja, joten ei varmasti tule helppoja pelejä olemaan.

Viikonlopun hahmot

Alex Kahila tyylitteli perjantaina upean nollapelin ja antautui lauantainakin vain kertaalleen. Kaksi pelattua ottelua, yhtä monta voittoa. 63 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali. Torjunta-% nöyrä 98,4

Onni Pöyhölä oli mukana kaikissa joukkueensa kuudessa pelitilannemaalissa viikonlopun aikana, vaatimattomat 5+1 tehot latonut laituri nousi tehoillaan pistepörssin kärkeen.

Tulevat ottelut
U18 viettää tulevan viikonlopun pääkaupunkiseudulla, kun joukkue kohtaa vieraissa HIFK:n akatemian ja K-Espoon Challengersin. Pisteen päähän K-Vantaasta hivuttautunut Sport kaipaa isosti pisteitä saavuttaakseen alkusarjan toisen sijan ja paikan ylemmässä jatkosarjassa. Alkusarjaa on jäljellä neljä ottelua.

U16SM-sarja
Lentoharjoittelu toi tulosta kovimmassa mahdollisessa paikassa. Kaikki pelinsä tähän asti hävinneet kotkanpoikaset ottivat viikonlopun molemmista otteluistaan voiton.

JoKi – Sport 1–2 ja (0–2, 0–2, 0–0)
Joukkueet olivat sarjassa perättäisillä sijoilla viimeisenä ja toiseksi viimeisenä. Sportin oljenkorsi oli siinä, että joukkue onnistuisi ottelusta voiton kairaamaan. Ottelun ensimmäinen erä oli varovaista puurtamista, eikä kumpikaan joukkue paikoilla juhlinut. Myös toinen erä oli maaliton, mutta tilanteita alkoi jo tässä erässä syntymään. Selkeästi enemmän kuitenkin Viljami Kukkolan vartioimalle Sport-maalille, jolle kirjattiin erän aikana peräti 20 torjuntaa. Ottelun avausmaali näki päivänvalon kolmannen erän alussa isäntien karatessa 1-0 johtoon.

Sport sai pelistä kiinni, mutta reilu kaksi minuuttia ennen ottelun loppua otettu jäähy meinasi vesittää viimeisetkin rippeet takaa-ajosta mutta toisin kävi. Jäähyä seuranneen oman pään aloituksen jälkeen Sportin Linus Blomqvist riisti oman maalin takana kiekon, nousi maalin toiselle puolelle ja heitti maagisen lätyn pystyyn luistelleelle Jimi Sjömanille. Kiekko putosi kuin Raipen lavasta keskipisteellä Sjömanin lapaan. Siniviivan kohdalla JoKi-pelaaja pyrki vielä riistämään kiekon, mutta Sjöman päästi vedet korvista ja höynäytti näyttävästi puolustaneen pelaajan ulos tilanteesta. Tilanteen kruunasi kiekon uittaminen vastustajan maalivahdin jalkojen välistä sisään ja ihana tasoitus alivoimalla aivan ottelun loppuhetkillä oli tosiasia.

Jatkoajalla kotijoukkue koukkasi itsensä jäähyaitioon. Sport jauhoi maltilla 4v3 ylivoimaansa JoKin puolustaessa tiiviisti maalinedustaa kolmikollaan. Koko halli hiljeni jännityksestä, paitsi yksi mies Sportin vaihtoaitiossa. Sportin penkiltä kuului lähes koko ylivoiman ajan kaino pyyntö saada miehet lähemmäksi maalia. Se kannatti, sillä Einar Evijoen yrittäessä maalintekoa, onnistui vastustajan maalia vartioinut Matias Pesonen venymään patjallaan kiekon tiellä. Toista kertaa se ei onnistunut, kun lähelle maalia liukunut Jimi Sjöman latasi kiekon reboundista ylähyllylle ja Sportin voitonjuhlat nähtiin tällä kaudella ensimmäistä kertaa.

Pörssit
Jimi Sjöman 2+0
Linus Blomqvist, Rasmus Rönnqvist ja Einar Evijoki 0+1
Viljami Kukkola 45/46

Kärpät ak – Sport 3-4 (2–2, 1–1, 0–1)
Kun on vauhtiin päästy, niin antaa mennä vaan. Edellisenä iltana avausvoittonsa kairanneet kotkanpoikaset olivat kaukana siitä mielikuvasta, jonka linnunpoikanen voi antaa. Pelaajat näyttivät enemmän nuorilta poikakukoilta, rinta rottingilla ylpeästi höyheniään röyhistellen pelaajat laittoivat kaiken peliin ja vastoin monia odotuksia, ottivat täydet pisteet Kärppien akatemiajoukkueen vieraana. Ensimmäisessä erässä iskettiin vuorotellen yhteensä neljä maalia vuorotahtiin. Sport iski ensin ja Kärpät tasoitti. Toisessa erässä osat vaihtuivat ja oli Kärppien vuoro mennä johtoon, mutta teeman mukaisesti tasoitus oli tulossa. Kolmannen erän puolivälin jälkeen Sport siirtyi ylivoimalla 3-4 johtoon. Vaikka Kärpät yrittikin vimmatusti, ei maalilla hikoillut Viljami Kukkola suostunut enää antautumaan ja näin Sport otti toisen voiton peräjälkeen.

Pörssit
Rasmus Rönnqvist 2+0
Linus Blomqvist 0+2
Lenni-Samuli Harri ja Jesper Lehto 1+0
Jimi Sjöman, Eemeli Sjöblom, Lauri Kurunsaari, Einar Evijoki ja Otto Granqvist 0+1
Viljami Kukkola 63/66

Viikonlopun hahmo
Viljami Kukkola on pelannut nyt kolme ottelua U16, näistä joukkue on voittanut kaksi. Työttömänä maalilla ei ole tarvinnut olla, sillä torjuntoja tulee ottelua kohden peräti 48. Viikonlopun otteluissa Kukkolalle kirjattiin kahteen otteluun 108 torjuntaa ja neljä päästettyä maalia. Se tekee vaatimattoman 96,4 torjunta-%.

Tulevat ottelut
Kotkanpoikien alkusarjan kaksi viimeistä ottelua mitellään tulevana viikonloppuna vieraissa. Lauantaina joukkue kohtaa Tapparan ja sunnuntaina alkusarjan päättää ottelu TuToa vastaan.