Jukka Leinosta Vaasan Sportin Junioreiden toiminnanjohtaja

Jukka Leino, 40, on valittu Vaasan Sportin Juniorit ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi 1.11.2022 alkaen.

Leino siirtyy tehtävään SB Vaasan toiminnanjohtajan paikalta ja on toiminut seurassa viimeiset kahdeksan vuotta niin toiminnnanjohtajana kuin erilaisissa valmennusrooleissakin. Leino toimii tällä hetkellä myös Salibandyliiton Pohjanmaan alueen aluevalmennuspäällikkönä. Jääkiekkotaustaa Leinolta on omilta juniorivuosiltaan, vaikkakin veri on sittemmin vetänyt salibandyn pariin.

Uudessa tehtävässään Leino vastaa organisaation johtamisesta, strategian toteutuksesta ja jalkauttamisesta, taloushallinnon ja varainhankinnan kehittämisestä sekä sidosryhmäyhteistyöstä eri toimijoiden kanssa.

“Saimme useita hyviä hakemuksia, mutta lopulta Leinon kokemus seurajohdon tehtävistä sekä vahva motivaatio tehtävään käänsivät valinnan hänen suuntaan”, sanoo JuniorSportin puheenjohtaja Juha-Petteri Lesonen.

“Lisäksi hänen persoonansa ja osaamisensa tuntui muutenkin natsaavan todella hyvin haettuun tehtävään.”

Leino itse odottaa tehtävältä paljonja näkee sen hyvänä paikkana kehittää itseään edelleen.

“Vaasan Sportin Juniorit on yksi kaupungin ja alueen eturivin seuroja ja näyttäytyy myös ulospäin ammattimaisena ja hyvin johdettuna organisaationa. On hienoa päästä ottamaan seuraava steppi omalla uralla ja liittyä JuniorSportiin sekä päästä kehittämään seuraa kohti valtakunnan kärkeä”

Jukka Leino on myös aktiivinen toimija vaasalaisessa urheilukentässä ja ottaa aktiivisesti osaa keskusteluun mm. urheiluolosuhteiden kehittämisessä.

“Vaasassa jääkiekon harjoitteluolosuhteet ovat varmasti Suomen, jos ei jopa Euroopan tasolla huippuluokkaa. Mutta kehitettävääkin varmasti on myös sillä saralla ja mielenkiinnolla lähden käymään keskusteluita myös olosuhteiden kehittämisessä ja sitä kautta entistä paremman huippu-urheiluympäristön kehittämisessä vaasalaisille ja pohjalaisille jääkiekkoilijoille.”

Lisätietoja:

Juha-Petteri Lesonen, puheenjohtaja, Vaasan Sportin Juniorit ry, juha-petteri.lesonen@juniorsport.fi, 043-824 5913

Jukka Leino, toiminnanjohtaja, Vaasan Sportin Juniorit ry, jukka.leino@juniorsport.fi, 040-523 1030