Sport toistamiseen Lukkoa vahvempi
NaisetJulkaistu: 21.08.2021 00.00

Sport toistamiseen Lukkoa vahvempi

Sport ja Lukko kohtasivat pre-seasonin aikana toistamiseen, ja Sport vei jälleen pidemmän korren iskien jälleen seitsemän maalia vastustajan nuottaan.

Ottelu lähti hieman yskähdellen kotijoukkueen osalta käyntiin. Pelistä puuttui tietynlainen huolellisuus, ja Lukko pääsi jo 19 sekunnin pelin jälkeen kokeilemaan omaa ylivoimaansa. Ylivoima ei vielä tuottanut tulosta, mutta hieman myöhemmin, ajassa 4.11. vierajoukkueen Ana Kahlhammer iski Lukon 0-1 johtoon.

Sportin peli yskähteli, ja syötöt eivät oikein napsuneet lapaan. Lukko painoi herkeämättä päälle luoden paljon hyviä maalipaikkoja Melisa Mörösen vartioimalle maalille. Lisäosumilta kuitenkin vältyttiin.

Hiljalleen kotkanuttujen peli alkoi palautua uomiinsa, ja ajassa 19.00 tuomittu Lukon jäähy saatiin käytettyä hyväksi, kun maalille väkevästi ajanut Noora Mylläri runttasi kiekon verkon perukoille, kun jäähyä oli ehtinyt kulua vain 34 sekuntia. Syöttöpisteen Myllärin maaliin nappasivat Pauliina Suoniemi sekä Susanna Kupari. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kutkuttavasta tasatilanteesta.

Toisessa erässä Sport karkaa

Kun toisen erän alkamisen merkiksi päätuomari Valtteri Autio täräytti kiekon keskiympyrään, ei kuskin paikan valtaajasta ollut epäselvyyttä. Hyökkäys toisensa jälkeen puskettiin kohti Lukon Saara Rintamaan vartioimaa maalia. Sport sai aikaiseksi hyviä pitkiä pyörityksiä Lukon päässä, ja tukun vaarallisia suorahyökkäyksiä. Ajassa 25.05 Wilma Hautamäki riisti kiekon omassa päässä ja antoi sen Susanna Viitalan lapaan, joka polkaisi terävästi hyökkäykseen kohti Lukko-maalia, räväyttäen oikean puolen B-pisteeltä terävän rannelaukauksen hillopurkkiosastolle. Vajaata neljää minuuttia myöhemmin Viitala osui jälleen Myllärin ja Mari Tervalan esityöstä, muuttaen lukemat digitaaleille 3-1.

Vain puoli minuuttia edellisestä, kun maalin eteen pyörimään jäänyt kiekko survottiin maaliin, tällä kertaa Julia Kuusiston toimesta. Kuusiston maaliin esityö á la Emma-Lotta Laamanen & Susanna Kupari. Paria minuuttia myöhemmin Mylläri pääsi iskemään illan toisensa suoran hyökkäyksen päätteeksi. Myllärin maaliin syöttöpisteet kirjattiin Suoniemelle, sekä maalivahti Melisa Möröselle.

Lukon 5-1 -tilanteessa ottaman aikalisän jälkeen ottelun virtaus hieman vaikutti tasaantuvan, mutta ajassa 36:38 Mylläri vapautti ovelalla syötöllään Viitalan läpi, joka vuorenvarmasti naputti kiekon Lukon maaliin viimeistellen illan ensimmäisen kypärätempun. Toiselle erätauolle lähdettiin 6-1 -tilanteesta.

Kolmas erä enemmän tai vähemmän pelailua

Toisen erän maali-iloittelun jälkeen kolmannessa erässä vauhti oli hieman rauhallisempaa, ja suurin tunnelataus pelistä purkautunut, josta kertoo omaa kieltään erän maalivahtien torjunnat (Sport 6, Lukko 8).

Erässä nähtiin ainoastaan yksi osuma. Noora Mylläri karkasi alivoimalla, ja Lukon pelaajistolle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin rikkoa Mylläriä rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rangaistuslaukauksesta Mylläri namutteli kiekon reppuun melkoisen näyttävällä kikalla, uittaen ensin kiekon omien jalkojen välistä, ja ampuen sen Rintamaan varusteiden kautta ilmaan, ja vastustamattomasti maalin perukoille, sinetöiden toisen kotkapaitojen kypärätempun Vaasan lauantai-illassa. Lukemiin 7-1 ottelu myös päättyi.

"Rankkarikikkaa on paljon reenattu ja nyt sen pääsi pelissäkin toteuttamaan. Huikee fiilis kun se onnistu!" kertasi Mylläri rankkarikikkaansa, ja jatkaen ottelusta "Kypsempää peliä johtoasemassa eiliseen verrattuna. Mukavasti maalejakin saatiin tehtyä, joka auttaa kyllä varmasti itseluottamuksen kanssa. Hyvät eväät jatkoon!"

Myös päävalmentaja Susanne Uppgård oli tyytyväinen etenkin kahteen viimeiseen erään "Ekassa erässä oli kyllä haasteita saada peliä käyntiin. Jäätiin telineisiin ihan täysin, ja valuttiin liikaa omiin. Toinen ja kolmas erä riittävän hyvää suorittamista. Saatiin paljon hyviä kääntöjä, mistä päästiin maalipaikoille ja paikoista tehtiin maalit. Mörönen pelasi hyvän ja varman pelin maalilla tänään."

---

Kotkapaidoista tehoilla tänään

Noora Mylläri 3+2
Susanna Viitala 3+0
Julia Kuusisto 1+0
Pauliina Suoniemi 0+2
Susanna Kupari 0+2
Wilma Hautamäki 0+1
Mari Tervala 0+1
Emma-Lotta Laamanen 0+1
Melisa Mörönen 0+1

Torjunnat

Sport, Mörönen 15+10+6=31

Lukko, Rintamaa 11+14+8=33

Rangaistukset

Sport 8 min

Lukko 4 min

---

Sportin harjoitusottelut jatkuvat seuraavalla viikolla, kun keskiviikkona 25.8. vieraillaan Seinäjoella S-Kiekon junioreiden kotiluolassa.


Joukkueen uusimmat uutiset