Juniorsportin tiedote koronaepidemiaan liittyen (päivitetty 8.2.2022)
Julkaistu: 08.02.2022 22.24

Juniorsportin tiedote koronaepidemiaan liittyen (päivitetty 8.2.2022)

8.2.2022

Uusien koronaohjeistuksien myötä rajoitukset myös jäähallilla ja toiminnassamme kevenevät merkittävästi. Kannustamme edelleen terveysturvalliseen toimintaan, hyvään hygieniaan ja mm maskien käyttöön viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Pukukopit ovat joukkueen käytössä edelleen 30 minuuttia ennen ja jälkeen jäävuoron (otteluissa erillisen aikataulun mukaisesti), mutta kokoontumisia ei tarvitse enää järjestää kootusti ulkopuolella, yleisöä voi tulla haliin myös arkena ja vanhemmat voivat tulla tarvittaessa mukaan pukukoppiin auttamaan pienimpiä esim luistinten sitomisessa (ikäluokan ja joukkueen ohjeistuksen/käytännön mukaisesti). JuniorSportin kahvila harjoitushallin toisessa kerroksessa on jälleen auki myös viikolla normaalien aukioloaikojen mukaisesti.


Pyydämme edelleen ilmoittamaan koronatartunnoista joukkueenjohtajalle, joka puolestaan välittää ilmoituksen koronavastaavalle Mikko Fiskille. Muissa toimintaohjeissa viittaamme Pohjanmaan hyvinvointialueen, THL:n sekä muiden viranomaisten voimassa oleviin ohjeisiin ja jokainen yksilö ja perhe on itse vastuussa terveysturvallisesta toiminnasta ja kyseisten ohjeiden noudattamisesta.


Toimintaohjeet koronatartunnan saaneille:

https://pohjanmaanhyvinvointi.fi/tietoa-meista/kor...

Paluu harjoitteluun sairastetun koronavirustaudin jälkeen:

https://www.juniorsport.fi/uutiset/46685/paivitett...2.2.2022

Torstaista 3.2.2022 alkaen lämmittely/oheiset on jälleen mahdollista pitää jäähallin toisen kerroksen käytävillä. Joukkueiden valmentajat/huoltajat tms. vastuuhenkilöt ovat velvollisia huolehtimaan ryhmien terveysturvallisesta harjoittelusta. Kuten aikaisemminkin, joukkueen toiminta tapahtuu valmentajan/huoltajan tms. valvonnassa (koskee myös vierasjoukkueita). Säännöt tilojen käyttöön: Lämmittely ja oheiset kilpahallissa.pdf

Kuntosalia voi myös käyttää jäävuoron yhteydessä ilman erillistä varausta.

Muilta osin toimitaan aiemman, alla esitetyn ohjeistuksen mukaan, kunnes toisin ilmoitetaan (ks. myös ohjeistus 5.1.2022).


19.1.2022

Johtokunnan päätöksellä yhtenäistämme toimintatapaamme koulujen ja SJL:n ohjeiden kanssa ja tästä johtuen seuraavat ohjeet astuvat voimaan tästä hetkestä eteenpäin:

 • Yksittäisen pelaajan tai toimihenkilön sairastuminen ei enää automaattisesti johda koko joukkueen karanteeniin.
 • Perhealtistumisissa noudatetaan edelleen 5 päivän omaehtoista karanteenia, jos joku perheestä sairastuu. Aika alkaa alusta, jos uusi perheenjäsen sairastuu.
 • Koronavirustartuntaan viittaavien, pienienkin oireiden ilmaantuessa tulee jäädä kotiin ja tehdä kotitesti. Positiivisen kotitestin jälkeen suosittelemme olemaan yhteydessä terveydenhuoltoon ja hakeutumaan viralliseen PCR-testiin.
 • Jos sait positiivisen tekstituloksen, sinun tulee jäädä automaattisesti eristykseen vähintään kymmeneksi päiväksi, ellet ole saanut henkilökohtaisesti muita ohjeita terveysviranomaisilta. Tarkemmat toimintaohjeet Pohjanmaan hyvinvointialueen sivuilta: https://pohjanmaanhyvinvointi.fi/tietoa-meista/kor...
 • Positiivisesta testituloksesta tulee molemmissa tapauksissa ilmoittaa joukkueenjohtajalle, joka ilmoittaa siitä seuran koronavastaavalle Mikko Fiskille. Ilmoituksen jälkeen koronavastaava hoitaa asianomaisten joukkueiden kontaktoinnin ja ilmoittaa altistumisesta.
 • Mikäli joukkueessa tai ryhmässä esiintyy lyhyessä ajassa useampi tartunta, seura konsultoi tartuntatautilääkäriä. Lääkärin harkinnan mukaan joukkue voidaan asettaa karanteeniin määräajaksi. Mahdollisesta karanteenista tiedotetaan keskitetysti asianosaisia.
 • Kaikki aiemmat ohjeet jäähallilla liikkumiseen, hygieniaan, maskien käyttöön yms liittyen ovat luonnollisesti edelleen voimassa (ks. päivitys 5.1.2022).

SJL ohje altistumisista ja karanteeneista: http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sa...

11.1.2022 (päivitetty 17.1.2022 - > korjattu omaehtoisen karanteenin pituus)

Pohjanmaan hyvinvointialue on antanut 11.1.2022 uusia ohjeita koronatartunta- ja altistumistapauksissa. Yksilön ja perheiden vastuu kasvamaan jatkossa ja toivomme, että perheet noudattavat näitä ohjeita, vaikka virallista tietoa altistumisesta tai karanteenista ei välttämättä tulisikaan. Pohjanmaan hyvinvointialueen sivuilla on hyvä ohjeistus aiheesta ja sieltä tulee tarkistaa aina viimeisimmät ohjeet ja toimintatavat eri tapauksissa (https://pohjanmaanhyvinvointi.fi/tietoa-meista/koronavirus/koronatestaus-ja-toimintaohjeet-tartuntaa-epailevalle/). Nyt kun tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, vastuu altistuneiden kontaktoinnista on positiivsen testituloksen saaneella henkilöllä itsellään:

"Positiivinen testitulos tarkoittaa, että testattavalla on todettu koronavirustartunta. Positiivisen testituloksen saaneelle lähetetään tekstiviesti. Jos sait positiivisen tekstituloksen, sinun tulee jäädä automaattisesti eristykseen vähintään kymmeneksi päiväksi, ellet ole saanut henkilökohtaisesti muita ohjeita.

Sinun tulee myös ilmoittaa itse henkilöille, joiden kanssa olet ollut lähikontaktissa (alle 2 m ja yli 15 min) 48 tuntia ennen oireiden alkamista tai sen jälkeen, että he ovat altistuneet koronavirukselle. Heidän mahdollinen omaehtoinen karanteeninsa riippuu siitä, kuinka monta rokotetta he ovat saaneet."

On myös erittäin tärkeää, että mikäli henkilöllä on lieviäkin koronavirukseen viittaavia oireita, ei tulla jäähallille tai osallistuta muihinkaan joukkueen tapahtumiin. Sama koskee altistumistapauksia, vaikka virallisesta tartunnanjäljityksestä ei olisikaan oltu henkilöön yhteydessä. Mikäli altistuminen on tapahtunut kotona tai kyseessä on muuten vahva altistuminen, tulee henkilön jäädä omaehtoiseen 5 päivän karanteeniin. Jos ei ole tiedossa altistumista, ja lievät oireet, niin henkilö voi kahden oireettoman päivän jälkeen osallistua (mikäli oireet ovat olleet ihan lievät ja nopeasti ohimenevät).

Otteluiden osalta toimimme SJL ohjeistuksen (http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sa...) mukaisesti "Niillä alueilla, joilla jäljitystä ei enää tehdä laajasti ja karanteenimääräyksiä ei jatkossa anneta, toimitaan tästä eteenpäin seuraavasti.

Kaikki oireiset ja positiivisen testituloksen saaneet jäävät sivuun toiminnasta ja muut jatkavat toimintaa, myös pelaamista. Mikäli näillä ehdoin estyneitä on niin paljon, että peleihin on vaikea saada minimimäärää pelaajia kasaan, tulee joukkueen ottaa yhteys seuran koronavastaavaan."

Karanteenien (myös omaehtoisten) ja tartuntojen ilmoittaminen seuran koronavastaavalle on tärkeää mm. siitä syystä, että kaikki mahdolliset ottelusiirrot tulee tehdä keskitetysti koronavastaavan kautta.

Eli, mikäli henkilö saa positiivisen testituloksen tai joko määrätään tai jää omaehtoiseen karanteeniin, ilmoitetaan siitä oman joukkueen joukkueenjohtajalle, joka puolestaa ilmoittaa tästä edelleen seuran koronavastaavalle Mikko Fiskille. Seura tekee tämän perusteella päätöksen kyseisen ryhmän toiminnan jatkamisesta tai keskeyttämisestä. Epäselvissä tapauksissa, olkaa yhteydessä joukkueenjohtajaan tai ikäluokasta vastaavaan työntekijään, niin selvitellään yhdessä oikea toimintatapa.

5.1.2022

Vaasan Seudun Areenat -kuntayhtymän ohjeistus jäähallin tilojen käyttöön. Ohjeistus otetaan toimintaamme käyttöön tällaisenaan perjantaista 7.1.2022 alkaen. Ikäluokat vastaavat tarkemmasta joukkuekohtaisesta ohjeistuksesta ja aikataulutuksesta tämän puitteissa.

Aluehallintoviraston tekemä, tartuntatautilain pykälään 58 d perustuva päätös merkitsee sitä, että tiloista vastaavien toimijoiden on mukautettava toimintaansa ehkäistäkseen lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Toimija voi valita tarkoituksenmukaiset keinot määräyksen velvoitteiden toteuttamiseksi. Päätös on voimassa Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella 7.1. - 31.1.2022.

Vaasanseudun Areenoiden tiloissa ei oteta tässä vaiheessa käyttöön harrastus- tai kilpailutoiminnankieltoa, eikä henkilömäärärajoituksia. Sen sijaan pyrimme rajoittamaan kävijämääriä ja henkilöiden/joukkueiden välisiä kohtaamisia mm. seuraavin keinoin:

 • Jäähalli on suljettu yleisöltä (niin otteluissa kuin harjoituksissa ja muissakin tapahtumissa).
 • Joukkueiden kokoontumiset tehdään ulkona ja halliin tullaan yhtenä ryhmänä.
 • Pukuhuoneet ovat joukkueiden käytössä 30 minuuttia ennen ja jälkeen jäävuoron (otteluissa erillisen aikataulun mukaisesti).
 • Jäähallin yleiset tilat ovat poissa käytöstä (ei oheisia, lämmittelyjä tai oleskelua).

Alla tarkempi ohjeistus, joka tulee jakaa seuran/joukkueen sisällä kaikille hallin käyttäjille:

SAAPUMINEN JÄÄHALLILLE

 • Jäähalliin saavutaan jatkossa ryhmänä ja kokoontuminen tehdään ulkona (yksittäisissä, pakottavissa tilanteissa kokoontuminen voidaan tehdä ala-aulassa infohenkilöstön osoittamassa paikassa).
 • Kokoontumispaikkana ei käytetä infon oven edustaa, vaan se tehdään sivummalla, jotta sisälle tulijat pääsevät kulkemaan esteettä.
 • Sisälle jäähalliin tullaan vasta 30 minuuttia ennen jäävuoron alkamista. Junioreiden liikkuminen pukuhuoneisiin, varastoihin tai liikuntatiloihin tehdään valvotusti ryhmänä.

PUKUHUONEET

 • Pukuhuoneiden avaimet hakee/palauttaa huoltaja/valmentaja, tai muu aikuinen vastuu henkilö.
 • Pukuhuoneet ovat ryhmien käytössä jääajan mukaisesti 30 minuuttia ennen ja jälkeen ryhmän oman jäävuoron. Valmentaja/huoltaja tai muu aikuinen vastuuhenkilö valvoo, että pukuhuoneita käytetään sovitun aikarajan puitteissa.
 • Kuntosalin ja jumppasalin varauksiin ei sisälly pukuhuonetta.

HARJOITUSVUOROT

 • Vuoron alkaessa joukkue odottaa pukuhuoneessa, kunnes jäänhoito on suoritettu loppuun ja jäänhoitokone on poistunut kentältä. Tilanteissa, joissa mennään ns. vanhalle jäälle, varmistetaan ensin valmentajan/huoltajan taholta, että edellinen joukkue on poistunut omaan pukuhuoneeseensa. Vuoron päättyessä joukkue poistuu suoraan omaan pukuhuoneeseensa (maalin siirto on sallittu kuten ennenkin).

OHEISET

 • Oheiset suositellaan pidettäväksi ulkona (junioreiden oheiset/lämmittelyt kiinteistön alueella valvottuina). Sisätiloissa oheisia voi järjestää jumppasalissa ja kuntosalissa. Tiloihin on tehtävä varaus (jumppasalista hinnaston mukainen hinta).
 • Yleisiä aula- ja käytävätiloja ei saa käyttää oheisharjoitteluun, tai lämmittelyyn.

MUUTA

 • Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti 12-vuotiaille ja tätä vanhemmille jäähallilla liikuttaessa (pois lukien liikuntatilat).
 • Jäähalli on suljettu yleisöltä. Yleisöksi luetaan kaikki muut paitsi henkilöt, jotka osallistuvat jäähallilla järjestettäviin harjoituksiin/otteluihin ja joiden paikalla olo on välttämätöntä varatun vuoron aikana (pelaajat/luistelijat, valmentajat, jojot, huoltajat, tuomarit, toimitsijat). Luonnollisesti myös jäähallin vuokralaiset saavat käyttää tilojaan sopimusten puitteissa.

Toimenpiteiden tarkoitus on vähentää jäähallin käyttäjien välisiä kontakteja ja mahdollistaa kaikenikäisten harrastustoiminta myös jatkossa. Toivomme asiakkailtamme yhteistyötä.

Tiedotamme mahdollisista muutoksista, mikäli aihetta tulee.

23.3.2021

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä on antanut seuraavat suositukset, jotka ovat astuvat voimaan välittömästi:

 • Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmän suositus on, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Suositus koskee kaikkia Vaasan sairaanhoitopiirin alueen kunnista. Päätös on voimassa 23.3.–11.4.2021.
 • Aikuisten harrastustoiminnan tauko jatkuu vielä toistaiseksi.
 • Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa julkisissa tiloissa 30.4.2021 asti, jolloin tilannetta arvioidaan taas uudelleen.
 • Pyri pitämään toisiin ihmisiin riittävä 2 metrin suojaetäisyys. Suositus koskee kaikkia perhepiirin ulkopuolisia kontakteja niin työelämässä kuin vapaa-ajalla.

Jäävuoroissa jatketaan 10 henkilön, tai 10 + 10 henkilön harjoituksilla sisältäen kaikki pelaajat, valmentajat ja muut henkilöt kaukalossa ja vaihtoaitioissa (muistakaa merkitä kaukaloon turva-alue, sekä pitää huoli, etteivät 10 henkilön ryhmät sekoitu missään vaiheessa). Pukuhuoneiden, jumppasalin ja kuntosalin rajoitus on 10 henkilöä. Henkilömäärärajoitukset eivät koske Sportin edustusta, Sport U20 ja Sportin naisia.

Kokoontumiset tehdään edelleen ulkona, vastuuhenkilö tuo koko ryhmän sisään ja hakee avaimen. Pukuhuoneiden käyttöaika on enintään 30 minuuttia ennen ja jälkeen jäävuoron.

Otteluohjelmat Tulospalveluun jääkiekkoliitto päivittää viikoittain. Linkki uutiseen: Leijonat - Finhockey - Koronatilanne ja rajoitukset elävät - otteluohjelmiin voi tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla // Matchprogrammen ändras enligt corona-tidens begränsningar emellanåt även på kort varsel

Muilta osin aiemmin 6.11.2020 julkaistut ohjeet pätevät edelleen.

4.3.2021

Seuran toiminnassa on jatkuvasti noudatettu vallitsevia rajoituksia ja suosituksia. Pääosin 6.11.2020 julkaistut ohjeistukset pätevät edelleen. Muutokset/täsmennykset alla olevaan (6.11.2020):

- Voimassa 6 henkilön rajoitus 31.3.2021 asti. U13 ja sitä nuorempien harjoittelu on mahdollista 6+6+6 henkilöä, mikäli ryhmät eivät sekoitu missään vaiheessa tapahtuman aikana (eri pukuhuoneet, kentän eri päädyt + keskialue, kulku halliin eri aikaan). U14 ja sitä vanhempien harjoittelu on mahdollista 6+6 henkilöä yllä olevin edellytyksin.

-Oheiset/lämmittely on jatkossa mahdollista järjestää vain sisällä kunto- tai jumppasalissa.

- THL:n maskisuositus muutettu koskemaan 12-vuotiaita. Tämän vuoksi edellytämme kaikilta vähintään U13 ikäisiltä maskin käyttöä muualla kuin jäällä.

Sairaanhoitopiirin rajoitukset ja suositukset: https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/aja...

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

15.2.2021

Vaasan Sairaanhoitopiiri on jatkanut suositustaan 10 hengen kokoontumisrajoituksista 31.3.2021 saakka. Otteluiden osalta jääkiekkoliitto tekee ratkaisut koti- ja vieraspelien kohtalosta käytännössä viikoittain keskustelutaan asiasta sairaanhoitopiirin kanssa ja ajantasainen tilanne pelattavaksi suunnitelluista otteluista on liiton tulospalvelussa www.tilastopalvelu.fi. Harjoittelua jatketaan edelleen aiemman ohjeistuksen mukaisesti.

*****************************

13.1.2021

Seuran toiminnassa on jatkuvasti noudatettu vallitsevia rajoituksia ja suosituksia. Pääosin alla 6.11.2020 julkaistut ohjeistukset pätevät edelleen. Muutokset/täsmennykset alla olevaan (6.11.2020):

- Voimassa 10 henkilön rajoitus 14.2.2021 asti. Edelleen harjoittelu mahdollista 10+10 henkilöä, mikäli ryhmät eivät sekoitu missään vaiheessa tapahtuman aikana (eri pukuhuoneet, kentän eri päädyt, kulku halliin eri aikaan).

- THL:n maskisuositus muutettu koskemaan 12-vuotiaita. Tämän vuoksi edellytämme kaikilta vähintään U13 ikäisiltä maskin käyttöä muualla kuin jäällä.

Sairaanhoitopiirin rajoitukset ja suositukset: https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/aja...

*******************************

06.11.2020 klo. 18.30

Ohjeistus harjoitteluun ja otteluiden pelaamiseen Vaasan Jäähallissa

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän uusien suosituksien myötä saamme harjoitella 04.11 alkaen 20 henkilön ryhmissä, mukaan lukien valmentajat ja toimihenkilöt. On edelleen tärkeää, että omalta osaltamme noudatamme viranomaisohjeistuksia ja suojelemme itseämme, läheisiämme ja seurayhteisöämme. Tällä varmistamme, että voimme myös jatkossa harjoitella ja pelata mahdollisimman turvallisesti. Alla on koottu toimintaohjeet perustuen Vaasan sairaanhoitopiirin, Vaasanseudun Areenoiden ja SJL:n suosituksiin.

 • Joukkueet jatkavat jää- ja oheisharjoittelua pienryhmissä, siten että yhdessä ryhmässä on korkeintaan 20 henkilöä (mukaan lukien toimihenkilöt). Jäällä on mahdollista olla samaan aikaan 2 maksimissaan 20 hengen ryhmää, mikäli nämä ryhmät eivät ole missään kontaktissa toisiinsa. Tämä siis tarkoittaa sitä, että ryhmät ovat eri pukukopeissa, tulevat eri aikaan jäälle ja ovat eri päädyissä (keskialue toimii tilat jakavana turva-alueena, jossa ei ole sallittua olla harjoituksen missään vaiheessa). Ryhmät eivät myöskään saa yksittäisen harjoituksen aikana sekoittua.
 • Harjoitukseen kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: pelaajat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Edellytämme kasvomaskin käyttöä kaikilta vähintään yläkouluikäisiltä ja maskin tulee olla päällä jo jäähallille saavuttaessa. Maskia tulee käyttää kaikkialla muualla jäähallin sisätiloissa paitsi harjoitellessa jäällä tai oheisissa.
 • Sisääntuloa porrastetaan joukkueittain/ryhmittäin. Seura suunnittelee ikäluokille saapumis- ja poistumisaikataulut, joita tulee noudattaa. Joukkueet liikkuvat hallilla ryhmissä ja muiden ryhmien kohtaamista tulee välttää. Käytävillä turha liikkuminen ja oleskelu on myös kiellettyä. Joukkueen liikkumisesta hallilla vastaa joukkueen toimihenkilö, joka varmistaa, että ryhmä ei kohtaa muita ryhmiä.
 • Ottelupäivinä tulee huomioida, että kaukalon puoleisella käytävällä jäälle menevät joukkueet ovat etusijalla ja harjoitusryhmät odottavat pukuhuoneissa, kunnes pelaavat joukkueet ovat kaukalossa.
 • Ottelutapahtumat ovat toistaiseksi suljettu yleisöltä.
 • Kauempaa tuleville vierasjoukkueille tulee olla oma ovi (sovitaan Infon kanssa erikseen), jonka käytöstä vastaa ikäluokan toimihenkilö. Ikäluokan tulee olla yhteydessä vastustajaan ja ohjeistaa oven käyttö, aikataulu ja maskipakko, ikäluokan toimihenkilö ottaa aina vierasjoukkueen vastaan hallin ulkopuolella heidän saapuessaan ja ohjeistaa heidät oikeaan pukuhuoneeseen. Vierasjoukkue voi melko joustavasti suunnitella saapumisensa, kunhan ilmoittavat saapumisajankohdan kotijoukkueen joukkueenjohtajalle, joka ilmoittaa sen edelleen ikäluokasta vastaavalle työntekijälle.
 • Harjoitukseen jäälle mentäessa pelaajat odottavat pukuhuoneessa, kunnes edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman harjoituksensa ja poistuneet jäältä pukuhuoneeseen.
 • Ikäluokkien välistä pelaajaliikennettä on vältettävä, pelaajat pelaavat lähtökohtaisesti vain koti-ikäluokissaan. Pelaajaliikennettä ikäluokkien välillä voidaan käyttää pakottavista tarpeista, tämän päätöksen tekevät seuran työntekijät.
 • Pesuhuonetiloja ei käytetä tai niiden käyttö rajoittuu samaan harjoitukseen osallistuvien ryhmään kerrallaan. Vierekkäisistä kopeista ei voi mennä samaan aikaan samaan suihkuun. Pukuopissa aina vain yksi ryhmä kerrallaan.
 • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on saatavilla harjoituksen aikana.

Harjoitus- ja ottelutapahtumissa joukkueen/ryhmän toimihenkilö käy läpi urheiluseuroille tarkoitetun tarkistuslistan (PDF alla) joukkueen kanssa ennen kunkin tapahtuman alkua. On myös ehdottoman tärkeää, että Jopoxiin on tarkasti merkattu jokaiseen harjoitus- tai ottelutapahtumaan osallistuvat henkilöt. Mikäli kaukalossa on yhtä aikaa kaksi erillistä ryhmää, pitää Jopoxissa olla molemmille ryhmille oma tapahtuma.

Tarkastuslista urheilutoimintaan:

https://www.vaasankeskussairaala.fi/globalassets/viestinta/kriisiviestinta/koronavirus/tarkistuslista-urheilutoimintaan_paivitetty-30-10-2020.pdf

Alla Vaasan sairaanhoitopiirin ja Suomen Jääkiekkoliiton ohjeistukset kokonaisuudessaan.

Vaasan sairaanhoitopiirin ohjeet:

https://www.vaasankeskussairaala.fi/globalassets/viestinta/kriisiviestinta/koronavirus/ohje_urheilu_vapaa_aika_kulttuuri_fi.pdf

https://www.vaasankeskussairaala.fi/globalassets/viestinta/kriisiviestinta/koronavirus/mallipohja_fi.pdf

SJL:n ohjeet:

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sarjatoiminta/item/5424-ohjeistus-huonontuneeseen-koronavirustilanteeseen

***************************

9.10.2020 klo 21.00

Liittyen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston aiemmin tänään tiedottamiin rajoituksiin, Aluehallintoviraston määräykset yleisötilaisuuksien rajoituksista eivät koske liikuntatilojen tavanomaista toimintaa, mitä meidän harjoitustoiminta myös on. Tästä johtuen, voimme jatkaa toimintaamme aiemmin kommunikoidun suunnitelmamme mukaisesti korkeintaan 20 hengen pienryhmissä myös 12.10. eteenpäin. Tämä linjaus on tarkistettu Aluehallintovirastosta.

Kaikkien osallistujien turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää ja tästä syystä muistutamme edelleen aiemmin annetuista ohjeista mm maskin käyttöön sekä hallille saapumiseen ja sieltä lähtemisen aikatauluista. Maski tulee olla päällä jo ennen kuin jäähalliin mennään sisälle. Myös ilmoitettuja 10 min aikavälejä saapumiseen ja poistumiseen tulee noudattaa. Käytäville ei jäädä notkumaan, vaan siirrytään ripeästi pukuhuoneeseen tai sieltä ulos. Mikäli pelaaja joutuu odottamaan hallin ulkopuolella esim kyytiä, tulee huolehtia että nimetyt ryhmät eivät sekoitu. Jokaisen velvollisuus on nyt huolehtia, että annettuja ohjeita noudatetaan.

Muistakaa huolehtia terveydestänne myös jäähallin ulkopuolella!

johtokunta

5.10.2020 klo 22.15

Vaasan Sportin Juniorit ry. johtokunta on tänään 5.10.2020 käsitellyt Vaasan Kaupungin Sosiaali- ja Terveyslautakunnan asettamien suositusten vaikutusta seuramme toimintaan. Olemme keskustelleet asiasta myös Vaasan kaupungin johtavan ylilääkärin Heikki Kaukorannan sekä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa ja olemme päättäneet seuraavaa:

 • Kaikki Vaasan Sportin Junioreiden koti- ja vierasottelut 25.10. saakka siirretään SJL:n toimesta uuteen ajankohtaan. Liitto tekee muutokset tulospalveluun ja tiedottaa joukkueita ottelusiirroista erikseen todennäköisesti tiistaina 6.10. Tästä johtuen myös kaikki mahdolliset harjoitusottelut ovat kiellettyjä eikä seuran pelaajien tule pelata myöskään muiden seurojen joukkueissa.
 • Joukkueet jatkavat jää- ja oheisharjoittelua pienryhmissä siten, että yhdessä ryhmässä on korkeintaan 20 henkilöä (mukaan lukien toimihenkilöt). Ikäluokista vastaavat työntekijät suunnittelevat ryhmäjaot yhdessä vastuuvalmentajien kanssa ja tiedottavat joukkueita.
 • Ryhmät ovat nimettyjä ja pysyvät samana koko 3 viikon jakson. Myös kaikki liikkuminen ikäluokkien välillä on kielletty.
 • Jäähalliin ja muihin harjoituspaikkoihin/-tiloihin saa tulla ainoastaan yllämainittuihin harjoitusryhmiin nimetyt pelaajat ja toimihenkilöt (20 henkilöä/ryhmä). Toivomme, että ryhmien ulkopuoliset henkilöt eivät tule halliin sisälle edes katsomotiloihin.
 • Kulku pukuhuoneisiin tulee tehdä hallitusti ja kontaktia harjoitusryhmän ulkopuolisiin henkilöihin tulee välttää. Edellytämme kasvomaskin käyttöä kaikilta yli 15 vuotiailta ja maskin tulee olla päällä jo saapuessaan jäähallille. Maskia tulee käyttää kaikkialla muualla paitsi harjoitellessa jäällä tai oheisissa.
 • Lapsia hakevat vanhemmat odottavat pelaajia autoissa tai muualla kuin sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Nuoremmissa ikäluokissa harjoitusryhmien toimihenkilöt avustavat pukukopissa ja saattavat pelaajat ulos harjoituksen jälkeen. Muutenkin tarpeetonta oleilua sisäänkäynnin läheisyydessä tulee välttää.
 • MV- ja iltapäiväjäitä (peli-/lajitaito, luistelu, sekä talent) ei järjestetä. Vapautuvat jäävuorot käytetään mahdollisuuksien mukaan pienryhmien harjoituksiin.
 • Luistelukoulun tälle viikolle suunniteltu aloitus siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Vaasan seudun urheiluakatemia on omasta toiminnastaan linjannut seuraavaa:

 • Toinen aste harjoittelee etänä
 • Yläkoulu harjoittelee yllä mainittujen rajoitusten mukaisesti max 20 hengen ryhmissä.
 • VSUA tiedottaa omasta toiminnastaan erikseen.

Toivomme kaikilta ymmärrystä yllä mainittuihin rajoituksiin, jotta toiminta voisi normalisoitua mahdollisimman nopeasti. Pyydämme myös jokaista toiminnassa mukana olevaa tarkastelemaan omaa toimintaansa myös seuratoiminnan ulkopuolella ja noudattamaan viranomaisten antamia rajoituksia sekä ohjeita.

Lisätietoja:

Juha-Petteri Lesonen
Puheenjohtaja
043-824 5913
juha-petteri.lesonen@juniorsport.fi

Juhani Sarilo
Urheilujohtaja
040-738 6588
juhani.sarilo@juniorsport.fi


25.9.2020 klo 21.15

Jääkiekkoliitto on päivittänyt ohjeistuksiaan mm maskien käyttöön liittyen (http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/ko...)

Tästä ja yleisestä koronatilanteesta johtuen, suosittelemme KAIKILLE yli 15 vuotiaille jäähallin kävijöille, kuten joukkueiden toimihenkilöt, ottelutoimitsijat, yleisö sekä hallille tulevat ja sieltä poistuvat pelaajat, kasvomaskin käyttöä jäähallin sisätiloissa. Suositus ei koske kentälle meneviä tai sieltä poistuvia pelaajia tai tuomareita. Pyydämme myös kiinnittämään huomiota turvaväleihin etenkin jäähallin sisäänkäyntien yhteydessä, jossa usein nykytilanteessa muodostuu ruuhkaa.

Aiemmat ohjeet hygieniasta ja muusta toiminnasta ovat edelleen voimassa.

Jäähallin kahviossa on myös myynnissä kertakäyttömaskeja siltä varalta, että oma on unohtunut ottaa mukaan.

Terveisin, johtokunta.

******************

4.9.2020 klo 17.30

Valtakunnallisesti uusien koronavirustartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni. Uusien tapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat kuitenkin nousseet heinäkuun alun mataliin lukemiin verrattuna, mutta pysyneet tasaisina. Siksi on edelleen tärkeää, että omalta osaltamme noudatamme viranomaisohjeistuksia ja suojelemme itseämme, läheisiämme ja seurayhteisöämme.

THL päivitti tiistaina 25.8 linjaustaan lasten hengitystieoireiden suhteen. Mikäli vanhempi toteaa, että lapsella on infektio-oireita lapsi ei edelleenkään voi osallistua seuran toimintaan. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on vanhemman tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut ulkomaille edeltävän 14 vrk:n aikana, oireita voi seurata kotona ilman testausta. Jos oireet seurannassa väistyvät kokonaan, ei testiin tarvitse mennä, vaan seuran toimintaan voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.

Vanhempien pelaajien (yli 15-vuotiaat) ja toimihenkilöiden kohdalla noudatamme edelleen aiempaa ohjeistusta, ohjeistus alla.

Muistutamme, että pelaajan tai toimihenkilön tulee käydä välittömästi koronatestissä tai jättäytyä toiminnasta 14 päivän ajaksi heti koronavirukseen liitettävien oireiden ilmaannuttua. Negatiivisen koronatestin tuloksen jälkeen voi palata takaisin toimintaan, mikäli se on oireiden puolesta mahdollista.

Pukukopit ovat pieniä ja suljettuja tiloja ja joukkueet ovat muutenkin tiiviisti kontaktissa eli harrastuksemme tarjoaa otolliset olosuhteet koronaviruksen leviämiseen. Ohjeistuksen noudattaminen on siis ehdottoman tärkeää.

Koronaviruksen oireita voivat olla:
kuume
yskä
kurkkukipu
hengenahdistus
lihaskivut
väsymys
nuha
pahoinvointi
ripuli
Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä.

SJL: ohjeet:

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/5121-paivitetty-ohjeistus-vain-terveena-hallille

Ottelutapahtumat ja pelimatkat

Sarjakauden alkaessa on tärkeää kiinnittää huomiota ottelutapahtumien turvalliseen järjestämiseen. Ottelutapahtumien järjestämisessä noudatetaan ensisijaisesti SJL:n ohjeistusta (linkit alla):

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sarjatoiminta/item/5253-ohjeistus-ottelutapahtumien-jarjestamiseen

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sarjatoiminta/item/download/2727_f870caae4d9e366c70a54b287ad763cd

Tarkemmat ohjeet otteluiden järjestelyistä Vaasassa tulee ensi viikon aikana.

Epäselvissä tilanteissa tai mikäli tulee mitä tahansa kysyttävää, olkaa yhteydessä oman joukkueen vastuuvalmentajaan tai ikäluokasta vastaavaan työntekijään.

johtokunta

***************************

7.8.2020 klo 10:20

Koronaviruksen uhka on edelleen suuri ja tauti on alkanut uudelleen levitä monissa maissa, joissa tilanne ehti jo rauhoittua. Myös Suomessa on odotettavissa taudin leviämisen nopeutuminen lomakauden päättyessä. Onkin siis erityisen tärkeää, että omalta osaltamme noudatamme viranomaisohjeistuksia ja suojelemme itseämme, läheisiämme ja seurayhteisöämme.

Muistutamme, että pelaajan tai toimihenkilön tulee käydä välittömästi koronatestissä tai jättäytyä toiminnasta 14 päivän ajaksi heti koronavirukseen liitettävien oireiden ilmaannuttua. Negatiivisen koronatestin tuloksen jälkeen voi palata takaisin toimintaan, mikäli se on oireiden puolesta mahdollista.

Pukukopit ovat pieniä ja suljettuja tiloja ja joukkueet ovat muutenkin tiiviisti kontaktissa eli harrastuksemme tarjoaa otolliset olosuhteet koronaviruksen leviämiseen. Ohjeistuksen noudattaminen on siis ehdottoman tärkeää.


Koronaviruksen oireita voivat olla:

• kuume
• yskä
• kurkkukipu
• hengenahdistus
• lihaskivut
• väsymys
• nuha
• pahoinvointi
• ripuli

Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä.


Muistutamme samalla, että varusteet tuodaan halliin sisälle vasta 30 minuuttia ennen jäävuoron alkua. Tässä myös Jääkiekkoliiton uusin ohjeistus muistin virkistämiseksi:

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/5052-vain-terveena-hallille-pidetaan-koronavirus-aisoissa-toimimalla-vastuullisesti-jaahalleissa-ja-niiden-ulkopuolella


Epäselvissä tilanteissa tai mikäli tulee mitä tahansa kysyttävää, olkaa yhteydessä oman joukkueen vastuuvalmentajaan tai ikäluokasta vastaavaan työntekijään.


Teveisin, Johtokunta

***********************

Kaikki ovat varmasti malttamattomina odottaneet ja kuunnelleet hallituksen tämän päiväisiä linjauksia rajoitusten poistamiseksi. Kuten huomasimme, rajoituksia aletaan purkamaan vähitellen ja siihen liittyen seura ohjeistaa tällä hetkellä seuraavaa:

Teemme tarkemmat linjaukset hallituksen ja muiden viranomaisten päätösten pohjalta tämän viikon aikana. 14.5. saakka kaikki harjoittelu tapahtuu kuitenkin edelleen etänä aiemman ohjeistuksen mukaisesti eikä ohjattuja harjoituksia tule järjestää edes pienryhmissä. Siitä eteenpäin harjoittelu tapahtuu myöhemmin tällä viikolla tulevan ohjeistuksen mukaisesti. Ohjeistus tulee noudattamaan pitkälti alla olevaa Jääkiekkoliiton ohjeistusta. Jäähallin avaamisen ajankohta selviää tarkemmin varmasti lähiaikoina.

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/it...

Teveisin, Johtokunta

***********************

15.3.2020 klo 14:05

Vaasaseudun Areenat on päättänyt tänään, että Jäähalli suljetaan 16.3.- 31.3.2020 väliseksi ajaksi.

Seuran jääharjoitus ja muu pienryhmä/oheisharjoittelu toiminta joukkueissa lopetetaan 31.3.2020 saakka.

Seuralta tulee joukkueille ohjeet omatoimiseen harjoitteluun ensi viikon alussa. Urheiluakatemia tiedottaa harjoittelusta erikseen, vielä tämän päivän aikana.

Ohjeet varastoiden tyhjäämiseen:

Varastot ja kuivurit tulee olla kokonaan tyhjättynä pe 20.3.2020 klo 16 mennessä. Henkilökohtaisia varusteita voi hakea jäähallilta hallin aukioloaikoina (tänään sunnuntaina klo 22 saakka ja ensi viikolla klo 8-16 välillä), muina aikoina huoltajilla on pääsy varastotiloihin ja henkilökohtaisten varusteiden nouto muina aikoina tulee sopia ikäluokkakohtaisesti huoltajien kanssa. Tässä tilanteessa tungosta tulee välttää ja huomatkaa, että aikaa varusteiden hakemiseen on myös koko ensi viikko.

Kontissa on jonkin verran vielä tilaa, suosittelemme kuitenkin että ikäluokat pyrisivät ottamaan säilytykseen itselleen mahdollisimman paljon tavaraa. Mikäli konttiin viedään tavaraa, huomaattehan, että sinne ei ole pääsyä enää 31.3. jälkeen, koska kontti sijaitsee työmaa-alueella, jossa liikkuminen tulee olemaan hyvin rajoitettua katonvaihdon aikana. Eli konttiin vain sellaista tavaraa, jota ette tarvitse kevään tai kesän aikana.

Pyrkikää koordinoimaan tyhjäys ikäluokkakohtaisesti ja tarvittaessa keskustelemaan ikäluokkien kesken suunnitelmista. Mikäli huoltajilla on tarve sisäänpääsyyn eikä ikäluokalla ole hallin avainta, olkaa yhteydessä huoltopäällikkö Peter Linnaan.

Seuraamme tilanne aktiivisesti ja tiedotamme aina tarvittaessa.

Johtokunta

*************

13.3.2020, klo 9:13

Jääkiekkoliiton hallitus on 12.3. päättänyt, että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Tästä johtuen, sarjatoiminnan päättymisen lisäksi myös seuraavat toimenpiteet otetaan käyttöön:

1. Kaikki ottelutoiminta, kuten turnauksiin osallistuminen perutaan loppukauden osalta, mukaan lukien pelitällit ja rannikkoliiga sekä mahdolliset yksittäiset ottelut. Edellä mainittuja tapahtumia ei järjestetä Vaasassa eikä seuran joukkueet osallistu niihin muilla paikkakunnilla. Joukkueenjohtajat informoivat asiasta vastustajia ja isäntäjoukkueita.

2. Kaikki harjoitukset jäähallilla perutaan tässä vaiheessa sunnuntaihin 15.3.2020 saakka. Uusi tiedote annetaan maanantaina 16.3.2020 kello 14:00 mennessä. Seuraamme liiton ohjeistuksen mukaisesti vielä mm. koulujen ja liikuntapaikkojen päätöksiä aiheesta ja teemme päätöksen jatkosta maanantain aikana.

3. Seuran toimihenkilöt ja työntekijät eivät osallistu liiton tai muihin vastaaviin tapahtumiin paikan päällä. Mikäli tapahtumaan on järjestetty etäyhteys, on osallistuminen mahdollista.

4. Päätöksen vaikutuksista tuleviin sarjatasoihin tiedotetaan myös erikseen, kun Jääkiekkoliitto on tehnyt omat päätöksensä asiassa. U16, U18 ja Naisten avoimet harjoitukset perutaan ja tulemme tiedottamaan maaliskuun aikana tulevan kauden joukkueisiin hakeutumisen yksityiskohdista.

Seura seuraa tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme heti kun uutta tiedotettavaa on.

Johtokunta