Kiekko-Espoo lähetti Sportin kesälomillle
27.2.2020 11:04 Uutiset / Naiset

Kiekko-Espoo lähetti Sportin kesälomille

Kiekko-Espoo 9 - 2 Sport, Kiekko-Espoo etenee Naisten Liigan välieriin otteluvoitoin 3-0

Lähtöasetelmat otteluun olivat hyvin selkeät: voitolla taistellaan pudotuspelisarjan voitosta vielä ainakin lauantaina Vaasassa, tappiolla kesälomalle.

Ottelu alkoi sarjasta tutulla tavalla, kun kotijoukkueen Reetta Valkjärvi iski emäntien avausmaalin, kun ottelua oli pelattu 4:18.

Sport kuitenkaan ei ollut matkustanut keskellä viikkoa Espooseen luovuttamaan, vaan ajassa 08:59 Pauliina Suoniemi iski kotkapaidat tasoihin maalin edustalta. Suoniemen maaliin syöttöpisteet Emma Pitkäselle sekä Susanna Viitalalle.

Erän puolivälin jälkeen emäntien Tea Villilä vei emännät jälleen maalin karkumatkalle, ja lukemissa 2-1 lähdettiin myös erätauon viettoon.

Toisessa erässä Kiekko-Espoon Nelli Laitinen vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Sport jahtasi tasoitusta vimmatusti erän aikana, ja muutaman kerran espoolaisten maalille saatiin luotua vaarallisia maalipaikkoja, mutta varmasti torjunut Tiia Pajarinen säilytti emäntien johdon kahdessa maalissa toiselle erätauolle lähtiessä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoon Tinja-Mariia Haukijärven kuuteen minuuttiin iskemä kypärätemppu vei espoolaiset jo 6-1 johtoon.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joukkueen päävalmentaja Marko Haapala kehui joukkueensa yritteliäisyyttä: “Loppuun asti pelaaminen on ollut varsinkin loppukauden osalta positiivinen asia. Vaikka taululla oli minkälaiset numerot tahansa, jaksettiin pelata loppuun asti eikä luovutettu. Joukkueen luonne on kasvanut valtavasti kauden edetessä.”

Tästä kasvaneesta luonteesta ja loppuun asti pelaamisesta Sport antoi näytteen kolmannessa erässä. Haukijärven kypärätempun täyttäneen maalin jälkeisestä aloituksesta keskushyökkääjä Jenniina Kuoppala puskee aloituksen eteenpäin, kapteeni Elina Ojala riistää kiekon espoolaisilta ja vapauttaa laituriparinsa Mette Ohliksen nokikkain maalivahdin kanssa. Ohliksen vahvan nousun jälkeen kiekko jää pyörimään vapaana maalin eteen, josta kapteeni käy napauttamassa kiekon maalin kattoon, ja tilanteeksi taululle tässä vaiheessa 6-2.

Kuitenkin pian Ojalan kavennusmaalin jälkeen Kiekko-Espoo iskee vielä kolmesti erän puoliväliin, kun emäntien Linnea Melotindos, Nea Ruuskanen ja illan toisen osumansa iskenyt Laitinen naulaavat taululle loppulukemat 9-2, ja lähettävät Sportin kesälomalle.

Lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Haapala summasi ottelua:

“Kaksi erää taistelimme kiinni tuloksessa, kuitenkin loppujen lopuksi peli oli aika selvä. Olen ylpeä joukkueestamme, saappaat jalassa kaaduttiin. Pystyttiin pelaamaan oman tason ylärajalla pari ensimmäistä erää, ja täten ainakin kiusaamaan isompaamme. Oltiin sitkeitä, mutta se ei vaan riittänyt. Tämä pätee myös koko sarjaan, kyllähän Kiekko-Espoo oli parempi joukkue.”

Samassa yhteydessä Haapala hieman veti yhteen koko Sportin Naisten kautta:

“Kyllähän me nousujohteisen kauden pelasimme. Syksyllä kun lähdettiin sarjaan, niin oli todella vaikeaa niin henkisesti kuin pelillisestikin, ja käytiin välillä aika syvällä tuolla syksyn pimeydessä, mutta lähdimme tekemään perusasioita huolellisesti, ja pikkuhiljaa palaset alkoivat loksahtelemaan kohdilleen. Kyllähän meidän mestaruus oli välttää karsintasarja ja isona plussana tuli tämä playoff-paikka. Tasoero oli nyt tämä. Mutta ensi vuonna toivottavasti olemme tässä uudestaan, kokeneempana joukkueena.”

Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen antoi myös tunnustusta loppuun asti taistelleelle kotkaparvelle sekä erityisesti maalin suulla urakoineelle Melisa Möröselle:

“Vastustajan maalivahti pelasi selkeästi parhaan pelinsä tässä ottelusarjassa ja piti heitä pystyssä. Sport oli yritteliäs, toki väsy varmaan iski kolmannessa erässä”

Tsemppiä Kiekko-Espoolle tuleviin koitoksiin!

Torjunnat

Kiekko-Espoo

Pajarinen: 8+8+7=23

Sport

Mörönen: 18+17+9=44

Rangaistukset

Kiekko-Espoo 6 min

Sport 4 min


   
Lisää uutisia
Naiset
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat