Kiekko-Espoo painoi Sportin selän seinää vasten
24.2.2020 19:34 Uutiset / Naiset

Pudotuspelit saapuivat Vaasaan

Kello lähenee viittä hiljalleen pimenevässä Vaasan illassa. Hallin valot on sammutettu, ja jäähallin ämyreistä kovenevaan tahtiin alkaa kuulua Alankomaista kotoisin olevan DJ:n / house-artistin Hardwellin kappale Eclipse. Hallin pimeyden rikkoo äkkiä raivokkaasti välkkyvä punainen strobovalo.

"Kerro sit ku mun pitää mennä."

"Ai luoja, eikö me voida mennä jo?!"

"Nyt. Anna mennä!"

Kappale vyöryy vääjäämättä kohti droppia, ja jono nytkähtää liikkeelle yhtenä nauhana. Samaan aikaan kun maalivahti Melisa Mörösen luistimet piirtävät jäähän ensimmäiset piirrot, ampuvat jäälle raahatut laatikot parimetriset tulipatsaat ilmoille. Tulen ja savun keskeltä luistelee jäälle keskittynein ilmein punapaitainen kotijoukkue parisataapäisen yleisön osoittaessa suosiotaan vastoin kaikkia odotuksia playoffs-paikkaan yltäneelle kotkaparvelle.

***

Ottelun alku oli Sportilta vahva. Ottelun ensimmäisen kolmeminuuttisen aikana kotkapaidat painoivat vimmatusti päälle, ja luovat monta hyvää maalipaikkaa Kiekko-Espoon päätyyn, jossa maalia vartioi viime kaudella Sportin nutussa esiintynyt Tiia Pajarinen. Kiekko pomppi tyhjän maalin kulmalla, mutta sinne punaisen kehikon väliin kiekko ei tietään löytänyt.

Sportin hyvä alku herätti vierasjoukkueen, jonka vastaus oli hurja; kahdeksan minuutin kohdalla valotaululla komeilivat lukemat 0-4, kun Kiekko-Espoon Anniina Rajahuhta, Satu Teräväinen, Emmi Leinonen sekä Nea Katajamäki kukin vuorollaan rankaisivat kotijoukkuetta. Yhtä tilannetta mentiin tarkastelemaan myös videolta, mutta se lopulta hylättiin maalivahdin estämisen vuoksi. Erän loppupuolella kuitenkin vieraiden Tinja-Mariia Haukijärvi, Christine Posa ja Nelli Laitinen iskivät maalit naiseen, lähdettiin erätauolle mykistävissä 0-7 -lukemissa.

Toiseen erään Sport vaihtoi maalivahtia, ja maalin suulle luisteli sarjan avauspotkut samalla ottanut Oona Mäki. Toisessa erässä tahti hieman laantui, mutta espoolaiset pysyivät tukevasti ottelun kuskinpaikalla vastaten erän molemmista osumista, kun Teräväinen sekä viikonlopun tehokkaimmaksi pelaajaksi noteerattu Nea Ruuskanen iskivät kiekon maalin perukoille.

Kolmannen erän alkaessa lopputulos alkoi olla jo selvillä vieraiden johtaessa 0-9, mutta Sport taisteli urhoollisesti. Erän puolivälin jälkeen vieraiden Laitinen iski Kiekko-Espoon kaksinumeroisille luvuille, mutta paria minuuttia myöhemmin kotkapaitojen Jenna Hietala antoi ottelua seuraamaan saapunelle yleisölle aihetta riemuun iskemällä terävän laukauksen ohi Pajarisen. Hietalan maaliin syöttäjiksi merkattiin Neea Lehtimäki sekä Wilma Hautamäki. Ottelun loppuun vieraiden Ella Viitasuo iski taululle vielä yhden ykkösen lisää, ja summerin soidessa lukemat olivat tylyt 1-11.

"Kiekko-Espoo oli läksynsä ensimmäisestä ottelusta lukenut. Meillä oli vaikeuksia päästä omasta päästä liikkeelle aktiivisen karvauspelaamisen vuoksi, ja maalipaikoilla selkeästi maalivahtejamme pakotettiin suurempaan sivuttaisliikkeeseen kun aiemmin, ja sama sivuttaisliike repi viisikkojamme hajalle puolustusalueella. Seuraavaan otteluun lähdetään edelleen tosissaan haastamaan selkeää ennakkosuosikkia, ja haluamme tuoda tämän sarjan vielä kerran Vaasaan." Totesi joukkueen apuvalmentaja Mika Nummi ottelun jälkeen.

Ottelusarja on nyt katkolla Kiekko-Espoolle, ja Sportin kannalta ns. "elämän ja kuoleman" ottelu pelataan tulevana keskiviikkona 26.2.2020 Espoossa klo 18:50 alkaen, paikkana Tapiola 2. Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ -palvelun kautta, mikäli et pääse paikanpäälle ottelua seuraamaan.

Nyt tarvitaan fanien tukea, jotta ottelusarja palaa vielä Vaasaan!

#Vaasanverieivapise

Photo: Samppa Toivonen / Samppa's Photography   
Lisää uutisia
Naiset
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat