Anssi Tankasta U18 päävalmentaja

Vaasalainen Anssi Tankka siirtyy U18 joukkueen päävalmentajan paikalle loppukauden sekä ensi kauden kestävällä sopimuksella. U16 joukkueen päävalmentajana toista kauttaan valmentanut Tankka on pitkän linjan sporttilainen. Nuoresta iästään huolimatta, vuosia kotkapaidassa on takana jo lähes 20. Pelaajana Tankka pelasi junnuputken läpi U20 SM-sarjaan saakka. Edelliset 6,5 kautta hän on toiminut seurassa eri valmennustehtävissä. Keväällä 2022 Tankka valittiin Keskimaan alueen vuoden valmentajaksi. Tankan paikan U16 peräsimessä ottaa Mika Aaltonen. Aaltonen kuului tällä kaudella Tankan tiimiin ja on hänkin pitkään seurassa valmentanut kokenut valmentaja.

Anssi on intohimoinen, erittäin osaava ja koko ajan kehittyvä tulevaisuuden huippuvalmentaja. Vaikka osaamisen pitää urheilussa mennä paikallisuuden edelle, niin ei siitä missään nimessä ole haittaa, että saadaan se osaava kaveri omasta kaupungista. Olen erittäin iloinen ja ylpeä, että pystyimme tarjoamaan ammattimaiselle valmentajalle mahdollisuuden ammattilaisuuteen, Junior Sportin toiminnanjohtaja Jukka Leino toteaa.

Anssi, minkälaiset oli päällimmäiset fiilikset, kun sinulle tarjottiin U18 päävalmentajuutta?
Tietysti olin otettu seuran luottamuksesta tarjota pestiä minulle ja todella innoissani uuden pestin mahdollisuuksista. Vastapainona pieni haikeus siirtyä kesken kauden sivuun U16 joukkueen toiminnasta, jossa meillä oli hyvä juttu menossa. Onneksi pojat jäävät Mikin (Mika Aaltonen) osaaviin käsiin kevääksi.

Aloitat päätoimisena työntekijänä Sportissa, jonka riveissä olet ollut eri rooleissa lähes 20 vuotta. Oliko vaikea päätös jättää siviilityö ja astua jääkiekkoammattilaiseksi?
Ei ollut hirveän vaikea päätös. Tämä on ollut itsellä tavoitteena oikeastaan koko valmennusuran ajan jollain aikavälillä pyrkiä päätoimiseksi. Nopeasti ja yllättäen tilanne kuitenkin sitten loppujen lopuksi tuli eteen ja onhan tämä suuri muutos elämässä.

Minkälainen valmentaja Anssi Tankka on, muuta kuin palkittu?
Intohimoinen, positiivinen ja vaativa niin pelaajia, kuin myös itseä kohtaan ja tietenkin pyrkimys aina oikeudenmukaisuuteen.

Mihin teeseihin Tankan joukkueen peli perustuu?
Rohkeasti hyökkäävä ja tunnollisesti joukkueena puolustava.

Mitä sinusta ei yleisesti tiedetä?
Tämähän olikin vähän vaikeampi kysymys. Nuoreksi mieheksi, osaan olla välillä vähän erakko. Viihdyn hyvin itsekseni perheemme mökillä.

Jäähallilla kuulee sinusta puhuttavan Kotkaprinssi nimellä, mistä tämä on peräisin?
Sen antoi entinen tekijämies, nykyinen liiton mies Sarilon Julle (ex-urheilujohtaja Juhani Sarilo).

Kiitoksia Anssi ja hyvää joulua.
Hyvää joulua!