Andreas Nykvist 1.2.2024 alkaen osa-aikainen harrastevastaava

Vaasan Sportin Junioreissa elokuussa junioripäällikkönä aloittanut Andreas Nykvist ei jatka kyseisessä tehtävässä 31.1.2024 jälkeen. Päätöksen taustalla on työnkuvaan tulevat muutokset, jotka muuttavat oleellisesti työaikoja entistä iltapainotteisemmaksi. Nykvistin perheessä on pieni lapsi ja toinen lapsi syntyy keväällä. Niin pienten lasten kanssa on haastavaa, jos isä ei ole koskaan iltaisin kotona, Nykvist itse kuvailee. Tiedostin, että tämä työ vaatii myös iltatöitä, mutta ne olisivat kasvaneet ensi kaudelle merkittävästi ja oikeastaan ei olisi ollut hirveästi muuta kuin iltatyötä. Minulle jäi kuitenkin hyvä maku seurasta ja haluan ehdottomasti jatkaa itselle tärkeän seuran toiminnassa jatkossakin, Nykvist päättää.

Jääkiekkoliitto päätti jatkaa taitovalmentajahanketta aiemmasta suunnitelmasta poiketen vielä kaksi vuotta ja kyllä me laskemme olevamme myös tässä viimeisessä vaiheessa mukana toteuttamassa hanketta. Se tarkoittaa oman seuran töiden lisäksi n. kaksi iltaa viikossa toimimista yhteistyöseuroissa. Samuli Hassi on hoitanut tätä edelliset kaksi vuotta, mutta on jatkossa meillä vanhemmassa päässä mukana, joten se pesti olisi tullut Nykvistin hoidettavaksi. Nykvist on saanut vierestä seurata syksyn ajan Hassin työskentelyä taitovalmentajana ja saanut sen ja keskusteluiden kautta suhteellisen hyvän kuvan siitä, mitä tuo työ vaatii. Tässä elämäntilanteessa se ei ole se sopivin vaihtoehto Antille, joten hän päätti itse ottaa tähän väliin aikalisän. Andreaksella on virka varhaiskasvatuspuolella ja hän palaa sinne helmikuun alusta.

Olemme olleet Antin työhön tyytyväisiä ja siksi meille oli tärkeää pitää osaava mies jollain tavalla talossa mukana. Andreas Nykvist jatkaa seurassa osa-aikaisena harrastevastaavana 1.2.2024 alkaen päävastuinaan kiekkokoulun rehtorina toimiminen sekä Pipolätkätoiminnan vastuuohjaajana toimiminen. Meillä on harrastepuoli ottanut isoja steppejä eteenpäin ja omissa ajatuksissa se tulee olemaan lähivuosina sellainen, joka vaatii selkeästi suurempia resursseja. Olen erittäin tyytyväinen, että Antti haluaa jatkaa meillä tässä toimessa. Kuka tietää vaikka saisimme muutamassa vuodessa harrastepuolen siihen iskuun, että tarvitsemme sinne päätoimisen tekijän. Silloin meillä olisi sopiva kaveri jo valmiina talossa, toiminnanjohtaja Jukka Leino kuvailee tilannetta.